09 december 2013

Ränder i rött

Nu ska jag visa mitt senaste inköp, en lång linnelöpare (egentligen en gammal mjölsäck) med röda ränder - ni såg den skymta under adventsljusstaken i förrförra inlägget. Den passade perfekt till vårt matsalsbord, och roligt nog är det broderat initialerna "S K" på den, samma begynnelsebokstäver som jag och min man har på våra förnamn, det var ett roligt sammanträffande... Linnet är sådär tungt och ojämnt som handvävt linne blir, och den faller tungt och fint. Jag är överförtjust i den!



06 december 2013

Lingonkrans

I helgen gjorde jag lingonkransar och hängde på våra nymonterade pardörrar in till matsalen. Jag tycker det är lite svårt att hitta fint lingonris häromkring, men jag lyckades få ihop till hela fyra kransar till slut. Jag gör dem i enklast tänkbara modell, bara lägger lingonris omlott (precis som när man binder en midsommarkrans av blommor med långa stjälkar) och virar över med tunn, tunn grönfärgad floristtråd. Årets kransar fick juteband att hänga i.


Pardörrarna är vår verandas innerdörrar som vi återanvänt, en annan dag får jag visa hur det ser ut i "helbild". Just nu är dörrarna bara upphängda som de är, med lite flagnande färg. Jag har inte bestämt mig än om vi ska låta dem vara som de är, eller måla om. Jag gillar originalskicket, men samtidigt är det - sett från köket - kanske snyggast att måla om dem i vitt. Vi får se hur jag gör, jag hinner inte fixa med det nu innan jul i vilket fall som helst.

01 december 2013

Första advent

Äntligen är det första advent, och helt okej att "jula till det" (fast jag har ju smygstartat sedan några veckor). Nu njuter jag i fulla drag av julens alla dofter och smaker: kanel och apelsin, hyacint och stearin, glögg och saffran. Jag har till och med tagit in små kvistar av granris och pyntat med. 

Adventsljusstaken är samma som jag haft i många år vid det här laget. Jag gillar den för att den är så enkel och stilren. I år fyllde jag den med mossa och tazettlökar och dekorerade med några valnötter och tunn silvertråd. En vacker adventssöndag önskar jag er alla!