22 april 2007

Trädgårdsdjungeln

Det finns ju en hel del i trädgårdsdjungeln, och då menar jag inte den man har utanför knuten, utan tidningsmarknaden. Sist ut i raden av tidningar är Rosie, som kom med premiärnumret nu i veckan. Köpte den så klart, jag är ju inte den som backar för en ny inrednings- eller trädgårdstidning, men blev besviken. Jag verkar vara den enda som tyckte det var en flopp, efter att ha läst på andras bloggar om hur den höjts till skyarna. Men jag håller fast vid det jag tycker. Alltför ytlig och alltför stockholmsfixerad. Trist att reportagen i den håller sig inom 08-området, tycker jag. Sverige är trots allt så mycket mer än Stockholm! Premiärnumret till en tidning borde man ha haft tid att jobba igenom och se till att man får en bra spridning av reportagen i, men jag tyckte hela upplägget kändes futtigt. Dessutom är jag lite anti mot tidningar som visar reportage från kändisar. Det är ju oftast "helt normala svenskar" som har de vackraste hemmen eller trädgårdarna, knappast filmstjärnor eller artister. Tummen ner från mig alltså.





Däremot gillade jag numret Trädgård & Blommor som ges ut av Drömhem & Trädgård för andra sommaren. Här hittar du en länk som ger dig 10 kr i rabatt om du vill köpa tidningen. Mycket inspiration och råd och härliga bilder!


Annars tycker jag att Allers Trädgård är en bra trädgårdstidning. Namnet låter förstås trist och tantigt, men jag gillar reportagen och det brukar vara många fina kransar och buketter, bland annat. Inte heller så pretentiös som jag ibland kan uppleva Allt om Trädgård (men det är nog för att jag är en sådan novis på trädgård).

Vår i vår trädgård

Igår var det vackert väder igen, men kallt. Passade på att ta lite bilder på trädgården. Tycker inte ni att det är svårt att fotografera på våren? Man tycker det är underbart när det börjar grönska och spira och man blir så exalterad, men kameran lyckas aldrig fånga det där pirrande, underbara. Men här kommer några bilder i alla fall.



Lönnen blommar. Limegröna blommor mot klarblå himmel, vilken färgsymfoni!



Vy från bygget över sandlådan och bort mot vårdträdet, med syrenhäcken till höger.



Vår labrador Speja sitter och vaktar på granittrappan (varmt och skönt om rumpan!). Skylten med gårdsnamnet var min present till min man på hans födelsedag förra året och beställdes på LMJ:son.



Sköna, runda stenar som jag hittat i grustag. Jag är ju lite "stenoman", se även det här inlägget.



Zinkbricka med utstansade hjärtan, köptes på Mio förra sommaren. Perfekt att ta ut vårfikat på!

Några bilder från vårt vardagsrum

Här kommer några bilder från vårt vardagsrum (alla går att klicka på för att se dem i större format). Det är nog det rum jag egentligen är mest nöjd med, åtminstone för tillfället! I ett av hörnen står en gammal buffé, som rymmer vår porslins- och ljusstakssamling. Den ingick i ett matsalsmöblemang som min köpte för 167 kr medan han fortfarande var student... Från början var hela gruppen i mörkbetsad ek men i höstas gjorde jag slag i saken och målade den vit. Blev avsevärt mycket snyggare då. Tavellisten gjorde en snickare åt mig efter min egen design för typ 15 år sedan, när det precis blev modernt med tavellister och man inte kunde köpa dem i affärer! På listen står svartvita, inramade fotografier av oss.



På närbilden av buffén ser man den ljust randiga tapeten. Gillar den mycket trots att det "bara" är en vanlig standardtapet från Duro. Ljusstakarna i rokokostil är i nysilver och fyndade på Tradera. Fatet köptes på Indiska för nästan tio år sedan. I fatet ligger fortfarande några (konstgjorda) vaktelägg kvar från påskpyntningen.



I vardagsrummet finns också vår kakelugn. Är så glad över att det är en vit, fyrkantig modell. Det är absolut den modell jag föredrar bland kakelugnar, även om min pappa byggnadsvårdsexperten hävdar att det också var den billigaste modellen att köpa på den tiden! Till höger står en stor kopparbunke som vi förvarar veden i.



Till vänster ser man ut i den minimala hallen innanför glasverandan. Glasverandan har figurerat på några olika bilder tidigare, bl a i inlägget igår om mina nyaste Blocketfynd.

I vardagsrummet finns även ett grått skåp som jag visade här. Soffor och soffbord, på den brunvita kohuden, visar jag senare!

21 april 2007

Veckans Blocket-fynd

Hittade lite trädgårdsmöbler på Blocket nu i veckan. Äntligen hade vi lite flyt med annonserna, efter att ha missat två fina trädgårdsgrupper. Egentligen var vi inte ute efter sådana här möbler, men ibland blir man kär bara genom att ha sett en bild! Föll direkt för bänkarna... Den kortare var färdigmålad i vitt och bara att ställa in på verandan, och den lite längre var skrapad från färg, men inte ommålad. Men det fixar man ju snabbt! Här ser ni bilder på dem. Sedan köpte jag på samma ställe två kaféstolar och ett symaskinsunderrede med två utbytbara bordsskivor. Perfekt som extra sitt- och matplatser till sommaren. Vad det kostade? 1400 för hela kalaset, det tyckte jag inte var så farligt.



Magnolia

Var på Blomsterlandet i veckan och köpte några rosor att ha i krukor (brukar göra så varje år) och beundrade även magnoliorna. Vi bor ju i zon 4 så det gäller att hitta någon härdig sort, men till min glädje såg jag att det fanns en del som klarade zon 4. Och sätter jag den i ett vindskyddat läge så hoppas jag att det ska fungera! Fast det får bli nästa år, när utbyggnaden är klar. Då ska vi ta ett helhetsgrepp på trädgården och försöka bli av med lite mossa, jämna till gräsmattan och gräva rejäla rabatter och anlägga nya trädgårdsgångar. Den här sommaren får det istället bli krukodling och provisorium.
Här kommer underbara bilder på magnolior. Njuuuuuuut!

09 april 2007

Precis som jag vill ha det!

Tittade in på norska Himmelrommet. Det är en nätbutik som figurerar flitigt på bloggar jag besöker, men inte förrän nu har jag själv tagit mig dit. Under "Hjemme hos" så fanns det härliga bilder... det är precis så som jag vill ha det! Kanske kan det bli så här också, om man skalar bort ett ton leksaker och en miljon hundhår. Läste förresten i en bok ("Rensa, röj och förändra ditt liv" av Mary Lambert) att man kan överväga att bötfälla sin familj, om de inte hjälper till att städa och hålla ordning när man röjt upp. Då kunde jag bli rik på kuppen - och få drömhemmet! *ler*


Håll till godo med dessa bilder som jag tyckte hemskt mycket om...