28 februari 2013

Tillbaka

Tillbaka! Jag är tillbaka, och ljuset är tillbaka. Imorgon är det tre veckor sedan jag gjorde min handledsoperation och fick en handled i titan. Jag ska inte dra alla detaljer, men det är först nu som jag känner att jag börjar få orken tillbaka. Fortfarande kan jag göra väldigt lite med min högerhand, detta skriver jag t ex med pekfingervalsen à la vänster, ni kan ju räkna ut hur långsamt det går... ;-) Men jag börjar så smått kunna använda högerhanden igen till att borsta håret, borsta tänderna, knäppa en knapp... jag har ingen kraft i den och det mesta gör ont men det är väl rehabilitering i ett nötskal. Tre månader tar det innan metallen "vuxit ihop" med benet i handen och till dess så får jag räkna med att vara försvagad och lite handikappad, men jag märker ändå för varje dag att jag gör små framsteg så det blir nog bra till slut.

Jag är sjukskriven i stort sett hela mars, och har alltså förmånen att få vara hemma om dagarna nu när ljuset kommit tillbaka. Just nu skiner solen och det är härliga vårvinterdagar. Dagsmeja, takdropp, fågelkvitter... det finns mycket att njuta av. Extra lycklig är jag idag då jag provade att hålla i kameran igen för första gången på över en månad, och jag kunde faktiskt trycka av några bilder också... (inte många, sedan blev det för jobbigt, men det är alltid något!)

Vita scillor från lokal blomsterbutik, gammal glasburk som ljuslykta, smal glasvas från H&M Home och
gjutjärnsfat från Klockaregårdens trädgårdsbutik. Den ljusblå pläden i soffan är från Matilde & co.
Våren är igång inne! Scillor och björkkvistar - snart grönskar det även ute!
Jag har fått en stor längtan efter blått, och är så nöjd med den ljust blågrå kviltade pläden från Matilde & Co som jag köpte till våra soffor. Den är småmönstrad (vilket inte syns på bilden). Har dock lite svårt att bestämma mig för vad jag ska ha för kuddar till detta - har ni förslag? Krispigt vitt är vackert, eller ska jag gå på mera blått?

02 februari 2013

Eftermiddagsljus

Det blir så fint ljus på eftermiddagen i vår matsal. Försiktigt letar det sig in i rummet. Välkommen tillbaka solen, vill se mer av dig!

Bord, stolar och skåp målade i nyansen "Duva" från Alcro, en varm ljusgrå ton som
uppfattas som nästan vit. Matta ärvd från min mans morföräldrars hem. Stolarna
omklädda i mörkgrått linnetyg, jag gillar att samma mörkare ton återkommer i mattan
och i fårskinnen på soffan.

Grov linnekudde från Axlings, köpt på Rost interiör



01 februari 2013

Det här är så "inte jag" egentligen...

Jag har börjat ett nytt liv efter nyår och kör numera med LCHF-kost, som så många andra bloggare. Jag är ingen fanatiker, utan kommer att ta en fika då och då, men för det mesta sköter jag mig och äter fantastiskt god och nyttig LCHF-mat (hade aldrig trott det skulle vara så gott och så lätt att hålla sig till den "rätta linjen"!). Några kilon har jag förlorat och det är ju naturligtvis det som är poängen, men jag har också upptäckt hur många andra vinster LCHF för med sig. Jag tycker jag är mycket smidigare i mina leder (jag är ju reumatiker), jag känner mig pigg, blir aldrig sådär trött och äckligt mätt längre och jag har inte alls huvudvärk så ofta som jag hade förut.

Jag kommer inte ha någon brådska med att gå ner i vikt utan ser LCHF mer som att jag har lagt om kosten och därmed livsstilen. Det har fört med sig att jag alltid har massor med grönsaker hemma och jag är faktiskt lite mallig över att jag börjat äta (och uppskatta!) en hel del grönsaker som jag inte köpt och tillagat tidigare, som blomkål, vitkål och paprika... Den här gamla spillkummen i brun lera står på köksbordet. Den såg så fin ut med alla sina sprakande färger att jag var tvungen att ta en bild. Den är nog det mest färgsprakande jag har i mitt hem, jag som ju är en riktig mes och gillar vitt, grått och alla nyanser där emellan!!!