19 december 2012

Vårt hem i Härligt Hemma

I helgens bilaga "Härligt Hemma" (Aftonbladet) är ett julreportage med från mitt hem, som jag och Lotta gjorde förra året. Såhär ser det ut, för er som inte hann köpa bilagan... (bilderna är klickbara om ni vill läsa texten!)




14 december 2012

Plats för godis

En sak som bara måste finnas till jul är så klart ett "gottebord". Nu i helgen kommer min yngsta syster hem med godisrecept i högsta hugg och så ska vi göra julgodis så det står härliga till. Detta är en given plats att duka upp alla sötsakerna sedan, ett gammalt litet bord i matsalen. Det brukar bli så fint att använda gamla skålar i varierande höjder och lägga några sorters praliner i alla, jag kompletterar sedan med lite nötter, fikon, pepparkakor och biscotti. 


12 december 2012

Aldrig för många

Jag kan aldrig få för många vita skålar eller uppläggningsfat. Nu har jag hittat ett till fat som passade väl in i min lilla samling av djupa uppläggningsfat. När jag hittade det understa, största fatet på en antikmarknad för några år sedan hade jag ingen aning om att jag skulle hitta fler liknande fat. Det översta fick jag sedan i födelsedagspresent av mamma och pappa förra året och nu senast köpte jag mittenfatet på Tradera. Ser ni de fina kanterna med reliefmönster? Den övre och den undre skålen har samma slingrande ranka medan den i mitten har en pärlkant. Jag tycker de är hur fina som helst. Det är roligt att de är mer ovala också, runda skålar känns annars vanligare?




11 december 2012

Bara fusk

Jag föll för dessa söta små hjärtan av tranbär, fusk rakt igenom, men fina ändå. Hittades på Blomsterlandet för bara några tior. Jag köpte fyra stycken men två fick vår yngsta hund tag på, så det blev bara smulor kvar av dem. Nu hänger i alla fall de två återstående på valpsäkrad höjd!


PS: För de av er som undrade över var jag köpt det vaxade pappret, så har jag nu uppdaterat inlägget nedan med inköpsställe!

01 december 2012

Att man kan bli glad för skrynkligt papper...

Min lycka är gjord, jag har hittat en affär som sålde vaxat papper. Det är inte helt lätt att hitta häromkring, men nu har jag köpt på mig ett antal meter av denna förträffliga vara... dyrt var det inte heller! Just nu går jag bara omkring och försöker hitta fler användningsområden för detta papper som ju blir så snyggt när man skrynklat till det lite!


Trevlig helg på er alla och hoppas ni myser nu när det blir första advent!

PS 2012-12-11: Pappret köptes i en blomsterhandel, Klockaregårdens trädgårdsbutik i Ör norr om Växjö. Det finns säkert i en välsorterad blomsterhandel nära dig också!