30 september 2009

När mörkret faller

När det är mörkt ute får man skaffa sig sol på skaft! Tänk vad en enda liten blomma kan göra en glad... Vanligtvis är inte gult min favoritfärg, men såhär på hösten så slår jag gärna till på en solros. Sprider glädje i höstmörkret, tycker jag...


28 september 2009

Nött av tidens tand

Jag har ju tidigare berättat om att jag har gjort fynd ute i våra bodar. Nu tror ni väl att vi har enorma ekonomibyggnader som rymmer hur mycket som helst. Riktigt så bra är det inte, vi har små trånga kyffen som är fullproppade med saker som mest är skräp. I helgen hann vi med att göra en bodstädning och vi (läs: min man) bar ut allt som fanns i två utrymmen. På de nio år vi har bott här har vi aldrig gjort det... dessa små bodar har varit helt fullproppade med saker så jag har aldrig sett vad som har funnits längst in. Vi hittade en så söt liten kärra, gamla hjul med träekrar och så ett antal kistor. Den minsta av kistorna tog jag in och skurade ren, liksom ett trätråg som jag inte riktigt vet vad det har använts till. Det är inte slitet eller fult i träet, bara sådär mjukt nött som gammalt trä blir efter att ha tagits i. En härlig känsla som är svår att efterhärma!
.

.

.
Jag har bestämt mig för att ha dessa båda trärena gamla förvaringsmöbler i vardagsrummet. Vanligtvis så har jag lite svårt för för mycket "trä", men det är ju faktiskt skillnad på gammalt nött trä och något som är avlutat, eller ännu värre nytillverkat i furu (hu!). Nu när hösten kommer kan det passa med lite mer rustika möbler, så här får de vara nu. Jag har bara inte löst den slutliga placeringen än, men det är sådant som kommer ;-)
.
Nu önskar jag er en fortsatt trevlig vecka!

26 september 2009

Hem ljuva hem

Skönt att vara hemma igen efter konferens och budgetarbete! Solkusten är nog inte något för mig. Jag tittade mest på olivlundarna men bortsett från det är jag nog rätt så nöjd med att ha just den småländska naturen inpå knutarna.
.

.
I helgen blir det äppelplockning och så ska vi ställa in några av utemöblerna. Kanske kommer min stora trådkorg till användning nu till äpplena. Den är annars så himla stor så man knappt kan fylla den... då är den här korgen bättre.
.
Ha en bra helg allihopa!

17 september 2009

Vill också ha...

Om allt stämmer, så är jag i Spanien när ni läser det här! Visar en härlig bild lånad från Sköna hem. Snygg och ruffig köpmansdisk, eller hur?


.
Jag skulle gärna ha en sådan i mitt kök, om jag hade haft plats. Matsalen är ett rum där jag har lite "plats över". Jag vet bara inte vad jag ska ha för möbler. Jag tror jag mest är inne på en kökssoffa där, ni vet förvaring och sittplats i ett, smart lösning. Den optimala soffan har bara inte korsat min väg än...
.
Kram på er!

13 september 2009

På kroken

Nu har ännu en vecka gått och två av kalasen är avklarade. Jag har haft fullt upp hela veckan så jag har inte hunnit göra några inlägg. En sak kan jag i alla fall avslöja, reportaget som gjordes här hos oss är sålt till Lantliv, men det kommer som sagt inte ut förrän till nästa sommar/höst!


.
(Den söta lilla hängande ljusstaken är köpt på Ellis Corner. Griffeltavlan kommer från Liten Bod. Grytunderlägget är från Moster Malla i Tranås och korset har jag ropat hem på Tradera.)
.
Ha en bra vecka! Själv åker jag med ledningsgruppen till Spanien om några dagar, för att vara med på en maskinkonferens som tar nästan en vecka. Det låter mer glamoröst än vad det är, det är digert konferensprogram hela dagarna och inte särskilt mycket ledig tid. Som den huskatt jag är hade jag hellre stannat hemma faktiskt...

07 september 2009

Trådkorg

Jag tänkte bara skriva lite snabbt och önska er en god vecka!


.
Den söta korgen är köpt hos Julias vita drömmar, den är precis lagom stor och rymmer lagom av allting (jag har en liknande korg men större, den är alldeles för stor och vad man än stoppar i den så ser det pyttigt och fånigt ut).
.
Just nu har jag röda och gula lökar i min "perfekta" korg. En härlig sak med hösten är ju att man kan ha "nyskördade" grönsaker överallt. Även om man skördat dem på Ica, typ...

06 september 2009

Billigt krafs

Ofta när jag är på loppis så känner jag mig som om jag rotar i de allra värsta lådorna, där där ingen tittar för det inte är något som någon vill ha! Billigt krafs, med andra ord. Men det är ofta där man hittar roliga grejor. Oavsett om det är en låda med bestick, gamla böcker eller udda gardinknoppar. Jag är sällan intresserad av det som räknas som dyrt och fint. Hos oss passar det inte in, i ärlighetens namn skulle jag inte våga ha ostindiskt porslin från 1700-talet eller en äkta gustaviansk trågsoffa, för jag skulle vara livrädd för att ungarna skulle förstöra det. Eller jag själv, jag som är en riktig spillmaja och som tappar porslin titt som tätt! Hos oss passar loppisgrejor bättre... inte dyra i inköp, men lika kära för det.

Här är en bricka med sådant billigt krafs. Jag gav mest för brickan, tjugo kronor. Sedan kostade de glasen en tia styck. Marmeladglaset en femma. Den höga smala flaskan, senapsburken och bläckhornet har jag hittat här ute på gården i en stenmur ("sophög" för de som bodde här förr i tiden - säga vad man vill om livet förr, men några esteter kan de inte ha varit när de hävde iväg allt skräp bara några meter ifrån sin bostad!). Spetsen är ärvd från S:s mormor och björnbärskvisten norpad i mammas trädgård.


05 september 2009

Äppel-päppel

Jaha, så var det höst! För någon vecka sedan kändes det otänkbart att det skulle gå mot vinter och mörkare tider, men nu känns det inte bara möjligt utan uppenbart, utan återvändo! Egentligen gillar jag hösten, men det är liksom alltid en omställning från sommar till höst för mig som tar ett tag. Hällregn och stormvindar igår gjorde dock att omställningen gick fortare. Nu kommer hösten med massvis med födelsedagar i vår familj. I september fyller min man, son, mina två systrar, mitt syskonbarn och så min mans ena syskonbarn. Det är många presenter som ska kommas på och köpas in, och mycket tårta blir det!
.

.
Med hösten kommer också äpplen! Jag älskar svenska äpplen! Det brukar bli äppelkaka, äppelmuffins, äppelpaj, äppelmos... och hur vi än gör så har vi hinkvis med äpplen över, så hästarna brukar också få mumsa på hösten.
.
Kram på er nu och ha en bra helg!