25 augusti 2007

Kanske ändå

... ja, kanske hittar det tillbaka någon form av inredningslust i mig. Har suttit nu och läst ikapp på många av era fina bloggar och nu känner jag kanske att det börjar vakna en liten längtan att fixa igen. Annars tycker jag sommaren mest har gått åt till att vara trött och må illa, bortsett från de "ryck" jag hade i juni.

Kom igen - ni kan väl räkna ut vad det är... det vet jag att ni kan.

Borde vara rätt okej att avslöja det vid det har laget. Har nått fram till v 14. Får jag be alla hålla tummarna att det går vägen? Vi har inte så bra "track record" nämligen så extra tummar kan behövas.

Jag var i Stockholm på konferens i veckan men hann även med lite shopping innan hemresan. Uppe på Karlavägen fick jag bita ihop lite för att gå förbi Homes in Heaven (med vackra vita ting som skrek efter mig) och istället styra in på Big Belly. Så inte en endaste lite inredningspryl fick jag med mig därifrån, dock ett par - ännu alltför stora - mammabyxor och -tröjor. Tala om fokusskifte.

17 augusti 2007

Kräftor och kantareller

Har alltid gillat augusti. Vanligtvis brukar ju augusti vara varm och fin och man får en känsla av de sista sommardagarna, men i år är det ju som det varit i tre månader: regn, blåst, temperaturer som är 10 grader för låga... Men det finns i alla fall kantareller i skogen och kräftor i dammen. Kantarellerna är plockade inför helgens familjekräftskiva, och de flesta kräftorna är också inköpta - de ska kokas ikväll. Idag är tre generationer män (eller ska jag säga pojkar?) ute och vittjar kräftburar i dammen. Undrar om det blir något? Jag har mina teorier om att det inte är många kräftor kvar i dammen pga översvämningar i början av sommaren, en mink och en häger som haft kräftfiskepremiär långt innan vi och en öring som också kalasat på kräftor. Men vi får se.

Till efterrätt blir det VIT CHOKLADPANNA COTTA (recept för 4 pers):

1 gelatinblad
½ vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk

Lägg gelatinbladet i vattenbad ca 5 min. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull. Tillsätt grädde och mjölk. Hacka chokladen i mindre bitar. Låt gräddblandningen koka upp, ta kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och choklad och låt det smälta under omrörning. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt minst 4 h innan servering.

Som "topping" lägger man färska bär, t ex hallon, björnbär, jordgubbar eller vad man nu gillar. Garanterat jättegott och väldigt enkelt att göra.


(Bilden är lånad från Rånäs slott)

04 augusti 2007

Nej, jag har inte försvunnit...

... bara börjat jobba. Efter en vecka på jobbet är jag helt slut. Känner mig inte alls så sugen på att fixa här hemma. Alla andra som bloggar verkar ha fullt med energi kvar, jag är lite avundsjuk på er vad ni åstadkommer hela tiden.

Hittar inte ens en bra bild att förgylla inlägget med, så det får bli bara text. Men håll ut, jag kommer igen! :-)