28 oktober 2007

Snart är det jul igen

Allt är ju relativt, men det är ju ändå mindre än två månader kvar till jul nu! Och alla andra som bloggar verkar ju tycka det är helt ok att börja fundera över julen nu. Äntligen har jag träffat mina sanna medsystrar!!!!

Om några veckor är det dags för Huseby bruks julmarknad som i år anordnas den 10-18 november. Huseby ligger några mil söder om Växjö och jag älskar julmarknaden där. Tror jag varit där 4 år på raken nu och det är en verklig stämningshöjare. Läs mer om julmarknaden på Huseby bruks hemsida.

Några andra bloggar har listat sina bästa julböcker, och jag vill inte vara sämre. Så här kommer min lista:


Vinterns goda ting, av Anna & Fanny Bergenström. Min bok gavs ut 1998 och var den första julboken jag skaffade, men det kommer en nyutgåva med denna bok nu under hösten (bilden visar nya bokens omslag). 225 kr på Adlibris.

Julpyntat, av Anette Eckmann, utgiven 1999 köpte jag samma år. Den står sig otroligt bra och jag gillar den. Var nog den första boken med danska vita hem (bland andra) som jag bläddrade i och sedan var jag ju fast. Utgången sedan länge i Sverige.


Vinterns och julens glädje, av Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley och Paul Lowe . Utgiven 2001, tillfälligt slut på Adlibris. Mitt ex köpte jag på Tradera för ett år sedan.

Vit jul, av Susanne Magelund, 2003. Finns inte heller att köpa, varken svenska eller danska utgåvan. Tyvärr, för den här boken får man mängder med inspiration av!

Stämningsfull jul, av Lone Rahbek Christensen och Isabella Smith, utgiven 2002. Beställde jag förra året på Adlibris, men verkar inte finnas där på svenska längre. Heter Julebogen på originalspråk i Danmark, men även den titeln var slutsåld just nu.

Prova att hitta böckerna på Tradera, om du inte har dem men gärna vill lägga vantarna på dem. Såg nu senast idag att ett ex av Vit jul var ute!


Själv tror jag att min julbok i år blir den danska Julealfabetet, av Lise och Kristian Septimius Krogh. Utgiven 2005 och kostar 201 kr på Adlibris.

4 kommentarer:

Marie sa...

Hej Kristin!

Visst är det otroligt roligt att ha hittat andra som är precis lika förtjusta i julen som man själv. Jag tycker det är underbart! Har en del av böckerna du visar. Jag gillar också boken Julpyntat, det är nog en av mina favoriter. Har också funderat på att köpa Julealfabetet i år.

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Randi sa...

Oj, så många julböcker du dukar upp. Måste nu in på nätet och kolla.
Tack för tipsen.

Anonym sa...

Hej! Julyntat går att köpa på bokbörsen.se. Mvh Eva

Anonym sa...

Stavade visst fel, jag menar naturligtvis Julpyntat.......Hälsar Eva igen