25 november 2007

Mitt köksfönster just nu


Tänkte visa en bild från mitt köksfönster just nu. Amaryllisar på tillväxt, den till vänster är en Green Goddess som inte verkar vilja komma upp. De två lökarna till höger är Orange Sovereign. Vanligtvis gillar jag inte orangeröda blommor, men jag tycker färgen på dessa amaryllisar gör sig så bra mot den gustavianskt grå panelen i köket! Ett litet olivträd och en ljuslykta från Mio står också här.

Gardinen är sydd av tunt linne och uppknuten med gamla virkade spetsar. Pärlhjärtat är från förra årets julkollektion på Ikea, det har hängt där hela året för jag tycker inte det känns speciellt juligt!

24 november 2007

Present från Marie (Vita Ranunkler)!

Med posten i veckan kom den sötaste lilla påsen från Marie som har bloggen Vita Ranunkler, och som jag vann bloggtävlingen hos! TACK MARIE!!! Denna jättefina julpåse hänger nu på ett skåp här hos mig och sprider underbar doft! Jag kunde inte låta bli att undra om det skulle bli något hemsytt, av alla dina fina julprojekt som du visat på bloggen, och så kom påsen... är så glad och den var helt bedårande!


18 november 2007

Tävling hos mig

Jag var en av de tre första som kommenterade Maries (Vita Ranunkler) tävling så jag kommer få något från henne (vilket jag ser fram emot jättemycket!!!), och reglerna säger att jag i min tur ska föra tävlingen vidare, så härmed utlyser jag den! Reglerna har ni säkert läst om på andra bloggar;
  • du måste vara bland de tre första som kommenterar detta inlägg
  • du måste ha en egen blogg för att delta, som du skickar tävlingen vidare på
  • jag sänder de tre vinnarna något egentillverkat (kan avslöja att det blir något ätbart!)

Ha det så bra och lycka till!

17 november 2007

Lavendelhjärtan

I veckan kom mina lavendelhjärtan som jag köpt på Tradera. Jättefina! Jag hade aldrig fått till det så bra, jag och symaskinen är ju inte bästa vännerna direkt. Undrar om den här personen jag köpte hjärtana av på Tradera också har en blogg? Skulle inte förvåna mig, det finns ju så många bloggare som gör så fina saker! Hjärtana är i vit bomullsväv med en påstruken madonnabild, spets runt kanten och så en liten berlock vid hänget. De känns nästan för fina för att stoppa in i ett linneskåp och inte synas, så därför hänger de framme än så länge.

15 november 2007

Hemma å myser

Idag är vi hemma och myser, jag och J. Officiellt är vi barnvakt åt fölen, som just klarat av sin första natt utan att sova i samma box som mamma. De två vildingarna får stå inne i boxen (som de delar) idag, för igår hoppade stofölet över grinden som är ungefär 15 cm högre än henne själv, och jag vill inte behöva jaga en häst över halva bygden... Det lugnar nog ner sig på några dagar tror jag.

Efter att ha klarat av besök hos barnmorska (med klart godkänt resultat) och storhandling på morgonen så myser vi nu i soffan. Vi hittade söta värmeljus på ICA som såg ut som små pepparkakor, som J absolut tyckte vi skulle köpa. Sedan hittade jag tre amaryllisstjälkar med mycket knopp för 49 kr. Ibland överraskas man av sin matbutik! Eftersom snön fortfarande lyser vit på taken så kändes det inte så värst konstigt att ha julröda amaryllisar hemma i mitten av november... ;-)

11 november 2007

Vintersaga

I fredags kom den första snön och hela världen blev vit och krispig. Åtminstone för oss här på småländska höglandet. Hade tänkt visa mina kransar som jag gjorde förra helgen, av mossa/nypon/taklök respektive björkris, och här kommer de - snöpudrade som extra effekt. För att vara en total nybörjare på det här med kransar så tycker jag de blev skapliga!



Visar också några andra trädgårdsbilder där naturen själv har fixat stylingen!

Smygstart

Igår var jag och min yngsta syster på julmarknad i Huseby. Jag köpte bland annat en tomte till, den med grön luva. Jag tycker Husebykeramiken är så fin, det är så vackra färger att pynta med när man som jag annars inte har så färgstarka julsaker. Skålen med julpotpurri och med tomtar på kanten köpte jag för flera år sedan, men jag är lika förtjust i den än!

På vägen hem besökte vi Klockaregårdens trädgårdsbutik i Ör. Jag älskar den affären och har skrivit om den tidigare, läs här. Några tazettlökar fick följa med hem, jag satte dem i ett 1800-tals fat i vitt porslin tillsammans med engelsk sjösten. När stjälkarna vuxit sig långa måste jag nog byta ut fatet mot något djupare planteringskärl, men än klarar det sig fint.

Vill också passa på att visa min enda julgris, Nasse från Village. Han fick följa med hem, han är ju ändå mest vit och passar därmed in! Mycket söt, i vit filt med röda prickar. Min son kunde inte förstå att mamma köpt ett gosedjur ;-)

Det är en min smygstart på julpyntandet!







04 november 2007

Inspiration från tidningar

Jag är en hemsk konsument av inredningstidningar i vanliga fall och en ännu värre konsument av julinspirationstidningar. I veckan kom Lantliv och jag kan bara säga att jag blev alldeles tagen av det numret... det var väldigt vackert på alla sätt! Köp den tidningen ifall ni inte prenumerar, är mitt råd!

Har i övrigt testat av Amelia Jul, som jag egentligen inte tycker passar mig och min smak egentligen (man kan ju undra varför jag då köper tidningen, men det är liksom ett gift...) och så Allers Jultidning och Allers Trädgårds vinternummer. Båda tidningar innehåller, som säkert inte undgått någon, reportage och bilder från Minna som har Blomsterverkstad (se länk till höger). Det vill man ju inte missa! Allers Trädgårds julnummer har jag köpt i massvis med år, i år var första året som jag tyckte det var ganska dåligt (undantaget Minna). Då var specialtidningen om jul från Allers bättre, tyckte jag. Men jag är kanske petig och har sett för många jultidningar helt enkelt... ;-)

Drömhem & Trädgårds julnummer har också hamnat hemma hos mig. Bättre än förra året men inte i närheten av Lantliv, tycker jag.

Väntar just nu på: Vakre Hjem & Interiör, Allt i Hemmet och Hem & Antik. Ytterligare pengar kommer alltså att spenderas...


Vackra vita blommor

Vita blommor är så vackra, tycker jag. Fast tittar man närmare så skiftar de från ljust, ljust rosa till grönvitt... Här är det som är vitt och blommar hemma hos mig just nu. Vit amaryllis är satt förra veckan men än har jag inte köpt vare sig vita hyacinter eller tazettlökar. Man måste ju spara något till december... ;-)