31 augusti 2009

Fikahörna

Jag tänkte visa er den lilla fikahörnan som finns i M:s rum. De två vita pinnstolarna är från pappas antikaffär, och bordet fick jag köpa av Tina med Liten Bod i somras. Det fick bli vitt det också (Tina hade precis nyss köpt in det själv så hon hade inte hunnit måla det), och det passade väldigt bra ihop med stolarna. Duken är egentligen en kökshandduk från GreenGate, köpt hos Julias vita drömmar. Kakorna har jag virkat själv, du hittar inlägget om dem här. Pläden med rött band, på stolskanten, har jag också virkat, det var en julklapp till M (inlägg finns här).

Någonting saknas vida fikahörnan, jag funderar på att sätta upp en låg hylla eller tavla eller något annat. Tids nog får jag nog klarhet i vad som ska upp där.
.

.

.
Ser ni trasmattan som sticker fram i underkanten på det första fotot? Den tycker jag är så fin! Jag har fått gamla trasmattor av min farmor, som hennes svärmor har vävt, det vill säga M har en matta som hennes morfars farmor har gjort! Fransarna är korta och nötta men färgerna är helt underbara; dova pasteller i smala ränder... Nu har vi Hilmas gamla trasmattor i alla våra sovrum och att mattorna är lite olika i randningarna och inte helt perfekta gör bara att jag blir mer förtjust i dem.

30 augusti 2009

Soffmaränger

Ni vet vad soffpotatisar är, men har ni hört talas om soffmaränger? Jag har två sådana hemma i min soffa, som Karin Lindström sytt. Helt underbart fluffiga och härliga kuddar som jag blir glad av bara att titta på! Mjukt och oregelbundet linnetyg i veck och charmiga virkade dukar på framsidan... underbara! Karin efterlyste innan bilder på hur de gjorde sig hemma hos oss och jag kan inte annat än att tycka att de passade in hur bra som helst.


.

.

.
Tänk vad bloggvärlden är underbar. Utan Karins blogg hade jag inte hittat kuddarna. Och bara några timmar efter att jag la ut föregående inlägg om att jag efterlyste en tidning, så hade jag fått napp. Toppenpinglan Mia med Hem och Lycka var det som svarade. Om ni inte redan har handlat av henne på Ellis Corner, så rekommenderar jag verkligen det. Mia skriver alltid ett så gulligt kort och skickar med, och varorna är alltid fint inpackade med omsorg. Ibland undrar jag om bloggvärlden bara består av guldkorn? Jag har fått kontakt med hur många guldtjejer som helst via bloggandet...!
.
Vädret känns för övrigt inte som något guldväder. Möjligen verkar det som om regnet försöker ta guldmedalj. Vi har riktigt höstrusk idag! Jag hoppas på uppryckning. Äppelpaj och tända ljus är det som gäller för att lindra den värsta höstångesten. Tänk vad det kan slå om fort, tidigare i veckan hade vi tjugofem grader och satt ute och åt. Denna helgen är det tretton grader och regn och till och med hunden tycker det är trist att gå ut.

29 augusti 2009

En efterlysning, Vakre Hjem

Hej på er och tusen, tusen, tusen tack för alla glada tillrop om reportaget hemma hos oss. Jag lovar att berätta när och i vilken tidning det dyker upp, men det blir nog inte förrän till nästa sommar. Jag tänkte visa en till bild som jag tog samtidigt som reportaget gjordes, den är från glasverandan där vi ställde in ett gammalt symaskinsbord. Nu syns ju inte underredet alls på bilden, men jag tyckte det gjorde sig väldigt bra på verandan. Jag har tidigare flyttat bord dit fram och tillbaka men inte blivit nöjd, men den här lösningen känns som om den håller ett tag i alla fall.


.
Idag tänkte jag prova på att efterlysa en sak. Jag skulle vilja köpa nummer 3/2009 av Vakre Hjem, det numret missade jag att köpa. Finns det någon som har den tidningen och som skulle kunna tänka sig att sälja det till mig (jag betalar naturligtvis både för tidning och porto)? Jag kan även tänka mig att byta till mig det, jag har Vakre Hjem nr 5/2008 (förra årets höstnummer med tema bad) att erbjuda i så fall. Ni får gärna höra av er på mailen som står i kanten till höger...
.
Ha en bra helg (fastän vädret är betydligt mer höstigt nu än förra helgen). Kram kram!

27 augusti 2009

Urvuxet

Idag ska mitt inlägg handla om kläder, det är verkligen ovanligt för att vara mig!
.

.
Igår gjorde jag ett ryck och rotade runt i barnens garderober. När man är mamma så har man ju numera den dimensionen i sitt liv att man varje höst måste planera för vintern... overaller, mössor, kängor... och nu har jag inte bara ett utan två barn som måste ha dubbla utrustningar till dagis och skola. Puh! Aldrig passar ju något från förra säsongen heller. Därför är det så himla bra att Tradera finns... jag brukar sälja de finaste avlagda och urvuxna plaggen, och ofta kan man hitta andrauppsättningen ytterkläder där också, till bra priser. Kvalitetsplagg (jag älskar ju Polarn o Pyret) håller ofta till mer än ett barn. Min erfarenhet är att det ofta är fläckar från dagis som sätter stopp för användningen av ett plagg snarare än att det blir utslitet när man väljer märkeskläder (åtminstone i de lägre åldrarna, kanske inte för barn i J:s ålder - där tycks jeansknäna inte hålla länge oavsett märke!). Jag har nu ute en massa plagg på Tradera och den här bilden tyckte jag faktiskt blev så fin att den fick vara med på bloggen också... Tunika från Tiny Minymo i de allra härligaste bleka pastellerna fotad på verandan...
.
Vad tycker ni? Köper ni begagnat på nätet eller bara nytt? Vore kul att höra, med tanke på att de flesta av oss bloggare och bloggläsare kan tänka oss gamla, nötta saker... hur är det då med second handkläder?

26 augusti 2009

Reportage

Nu ska jag berätta om den roliga starten på veckan, det har nämligen gjorts ett reportage här hemma hos oss! Det var Johanna Flyckt (Vintage) och en fotograf som heter Patrik Hagborg som var här i måndags. Båda var så trevliga, proffsiga och härliga att ni hade kunnat få stanna här hur länge ni velat! :-) Jag hade idiotstädat hela helgen och nu känns det som om vi inte behöver städa förrän det är dags för julstädningen! *fniss* När kvällen kom var jag helt slut, och jag somnade nog nästan innan jag la huvudet på kudden... en otroligt rolig, trevlig och intressant dag var det, och vi får se var reportaget hamnar någonstans så småningom.


.
Såhär blev matsalen på bild... genom min kamera, men det såg betydligt bättre ut genom Patriks kamera!
.
Jag vill också passa på att tacka Karin Lindström, Julia med Julias Vita Drömmar, Mia på Ellis Corner och Sofia på Me and My Home för att ni skickade mina beställda saker i tid till reportaget och stod ut med frågor som "när kommer sopsetet" och "tror du kuddarna blir klara"... Stort tack också för att jag fick plocka blommor i din trädgård, Carro!
.
Kram på er!

25 augusti 2009

Och vinnaren är...

... Anna C! Jag har mailat dig och hoppas få din adress så jag kan skicka galgarna! GRATTIS! Stort tack till alla som var med och tävlade, vilket gensvar det blev!

Ha nu en bra vecka! Min fick en kanonstart - men mer om det längre fram...

19 augusti 2009

Sommarkvällar att minnas

Dessa bilder har jag missat att lägga ut tidigare på bloggen. Nu känns det ju nästan som om sommaren är slut, temperaturen har sjunkit betydligt, regnmolnen jagar över himlen och kvällarna är mörkare. Då får man njuta av bilder som dessa...


.

Kram på er!

18 augusti 2009

Grönsaksglädje

Kan man bli annat än glad när man tittar på den här mangoldplantan??? Jag hittade den på Plantagen för halva reapriset och den fick naturligtvis följa med hem. Inte för att i första hand bli uppäten, utan för att stå på min stentrappa och nästan lysa upp den med sina härliga stjälkar...


16 augusti 2009

Svartpeppar på kuddar

Hej på er, vad roligt att så många är med i min tävling!!! Du som inte har anmält dig än kan fortfarande göra det, eftersom tävlingen går ut först kl 24 den 20 augusti. Scrolla bara ner till föregående inlägg!
.
Sedan sist känns det som om jag har gjort tusen saker! Det har inte blivit så mycket fotograferat på sistone (utom i jobbet, till hemsidan på asfalterade parkeringar och stensatta uteplatser; och hur svårt är inte det att få till bra bilder?). Några bilder knäppte jag i alla fall i helgen, bland annat på de fina linnekuddarna från H&M Home. Jag har sett att det är ganska många som har köpt dem och jag kan bara rekommendera alla som inte har gjort det, att beställa dem illa kvickt! Jättefina och härligt, mjukt linne med riktig vintagekänsla. Kan man göra kuddar med olivoljereklam (Jeanne d'Arc Living) så tyckte väl H&M att de kunde köra med svartpeppartryck...
.

.

.
.
Här är kuddarna i karmstolarna, som numera står i matsalen.
..


Den här gamla handdukshyllan köpte jag hos Tina när jag besökte Liten Bod på Värmdö. Den passade så bra mot tapeten och det dröjde inte länge förrän den blev "pyntad" med diverse småsaker.
.
Jag önskar er en bra nästa vecka, och lycka till i min tävling!

06 augusti 2009

Äntligen - utlottning!

Hej på er, i värmeböljan! Jag lovade ju att ha en utlottning tidigare i somras, eftersom besöksräknaren tickat över 100 00. Det är verkligen en helt sanslös siffra, jag hade aldrig trott att så många skulle vilja kika in här hos mig! Och som jag brukar skriva, så är jag jätteglad för alla era kommentarer men tiden räcker helt enkelt inte till för att kommentera tillbaka hos er alla. Är det något specifikt ni vill veta, är det bättre att maila, för mail svarar jag på...


.
Efter mycket funderande på vad vinsten skulle bestå av, så har jag bestämt mig för att två sådana här fina zinkgalgar ska få en ny ägare. Vill du vara med och tävla, så använd den här bilden på din blogg och länka hit, så får du två röster. Annars har du en röst (gäller oavsett om du har en blogg eller ej). Skriv i kommentaren om du deltar med en eller två röster. Tävlingen pågår till kl 24 den 20 augusti. Lycka till!

05 augusti 2009

En till tallrikshylla

Nu har det hänt igen... nämligen att vi hittar något i gömmorna ute i bodarna som vi hade glömt att vi hade. Det säger en hel del om mitt minne (suck). Den här utgångna tallrikshyllan från Ikea, ursprungligen i björk, hade vi en gång köpt till lilla stugan på Värmdö (passande eftersom modellen heter Lillsved och det finns en plats precis i närheten där som heter likadant). Dit kom den aldrig. Nu blev den istället vit, och fick sitta i M:s rum.






Jag gillar Lena Andersson, som ni märker. När jag var liten älskade jag böckerna om Linnea, men de om Maja är precis lika härliga. M har så klart Linneas februarikort hängande på hyllan, eftersom hon är född 20 februari. De roliga "badflickorna" som hänger på en byxgalge hittade min mamma förra året, det är gratis reklamkort från Nyköpings kommun. Söta, va?
Jag hoppas ni har en bra vecka! Själv har jag nu börjat jobba igen, vilket faktiskt känns helt okej. Övriga familjen är på Värmdö en sista sväng och på kvällarna målar jag de sista projekten med den aldrig sinande vita färgen. Puha!

03 augusti 2009

Träsmak?

Jag har några i-landsproblem i vårt hus. Nu när det är i princip färdigbyggt (wow!!!) så har saker och ting landat på rätt ställen, det vill säga flyttat ut från olika rum och in i de nya rummen istället. Kvar i de gamla rummen blir ju då "hål" efter möbler, och även om jag inte är mycket för att övermöblera och pynta överallt, så känner jag att det saknas något på vissa ställen i huset. Men vad? Jag försöker hitta "det rätta". Provade med att ta in den här gamla bänken, som egentligen är en trädgårdsmöbel, men som är rätt fin med den i princip helt bortnötta färgen.





Äh, jag vet inte? Vad tyckte ni?
PS: Jag har förresten provat den turkosblå stolen här inne nu ett tag och kommit fram till att den inte funkade hos oss. Jag tycker fortfarande den är jättefin som ensam möbel, men tillsammans med vår övriga inredning så gjorde den sig inte. Så den får åka ut i någon bod igen. Man vet aldrig när man kanske behöver den...

02 augusti 2009

Liten bod

När vi var på Värmdö så hälsade jag på Tina med bloggen Liten bod. En mer kreativ och initiativrik tjej får man leta efter! Jag fick titta på allt fint hon säljer i sin bod, och vi pratade länge och väl (förmodligen pratade jag bort alldeles för mycket tid för dig, Tina, men det var så himla trevligt!). Här är lite bilder från affären, och vill du se mer av Tinas grejor så kolla in hennes hemsida.















Köpte jag något då? Ja, några småsaker fick åka med hem, och så ett litet pelarbord som M ska ha i sitt rum, och så en liten hylla som jag först hade tänkt ha ovanför M:s lilla leksakskök, men som jag började tycka så mycket om så den hamnade i matsalen istället... Tusen tack, Tina!!! :-)