21 mars 2014

Man blir alltid lika glad över den första...

Skönt med fredag igen, jag önskar er trevlig helg och glädjer mig åt vårens första penséer som nu är inköpta. Jag blir alltid lika glad av att inhandla de första vårblommorna man kan plantera ut! Just den här pensén står dock kvar inne på vårt köksbord, i en gammal aladåbform med lite mossa och fjolårsgräs runt fötterna. Andra har fått flytta ut och jag hoppas de kommer att klara sig ute, jag får väl försöka ta in dem om det blir kyliga nätter.




19 mars 2014

Dagens kvist

Idag ska jag visa en "dagens" som så många bloggar brukar göra, men selfies tillhör inte det som roar mig, så därför är det "dagens kvist" istället. Blomsterflickan i mig längtar efter att plocka buketter nu men måste hålla tillgodo med kvistar än så länge. Körsbär, äpple, syren, och björkris förstås brukar jag ta in, men det här är faktiskt några kvistar av krusbär som jag knipsade av. Här har jag tidigare skrivit om krusbären i trädgården, de är guldgula, söta och ludna, vet inte vad det kan vara för gammal sort. Det är en gammal rest från torptiden i alla fall, och tyvärr drabbas busken ganska ofta av mjöldagg som förstör bären och bladen. När jag gick där och petade så upptäckte jag att busken på flera ställen gjort avläggare i jorden, så nu är det flera plantor med krusbär som växer där, det gladde mig.



17 mars 2014

Se rött

Förra året påbörjade vi en ommålning av lagård och bodar. Vi kom en tredjedel ungefär och får fortsätta arbetet i år. Nu när våren kommer börjar jag nästan längta efter att hantera penseln igen! Falurött, och då ska det vara den ljusa faluröda nyansen, är så himla fint och husen ser ut som små pärlor oavsett om det är en låg höstsol, snö och frost, en blekblå vårhimmel eller lummig sommargrönska runt omkring.

Falu rödfärg har en hemsida, där kan du läsa mer om historien bakom produkten och i vilka färger du kan köpa falu rödfärg idag. Genom att måla med falu rödfärg så fortsätter man en svensk tradition som kan spåras så långt tillbaka som 1500-talet, det ni!


15 mars 2014

Vit keramik

På mitt matsalsbord har jag favoritkeramiken framme just nu, det är kronkrukorna från Monica Johansson. De finns att köpa i lite olika nätbutiker, om ni googlar "Monica Johansson keramik krona" dyker det upp flera förslag på inköpsställen. Modellerna jag har är två medium och tre små, men de skiljer sig åt i storlek sinsemellan ändå - men det är ju det som är charmen!

Nu skulle det visst bli kallare igen, efter att ha varit en så rekordtidig och underbar vår? Då var det väl nästan tur att jag inte hunnit skaffa några penséer än. Får nöja mig med denna lilla påsklilja inomhus så länge.







13 mars 2014

Pardörrar in till matsalen

Den bloggfria julen blev det bloggfria kvartalet. Hade inte tänkt låta bli att blogga på så lång tid, men tiden bara rann iväg. Jag är ledsen, jag har starkt övervägt att stänga ner bloggen för gott men kunde inte förmå mig till det ändå, när det väl gällde.

Sedan sist har jag i alla fall tagit några bilder på pardörrarna som kommit på plats mellan kök och matsal. Det är husets originalinnerdörrar från glasverandan som vi har återanvänt här. Sedan vi gjorde verandan vinterbonad behövdes inte innerdörrarna längre, och då kändes det smart att återanvända dem på ett annat ställe i huset.

Den här bilden är tagen för ganska många veckor sedan, då hade jag fortfarande lingonkransarna kvar på dörrarna från i julas.