25 april 2009

Mr Bean

Äntligen fick jag tummen ur och planterade frön i veckan som gick. På fredagsmorgonen såg jag inte skymten av den vita rosenbönan, och så här mycket hade den växt till jag kom tillbaka från jobbet på fredagseftermiddagen!





Ha nu en skön helg allihopa!!!

24 april 2009

Ljusa vårkvällar

Jag vill önska alla en trevlig helg, och samtidigt påminna om att det faktiskt är jättemysigt att tända levande ljus även när kvällarna är ljusare.







På bilden ett nysilverfat från loppis med en liten vas i fattigmanssilver från Blomsterlandet, doftljus basilika/citrongräs från Åhléns, förnicklad ljusstake från pappas antikaffär och vitsippor från trädgården. Det är nu man vill stanna tiden och bara njuta av hur härligt allting är ute!

18 april 2009

Kitchen update

Det går framåt på ryggfronten här hos oss, det känns otroligt bra. Idag har S kunnat passa M lite grand så jag har hunnit sy en ny gardin till köket. Det hade jag egentligen tänkt hinna med innan jag började jobba, men det blev först nu istället. Jag är inte direkt förändringsbenägen när jag har hittat en stil jag gillar, så den nya gardinen är väldigt lik den gamla - samma modell och färg, men inte lika genomskinlig, kan man väl säga om man är lite kritisk. Själv tycker jag att det finns fler uppenbara skillnader... som att den här gardinen är i linne och är broderat med bokstäver.







Lyktan är köpt hos Betty's i Borås förra året.





Gardinstången och knopparna är gamla, de var rödbruna innan jag målade om dem i samma grå som pärlspånten. Krokarna är handsmidda och köpta på Qvarnarps byggnadsvårdsbutik i Eksjö. Vi har sådana till gardinupphäng i flera fönster, jag tycker de är både snyggare och mer passande i ett gammalt hus än några moderna varianter.
.
Nu kanske man skulle ut och njuta av solen en stund, när sömnaden är överstökad... jag önskar er en trevlig helg!

16 april 2009

Gillar inte läget

Kan man få begära omstart på veckan? Gillar inte alls läget just nu. Jag är nämligen hemma för vård av sjuk man - han har fått diskbråck. Vi var på så himla god väg att få barnrummen färdiga med skivor på väggarna i helgen och så händer detta... Så himla dålig timing så det finns inte... målarfirman skulle ha kommit nästa vecka och tapetserat rummen, det går ju inte nu. Och jag som precis börjat på mitt nya jobb, jag varken vill eller kan vara hemma nu. Sitter här med både panik och ångest för hur allt ska lösa sig, men det kommer det ju göra, på ett eller annat sätt. Givetvis är det mest synd om S som har ont (han har det riktigt illa och fick åka ambulans in till sjukhuset när det hände), men det ställer ju onkeligen till det rätt rejält för övriga familjen också.



Söta och fina och inte alls ångestframkallande är i alla fall tussilago. De är nästan på väg att blomma över men jag plockade några idag och satte i en av äggkopparna med guldkant. Om man inte plockar en bukett tussilago så är det inte vår, tycker jag.

Hoppas ni har en bättre vecka, skickar en jättestor kram till er alla som tittar in här fastän det är glest mellan inläggen just nu.

09 april 2009

Glad påsk!

Hej på er, och tack för alla glada kommentarer på mitt förra inlägg! Nu har jag jobbat en vecka (nåja, det var i alla fall fyra dagar...) och jag trivs jättebra på det nya jobbet. Allt är ju nytt men jag tror det löser sig, jag tycker jag har kommit in bra bland alla siffror jag ska hålla reda på.

I veckan kom den här fina emaljkannan med posten, fyndad på Tradera. Jag har länge velat ha en pastellig kanna i emalj (som Johanna med bloggen Vintage har här) och blev så lycklig när jag hittade den här. Den är visserligen inte jättegammal, men Made in Yugoslavia står det undertill så helt ny är den ändå inte. Komplett med rost och allt, given att sätta påskriset i!

Jag önskar alla som tittar in här en GLAD PÅSK, jag hoppas ni får njuta av ledighet, värme, sol och mycket god mat och godis. Det är vad jag hoppas på för egen del i alla fall... kram!








04 april 2009

Pasteller till påsk

Vilket ljuvligt väder det är nu! Det är man verkligen inte bortskämd med, så nu har jag tillbringat otroligt mycket tid utomhus de senaste dagarna. En verkligt bra grande finale inför att jag börjar jobba på måndag (tur att jobbet har en jättestor terass man kan sitta på och fika i solen!).

I fredags var jag och lilla M en sväng till Tranås och här kommer lite bilder på vad som fick följa med hem. Nr 2 av Jeanne d'Arc Living Magasin inhandlades och det numret var avsevärt bättre än nr 1, om ni frågar mig. Dock stör jag mig fortfarande på att det är rätt spretig och inkonsekvent layout i tidningen, men det är väl jag som är petig...



Två stora blockljus i svagt grönt och svagt rosa, fint nu till våren tycker jag! En liten sten med texten "you & me" (från Inne) och ett trådunderlägg (köpt hos Moster Malla tillsammans med ljusen).



Den här ljuvliga scarfen från nystartade svenska märket Melmelli köpte jag på Mollys hus, kunde inte motstå den! Nästan som en prydnad med alla spetsar! När vi kom till Forma Rum hade M lyckats tappa sin sprillans nya Polarn o Pyret-mössa på gatan och den fanns inte kvar när jag gick tillbaka och letade (morr), hon var gnällig som bara den och jag hade inte ro att titta ordentligt i butiken, så det blev bara bunkring av en massa tesorter trots att det fanns hur mycket fint som helst. Så kan det vara ibland.

02 april 2009

Ät upp din pelargon!

Det börjar ordna upp sig här hemma. Snön är borta, solen är framme och kvicksilvret stiger! Min ettårshingst är ingen hingst längre och jag har dammsugit hela huset. Vi har liksom kommit på rätt köl igen. Imorgon ska jag åka till Tranås och bl a besöka de härliga affärerna Mollys hus och Moster Malla, och ikväll är jag värdinna för bokcirkeln så det blir mycket skratt, prat och god mat med andra ord. Vi ska ha Leilas brownie cupcakes som efterrätt och de var väldigt goda (var ju tvungen att provsmaka en)! Recpetet tog jag ur Leilas Country Living, om ni vill prova.

Har man inga cupcakes att äta så kan du äta din pelargon! I alla fall om man, som jag, har köpt doftpelargoner. Mina hittade jag på Blomsterlandet. Du hittar några tips på hur man använder pelargoner i matlagning/bakning här.



Jag blir så rörd av era snälla ord om mina fotografier! Det värmer så otroligt mycket och jag är så tacksam!!!

Ut i solen med er och njuuuuuuuuuut!