02 september 2007

Utmaning om vanor

Nu har jag blivit utmanad för första gången i bloggvärlden! Det är Jea från Kronblad och Lantliv som utmanar mig om 8 av mina vanor... Precis som hon själv skrev så är det ju många ovanor som är vanor... Här följer min lista:

1. Jag kan inte somna om jag inte fått lypsyl på läpparna. (Klar etta, klar ovana!)

2. Om någon ringt på telefonen och symbolen för obesvarade samtal blinkar, måste jag genast ta reda på vem det var. Jag kan inte ignorera det i många minuter... Förr kunde jag aldrig låta bli att svara i telefon om det ringde, oavsett när det var på dygnet eller vad jag gjorde när det ringde. Det kan jag nu, men jag måste kolla sedan vem det var... (Har läst någonstans att det är extra vuxenpoäng på att kunna låta bli att svara i telefon.)

3. Hatar att få sand mellan tårna, gäller både när jag har blöta eller torra fötter... inte särskilt bra när det är säsong för sommar och bad.

4. Jag går alltid omkring med ett antal huvudvärkstabletter i väskan. Om jag inte har dem med mig kan jag slå mig i backen på att jag får huvudvärk. När jag väl har dem med mig så behöver jag däremot inte använda dem särskilt ofta.

5. Jag är morgonpigg. (För det mesta en bra vana)

6. Köper lösnummer av alltför många inredningstidningar. (En dyr ovana i längden)

7. Gör listor, både sådana jag skriver ner och sådana jag har i huvudet, på saker som ska göras, som behövs köpas, som jag ska komma ihåg etc. Jag har också nästan alltid en "plan B" om inte "A-listan" skulle funka... ;-)

8. Är en väldig vanemänniska när det gäller att köpa matvaror, köper nästan alltid samma märken av t ex flingor, kaviar, ost, fryst kyckling, bacon etc. Skulle inte falla mig in att köpa det billigaste märket bara för att det just är det billigaste, utan jag vill ha "mina" märken. Just när det gäller hushålls- och toapapper bara MÅSTE jag ha det märke jag alltid köper, vilket jag blir rätt retad för av min man som tycker det gör det samma vad man torkar sig med på toaletten...

Jag skickar utmaningen vidare till:

Vita Pelargoner och zink
Inre harmoni

Jag hoppas inte ni blivit utmanade tidigare...

9 kommentarer:

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Hej vännen! vilken fin sida du har. Tack för utmaningen men jag har redan blivit utmanad...svaren finns att läsa på sidan...kul att du tänkte just på mig. Roligt att läsa om dina vanor...har konstaterat att det är inte bara jag som är lite tokig ibland ;) stor kram Lisa...obs...den blir nog mat tror jag...squashen alltså.

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Kul att läsa om dina vanor! Hoppas det är ok att din blogg hamnar på min länklista. Håller på och uppdaterar den lite :-)

Marie sa...

Hej Kristin!

Punkt nr.5,7 och 8 kunde jag lika gärna ha skrivit om mig.

Ha en trevlig helg.
Kram Marie

Kristin sa...

Hej Lisa, jag missade att du redan blivit utmanad. Sorry - får vara ute tidigare nästa gång ;-)

Amoroso - självklart är det en stor ÄRA om du vill länka till mig, det får du jättegärna!!! Blir jätteglad! Tack!

Marie - min "hemska dubbelgångare"... ;-)

Kram alla
Kristin

Mimmi sa...

Stort grattis! Kände igen mig i en hel del ovanor, dock inte nummer ett! :D

Underbara Små Ting sa...

Lämnar en liten hälsning efter mig nu när jag har varit inne på din sida och både läst och tittat på alla vackra bilder från ditt hem och annat. Jätte fint !

Kram Kram
Carina

sal kandinsky sa...

Hej

VÄLKOMMEN till min nya blogg - jag lägger ut nya bilder varje dag med antikviteter och vackra ting av alla de slag!
Småningom kommer också en blogg med mer textil inriktning..
(Om du inte kan placera mig eller minnas mig - kanske du känner igen mig som matrixa shamanen...?)

Nå - varmt välkommen - jag kommer att sprida lite "reklam" runt bland er som jag tror kan gilla mina bilder!

Anonym sa...

Hejsan Kristin!

Vet att du har mycket att göra nu o framöver men undrar om vi typ kunde träffas för en fika ngn gång. Samtidigt som man känner en liten avundsjuka för att du kommit halvvägs nu så känner jag att jag behöver träffa lite nya människor o jag tyckte vi kunde prata i telefon så bra. Vore roligt bara. DU kan väl fundera på det. Den här gången kommer det gå vägen för er.

Kramar Sandra
Du har nog mitt nr kvar annars kan du skriva i dina kommentarer i din blogg. Är ofta inne o kollar på den.

country-dreams sa...

Som tack för all rolig läsning och stor inspiration erbjuder country-dreams.se alla bloggare 10 % rabatt på en vara under en dag, den 20/10. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden och gäller ej beställningsvaror.
Vid din beställning anger du under "meddelande till säljaren" ditt bloggnamn samt vilken vara du vill ha till rabatterat pris.
Välkommen in.

Mvh Jessica/country dreams

www.country-dreams.se