19 mars 2008

Påsklamm

Begreppet "påsklamm" fick lite ny innebörd igår kväll. När S skulle ge fåren kvällsmat stod där, helt oväntat, fyra små svarta lamm och plirade på honom. Det var INTE planerat, kan jag säga! Och fyra stycken också, bagglamm allihopa... Nåja, söta är de i alla fall, även om jag mest siktat på lamm i form av stek ihop med rosmarin och vitlök till påsk.



Vad vi däremot väntar på är en fölunge, som beräknas komma om sådär 3-4 veckor. Den magen har vi koll på! Det är vårt fina sto Ekbäckens Smilla som ska få sitt första föl, spännande.



Ja, det var en rapport om livet på landet här hos oss! Jag önskar er alla en glad påsk om jag inte hinner skriva något mer innan helgen!

15 kommentarer:

Åsa sa...

va? hahaha, jag kan inte sluta skratta. hur i hela friden har det här gått till?? blommor och bin och får och vadå? men vad mysigt =) (både middag och nya "levande" lamm - det där lät lite hemskt i och för sig, men haha nu ska jag skratta lite till)

Marie sa...

Hihi, vad förvånad S måste ha sett ut när han fick syn på lammen!!! Riktiga sötnosar var de iallafall!!!

Ha en härlig påskhelg Kristin!
Kramar Marie

Solsjö - Under en vind sa...

Vad härligt med små bebisar i djurvärlden!!!

Önskar dig en riktigt mysig och skön påskhelg! Vi ses snart igen! Kram!

Anonym sa...

Grattis till bebisarna! Men var det ETT får som fick alla fyra? Är det inte väldigt många ungar till en tacka?

Kristin sa...

Hej hej,
ja så kan det gå när man är snäll och härbärgerar ett bagglamm några veckor, för att köparna ska hämta det senare. Vad han hann hitta på!!!

Och till Viveka; ja, det var en tacka som fick alla fyra. Det är inte jättevanligt, men just den sorten (finullsfår) får väldigt många lamm och hon hade fyra lamm förra året också. Vanligast är dock 2-3 lamm för äldre tackor och 1-2 lamm för ungtackor.

Anonym sa...

Åh vilka söta lamm! Våra fårfarmande kompisar fick lamm för en månad sedan - hände samma "misstag" förra året. Jo, jo det är inte för länge kvar till nedkomst nu. Trodde nästan det skulle bli inatt, men det var bara falskt alarm. Trevlig påsk själva!

Kram Marie Jo

Bitte sa...

Åh vad söta ! Svarta och vita synd att man inte kan ha dem inne då skulle jag nog köpa ett av dig.
Glad påsk på er allesammans och prata inte om stekar
Kram /Bitte

I ett litet hus sa...

Så söta, så söta!!! Vilket påskägg ni fick av påskharen i år!

Glad påsk!

"M" sa...

Å det låter mysigt där på landet....lammungar mmm så sött och jag har alltid drömt att vara fåraherde på gotland...tokigt va??hih en tokide jag har bara....glad påsk

Kamomilla sa...

Nå men vilken överraskning!! :D :D
Vad mycke bebisar på gång...

Glad Påsk

LOPPISLIV sa...

Oj då...Vilken överraskning...så söta de är de små oväntade lammen *fniss* så mysigt att bo ute på landet på riktigt...en annan bara låtsas ju :-) Önskar dig en underbar PÅSK helg...Kraaam Paula

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!
Tack snälla du som tänker på mig!
Det har varit så stressigt med städning och tömmning, och att ha med sig lillkillen det har inte varit någon dröm precis. Jag har inte bloggat på en vecka, men snart blir det bättre hoppas jag!

Gud vad mysigt med lammungar och föl, jag är uppväxt på en bondgård
men vi har bara katt. Min man vill gärna ha lamm och små höns men jag vet vilket passande det är med djur, fast att få växa upp så är en stor tillgång.

Ha nu en riktigt härlig Påskhelg och ta hand om alla små bebisar!!

Många kramar
karin

Jes/Vita villa vila sa...

Men ååå har ni fått små lammungar, å så mysigt!

Önskar dig & din familj den bästa påsken!!! ♥

KRAM Jes

Jes/Vita villa vila sa...

Hej Kristin,

Hoppas du & familjen njuter av påsken ♥

Det stämmer alldeles utmärkt - serviden är en Hackefors som vi fyndade på loppis på Gotland förra sommaren. Den är verkligen superfin tycker jag...Tror vi fick ihop över 40 delar!

Glad påsk vännen! ♥ Kram!
Jes

Millas hem sa...

Så söta, svårt att se sig mätt på!
Kram Camilla