30 april 2010

Valborg och bok

Idag önskar jag alla en glad valborg!
.
Jag tänkte också meddela en nyhet, nu finns boken ”Lev Vackert” av Ingela Broling och Petra Eriksson att förbeställa i många (nät)butiker. Gör gärna det – för jag har medverkat i den! Jag blev så glad när Ingela och Petra frågade mig i somras, och sedan har jag knäppt ett antal bilder på vårt hem som jag inte har fått visa här på bloggen… vilket har varit jobbigt ibland, då jag så gärna hade gjort det! Mer av vårt hem i tryck blir det till sommaren när reportaget som Johanna Flyckt gjorde i augusti-09 kommer i Lantliv.
.

29 april 2010

En första titt

Nu ska ni få se första titten på vårt badrum. Det är inte klart än, som ni lätt kan konstatera... Elkablarna väntar på lampa respektive fläkt och sedan ska ju rummet "fyllas" med badkar, toalettstol och handfat... Vi har hängt dit dörren och den har en så härlig "potatisbrun" färg. Blev nästan sugen på att ha kvar den så, men dessvärre är baksidan en inte lika fin färg, så jag vet inte hur jag ska göra? Vi har också hittat ett hörnskåp på Blocket som ska vara vår förvaringsmöbel i hörnet bakom dörren, ni ser det lite på första bilden. I övrigt har badrummet enkla vita kakelplattor, vitmålad pärlspont och gråbruna klinkerplattor.
.
.

.
När det är mer klart får jag visa mer bilder!

27 april 2010

Mer emalj

Nu äntligen har jag fått tillbaka min dator som varit på service! Det innebär att jag kan visa lite av mina egna bilder igen. Här kommer några på mitt senaste traderafynd, en emaljterrin! Jag har aldrig sett någon sådan innan. Jag tycker den är hur fin som helst, och den var inte ruskigt dyr (även om den inte var tokbillig heller). Det verkar inte vara tillverkad av Kockums, det finns ingen märkning på den, men den är helt klart gammal tmed tanke på rost och skador i emaljen (som jag, min skruttfia, bara tycker är vackert!). Om det är någon som vet något mer om den, så skriv gärna!
.

.

.

.

.
Här är det både upp och ner. Jag måste ta bort en av mina hästar pga fång och det är väldigt tråkigt, men samtidigt väntas ett nytt föl inom ett par veckor. Fåren har lammat klart och börjat få gå ute på bete. Badrummet skrider framåt. Nu väntar vi på att få allt installerat, golv, tak och väggar är annars färdiga. Barnen njuter av gympaskorstider och jag har börjat rota i trädgården. Sysselsättningsproblem har vi inte!

15 april 2010

Emaljkärlek

Den här fina emaljhängaren ropade jag in på Tradera i helgen. Visst är den fin??? Kommer passa jättefint i mitt lantliga kök! (Dyr blev den, men jag har letat länge...)
.

12 april 2010

Vår, vår, vår

Tillbaka i veckan igen, efter en härlig helg. På söndagen grillade vi korv ute med ungarna, vi gjorde en liten eld uppe i en av hästhagarna. Tänk att saft smakar så gott till korv ute, när jag aldrig skulle tänka mig att vilja dricka det till mat inomhus! Sedan spelar det inte så stor roll att grillplatsen var 50 m från huset, barnen var så nöjda och glada ändå, ännu ett bevis på att man inte behöver göra så stora/dyra/långväga saker för att de ska tycka det är ett "äventyr".
.
Idag har jag klippt lite på äppelträden (hararna har skött de nedre grenarna under vintern, jag tog hand om de lite som satt lite högre). Äppelkvistarna satte jag inne, det är förvånansvärt lätt att driva fram både äppel-, päron- och körsbärsblom inomhus!
.
Så här års brukar jag också fundera rätt mycket på trädgård. I år ska vi ju faktiskt försöka få trädgård runt hela huset, efter att ha levt på en byggarbetsplats i flera år. S är involverad i detta i högsta grad, han ska få använda sin grävmaskin! I höstas övade han på att göra älgjaktslagets grillplats så nu släpper jag in honom och maskinen i trädgården, när jag vet att inte skopan kommer löpa amok eller så!
.
Jag kan väl också passa på att avslöja min hemliga passion, jag älskar Hannu Sarenström och hans trädgårdsidéer! Jag läser hans böcker, lyssnar på hans ord i TV och suktar över hans blogg och hemsida. Jag har inte hans senaste bok, "Trädgårdsvisioner", men nästan alla andra böcker han har skrivit, "Rimfrost och trädgårdsdrömmar" är min absoluta favorit. Det blir alltid en stor dos Hannu varje vår hos mig!
.
Dagens våriga bilder är alla lånade från Hannus blogg. Inser nu att det blev många bilder på grusade ytor, det är det som upptar min hjärna just nu, för vi ska lägga mer grus på uteplatsen på framsidan...
.

.

.

.

.

.

.

.
Ha nu en bra vecka!

10 april 2010

Här bor en liten prinsessa

Här bor lilla M i sitt rosa rum. Jag försöker att göra det inte alltför pluttenuttigt... Alla håller nog inte med om att jag lyckats, men jag själv tycker att det kunde "ha varit värre"! Det faktiskt vansinnigt roligt att leta prylar som passar in här, i rött, rosa och äppelgrönt, med rutor, ränder eller prickar.
.

.
Söta Molly Mus får sova i den antika docksängen som M fått i doppresent. Docksängen har gått i min mans släkt sedan 1855, då den tillverkades av en sjökapten till sin dotter. Läs mer här om sängen. Filten med rött band har jag virkat själv, kudden och täcket till sängen har jag också sytt, av ett gammalt örngott som jag stoppade ett lager fibervadd i för att göra det lite mer "pösigt". Trasmattan som skymtar på golvet är vävd av min farfars mor Hilma. Tänk vad många år som gått både sedan sängen och trasmattan kom till! Själva Molly Mus är köpt på Ikea.
..
.
Utdragssängen som M sover i köpte vi på Blocket. Då var den avlutad, men jag målade den vit. Sängen är bäddad med rödrandigt påslakan från Nyblom o Kollén, den prickiga kudden har jag sytt själv. Kängurun "Kängan Bengan" är nästan lika stor som M själv...
.

.
I den ommålade tallrikshyllan från Ikea (har utgått i sortimentet för länge sedan) rymmer några böcker och kort och på krokarna under hänger fina saker. Vimplar av prickigt tyg i rött, rosa och äppelgrönt har jag sytt själv.
.
.
Den lilla skolbänken har M fått av sin morfar. Härligt nött, och väldigt liten! Den är perfekt i storlek nu till M, jag undrar vilka små skolbarn som satt här en gång i tiden?
.
.
Att rita är jättekul, har M upptäckt. Tack och lov har hon hållit sig på pappret än så länge!
.

.
Det är verkligen ett litet rum, men vi har ändå lyckats klämma in en inbyggd bokhylla på kortväggen. Än så länge har inte M så många böcker, men desto fler "fina saker"! Sött litet papphus gjort av min vän Marie, grönprickiga pappaskar från Anna-K:s heminredning i Jönköping. Rosa och vit koffert i plåt är en present från moster Å (hon är verkligen expert på att hitta de vackraste presenterna!), rödprickig koffert från Julias vita drömmar, den röda kofferten hade jag själv som liten. Röd postlåda från Bruka (syns inte så väl då den är ställd på sidan). Den gamla träklockan är ett fynd från förra sommarens loppisrundor och den röda spårvagnen är från Ellis Corner.
.
.
Här är lilla M:s caféhörna! Här får vi ofta sitta och bli serverade både ett och annat. Små stolar från min pappas antikaffär, bord från Liten Bod. Rödrutig Green Gate-kökshandduk tjänstgör som bordsduk. Den rosarutiga burken (med jätteläckra cupcakes på locket, det syns tyvärr inte så bra på bilden) är en julklapp och de virkade kakorna har jag knåpat ihop själv.
.

.
Här är fönstret i det lilla flickrummet. Vit lampfot och rödrutig lampskärm från Åhléns. Leksakshästarna är gamla. Köksskylten är en julklapp från snälla moster Å (den ska upp på väggen vid caf'éhörnan!). Pigtittaren i gräddvitt har jag köpt av Anna på hennes bloggloppis, den är precis sådär liten och nätt så den passar perfekt till en liten tjej!
.
Det bästa av allt är att lilla M älskar sitt rum. Hon sover gott i sängen hela nätterna och älskar att leka med allting där uppe på dagarna. Just dessa bilder är tagna då det var städat - vanligtvis är det inte det, utan en salig röra av allting!

02 april 2010

En påskhälsning till alla


.
Här kommer en påskhälsning till er alla! Nu ska snart barnen ut och leta påskägg (mamman har snitslat banan med små lappar som J ska öva att läsa på, ohhh så pedagogiskt!). I övrigt har vi gjort så gott vi kan med att städa huset. Det är inte det lättaste när renovering av badrum pågår, men man får försöka blunda lite för hur det ser ut i matsalen nu (där allt står, som sedan ska tillbaka till badrum och klädkammare). I själva badrummet är i alla fall kakel uppe på väggarna och klinker på golvet, hurra! Det börjar närma sig... nu återstår att spika pärlspont på väggar och tak samt - yippiieee - få badkar, toalett och handfat på sina rätta platser och inkopplade.
.
Fem små lamm har sett dagens ljus här hos oss, de kom i onsdags kväll. Nu väntar vi på fyra tackor till som ska lamma, men det blir nog inte riktigt än. Vilken tur att all snö har smält nu så att lammen inte behöver gå i snöhögar när det blir dags att släppa ut dem från "lamm-BB".
.
Ha en riktigt bra helg, allihopa!