29 januari 2013

Den sista kvardröjande amaryllisen

Det är vitt, lite svart och en aningens grönt i vardagsrummet med (precis som jag skrev om i förra inlägget med hyllan från köket). Jämte min läsfåtölj står det lilla 1800-talsbordet med svart skiva. På bordet just nu tjänar en gammal konserveringsburk med spetsband som vas åt den avknipsade stjälken av julens sista amaryllis. I en gammal trådkorg har jag lagt min samling av ägg - de vita är gamla värpägg (som man la i hönornas rede), de mönstrade är i sten och köpt i en IM-butik för flera år sedan och de svarta är i keramik och kommer från Klockaregårdens trädgårdsbutik. Doftljuset från Durance i doften "Confit Citron" luktar underbart, det känns som att befinna sig mitt i en efterrätt när det är tänt.




27 januari 2013

Mot ljusare tider

Tack för kommentarerna i förra inlägget! Just nu känner jag att jag har både lite mer tid och ork för bloggen igen så det blir nog några fler inlägg innan det är dags för operationen.

Vi går ju mot ljusare tider, det är fantastiskt att notera att dagarna blir längre och att det faktiskt märks på ljuset att det är annorlunda. Såhär års är jag sugen på krispigt vitt, lite svarta detaljer som "drar ner" det vita och till det gärna något grönt, som björkkvistarna.  Bara loppisfynd så långt ögat når på den här lilla hyllan i köket... Det ska vara välstädat, ordnat... inget "onödigt tjafs"... ingen röra... jag är en riktig feng shuianhängare i januari!



24 januari 2013

Trögt

Detta inlägg har jag våndats över länge, länge nu. Jag hade inte som avsikt att ta en paus på över en månad, men så blev det. I ett par veckor har jag velat bryta tystnaden utan att "få ur mig" något konstruktivt inlägg. För det är mycket som snurrar i huvudet nu och då känns bloggen ganska oviktig.

(Bild från Pinterest som finns sparade i mina Pinterestboards om någon är intresserad.)

Den 8 februari ska jag operera min högra handled. Jag är reumatiker sedan ett tiotal år och mina handleder är de sämsta lederna. Jag har fellägen i båda handleder vilket gör att jag har en konstig (krokig) ställning på mina underarmar och jag har konstant ont i handlederna. Det går inte längre att behandla med kortisonsprutor då de konstanta inflammationerna gjort att brosket nu är borta och benen börjar smälta ihop också (därav felläget), det enda alternativet är då att operera. Detta har jag vetat om en längre tid, men det var först i höstas som jag tog beslutet att gå vidare på den linjen. Efter mycket om och men får jag nu komma till en privatklinik som kommer ge mig en handled i titan, vilket blir avsevärt mycket bättre än att steloperera handleden, som var det alternativ som landstinget här hemma kunde erbjuda.

Eftersom jag är högerhänt kommer operationen göra att jag blir ganska handikappad, så här kommer inte kunna bloggas i någon större utsträckning alls framöver. Jag räknar med att kunna börja använda högerhanden (till att skriva med) framåt april igen. Kanske tar det ännu längre tid, det är svårt att sia om. Undrar när det kommer gå att fotografera igen? Hu, det vågar jag inte tänka på...

Just nu går den mesta tiden åt till att förbereda inför operationen. Planera för hur hästar och barn ska tas om hand när vi bara blir ett en-vuxens-hushåll (jag kommer ju vara rätt utslagen i början), göra matlådor, hinna med allt som måste göras - bokslut i firman, moment på jobbet... Jag försöker få iväg texter till reportage till helgen och hoppas att det inte blir mer som måste skrivas efter det. Ibland gör jag en del tokiga saker, som igår när jag var tvungen att VAB:a... då sorterade jag ur alla skåp i köket. Ja, för vem har hört talas om att man kan opereras utan att ha ordning i köksskåpen?!? Jag fnissade lite åt mig själv.

Inte ens fotograferandet har lockat mig, därför får ni stå ut med en lånad bild. Kanske blir det fler inlägg innan operationen, kanske inte, vi får se vad tiden räcker till och vad jag känner att jag orkar med.