12 mars 2008

Saker att fira

Här, i BVC-kontrollernas och amningens tid, tycker jag dagarna går ganska snabbt! Vi gör inget särskilt men ändå flyger tiden iväg. Idag är M 3 veckor gammal, det har gått himla fort, men samtidigt får jag den där dubbeltydiga känslan, är hon inte äldre? Det känns som om hon varit med oss längre än så. Idag har jag bokat en tid för dop, så snart ska jag sätta mig och beställa lite fina saker från Panduro och knåpa ihop inbjudningskort till det.

Igår sken solen igen och det var härligt vårväder. Vi hittade tussilago på vår promenad. Det är alltid värt att firas! Jag blir glad av alla vårtecken, men tussilago är en stämningshöjare i särklass, det är solsken på skaft! Har ni luktat på en bukett med tussilago? Den doften kan man döpa till "pure spring"... Dagens andra sak att fira är att jag numera kommer i mina vanliga jeans igen!!! Hurra - det var många månader sedan, augusti närmare bestämt...! Skönt att kunna förpassa gravidkläderna till historien.

Här får ni se lite Traderafynd som jag har gjort på sistone, det gäller ju att hålla shoppingångan uppe så man inte ligger av sig när man inte personligen kan besöka loppisbutiker... Och alla inköp känns helt befogade, då jag precis har startat upp auktioner på mina mammakläder...



Söta hjärtgalgar med hänge, en med "Glädje" (som just nu hänger på vitrinskåpet) och en med "Sov sött" (som hänger i sovrumsfönstret).

Ljuslyktor (det var 2 st) från Kate W, har länge letat efter billiga lyktor med upphängningsanordning, så jag blev glad när jag hittade dessa (visar bara en på bild). Och så en gräddfärgad porslinskanna. Ja, jag vet, jag hade ett antal kannor innan, men jag är så otroligt svag för 1) kannor, 2) gräddfärgat porslin. Denna kanna hade precis rätt nyans och bård upptill för att matcha vårt vardagsporslin!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill också fira!! Vad härligt med "riktig" vår! Här regnar det mest hela tiden, känns lite mer som höst faktiskt. Men om det blivit lite vårigt på andra håll, kanske det väntar runt hörnet här också? Har inte sett några vår-blommor ännu, det är nog det som saknas för att det ska kännas som mer vår än höst antar jag. Kanske ska jag ta en långpromenad och spana efter lite vårtecken imorrn om inget nytt hänt på bebis-fronten? (Roligare sätt att sätta lite sprutt på bebisen än att skura golv...)

Jaha ja, komma i sina vanliga jeans? Känns lite ... *harkel* "avlägset" här.. Tre veckor kan kännas riktigt länge faktiskt... nyss var vi två tjockisar som skulle ha barn nästan samtidigt, nu känns det som att mitt tjockis-tillstånd AAAALDRIG kommer att vara övergående. Men GRATTIS till jeansen!! Och jag menar det *fniss*
Alla i min omgivning som skulle ha barn "nästan" samtidigt som jag (dvs några dagar före eller så) har fått sina barn för typ flera veckor sedan. Känns jättekonstigt. Men det blir ju så om nån får några veckor för tidigt, och när man själv går över tiden.... Om några månader är det glömt :)
Jag längtar tills jag kan packa ner mina gravid-hängselbyxor ner i nån låda, de är de enda som passar just nu. Men jag vet inte om jag törs göra mig av med dem helt...:)

TRADERA!! Ja, det är ju kanske där jag ska slå ihjäl lite tid... jag har liksom kommit av mig på shoppingen, har handlat en massa barnkläder där, men nu har jag ju så det räcker. Sen känns det lite trist att köpa nåt till hemmet när vi snart ska flytta. Men det är alltid kul att kika om man hittar nåt kul.

En annat tidsfördriv jag haft de senaste dagarna är att kolla på tapeter till sovrummet i huset. Kul när man kan "prov-tapetsera" på nätet med olika tapeter och fondväggar mm. Men vi har ju ganska gott om tid att bestämma oss. Rummet vi ska ha som sovrum har idag rosa "tjej-tapeter" med rosa hjärtan till bård, så vi vill nog fixa till det det första vi gör....
Nu svamlade jag nog iväg. *hihi*
Hej så länge!
/Miafialottan

Anonym sa...

Ett tips är att köpa material till korten på annat håll än Panduro - de har så dyr frakt. Kolla in tex Stellas.se eller googla på scrapbookingmaterial så hittar du fler som har både större utbud och bättre priser. Jag har sprungit runt stan och suktat efter vanliga kläder idag. Jag är så avundsjuk att du slipper ur mammakostymen!! Men snart så...//Kram Marie

Nettan sa...

Grattis till Jeansen =0) !
Fina saker du fyndat på Tradera med !!
Ha det gott..
Kram Nettan

H A N N A S - F O R M sa...

Så fina saker du fyndat..jag gillar oxå lyktor som man kan hänga. Vat att jag alltid sparade små barnmatsburkar och gjorde lyktor att hänga i träden...dekorerade till ett bröllop en gång med MÄNGDER av lyktor vilket blev väldigt stämningsfullt!

Ha det gott!
Hanna

Marie sa...

Hej Kristin!
Vi hade också fint väder igår, idag däremot har det bara varit grått! Mysigt med tussilago, håller med om att det är ett riktigt vårtecken! Kanske får gå på tussilagojakt imorgon!
Vilka fina saker du har fyndat på Tradera, gillade alltihopa! Själv har jag precis sålt en hel hög med urvuxna barnkläder på Tradera, smidigt sätt att bli av med grejerna på.

Mysigt med dop, inte klokt att lilla M redan är 3 veckor, tiden går så fort! Jag kan inte fatta att Elsa redan fyller 4 om några veckor, tycker inte det var längesen hon var en liten bebis!

Ha en bra torsdag!
kram Marie

Oj, höll ju på att glömma! Skålen du undrade över har jag köpt på ICA i somras! Det går och fynda där med, hihi.

Karin Lindström sa...

Hej kristin,
Visst är det härligt med vårtecknen, och tussilago är nog så speciellt för man plockade dom som barn, underbart!
Du kan inte mena allvar med att du kommer i jeansen!! Själv kommer jag knappt i mina än, men jag är ju över 40-strecket så det går kanske lite långsammare (måste erkänna att jag inte har kämpat direkt det är ju så trevligt att fika om dagarna!!)
Tack kristin för dina fina kommentarer hos mig, själv bara stressar jag med försäljningen och hinner inte riktigt med att blogga, men jag tänker på er och hoppas ni mår bra!
Många kramar
Karin

Kristin sa...

Hej hej!
Hmm, inser att ni kanske tolkade mig fel... alltså, jag FÅR PÅ mig jeansen. Min degiga mage är INTE borta!!! (Så ni inte tror att jag ser ut som vanligt!) Men jeansen går på. Och det känns som ett stort steg...

Miafialottan: jag hoppas din bebis bestämmer sig för att titta ut SNART!

Och Marie (J): Din bebis får väl vänta lite, det är väl bäst, men tack för tipset om nätbutikerna, ska genast kolla in dem!!!!

Tack alla ni andra också för kommentarerna, tänk att skålen gick att köpa på Ica förra året Marie (S)... där ser man!

Ha det bra önskar Kristin

Emma Clara sa...

Härliga fynd!!!! Gillar bokstäverna på hjärtanen skarpt...är det till nått gammalt läggspel?? Ja visst går tiden fort...min är redan 6 månader!!!!

Maria sa...

Vilka läckra hjärtan med text inuti. Bokstäverna ser ut ungefär som något vi hade i skolan på lågstadiet...

Kamomilla sa...

Så veckorna går! Så fort att man blir vimmelkantig!

Solsjö - Under en vind sa...

Stort grattis till er söta dotter! Jag har faktiskt missat dig några veckor..la in de flesta bloggar jag besöker på bloggkoll och har bara gått in därigenom ett tag, men dig har jag inte fått med där....ber om ursäkt för det....Som jag skrev så försöker jag skriva en rad hos de flesta då och då....

Skönt att ni redan kommit in i vardagen och att allt flyter på! Jag upplevde att omställningen från ett till två barn var större än då nummer ett kom....Då hade man en famn för babyn hela tiden. Men med två så är det två som vill ha ens uppmärksamhet.....

Passar på att önska dig en riktigt skön helg! Här ska dotterns tapet äntligen hämtas hem och på lördags kvällen väntar schlager och mys i soffan!

Ha det gott, kram!

Solsjö - Under en vind sa...

...pst...har länkat till dig! Kramis!

White Season sa...

Hallå där! Vilka fina fynd och gräddkannan, ååå så fin visst kan man ha många av dom söta och passar till allt... En härlig sida du har med mycket fina bilder och texter. Tack snälla för dina kommentarer, de värmde verkligen. Ibland räcker inte tiden och orken till riktigt för att lägga ut bilder och hinna svara alla, men nu så... kör jag på igen :-) Kram och trevlig helg, och det var väl riktigt snabbt att komma i jeansen efter 3 v. Jisses jag fick nog kämpa 10 månader innan det gick....Malin

På Norrgården sa...

Härligt med vårtecken! Så fina saker du hittat! Gillar lyktorna jättemycket! Ha en bra helg! /Ida