03 november 2008

Lilla toalettens förvandlingNu är kamerans batteri uppladdat igen, så nu kommer bilderna på toaletten! Det var svårt att fotografera så att det blev bra bilder, så jag ber om ursäkt för att det är lite si och så med kvaliteten (jag vill inte fotografera med blixt så därför är några bilder lite mörkare). Jag fick ett ryck i fredags kväll klockan åtta, när barnen hade lagt sig, att sätta igång och måla om på vår toalett. Jag har stört mig på hur den sett ut hur länge som helst, dels på väggfärgen (en beige nyans som mest liknar fudge och som jag är innerligt trött på) och dels på att alla kvistar har trängt igenom färgen.

Egentligen började det med att jag målade om den rödbruna lådan/hyllan i svart, och kom på att den kunde stå på toaletten. Jag satte dit den, knäppte en bild och då blev det allt för uppenbart att väggfärgen var FEL FEL FEL och att jag inte orkade ha det så längre. Nu är toalettens väggar istället i en bruten vit nyans (den s k "stockholmsvita") och jag är så nöjd, så nöjd!Här är bilden som fick mig att börja jobba...... och såhär blev det när väggarna var vita (nästan samma vinkel).Detaljer på hyllorna ovanför toaletten, en trådkorg med bomullspaddar och en svart ljusstake, i den svarta hyllan står en emaljskål med tvålar. Jag valde att plocka upp det svarta i andra detaljer, så att hyllan fick lite "sällskap".
.

Egenhändigt gjort halsband som matchar... svart och vitt med ett stänk av silver och pärlemor är min absoluta favoritfärgställning just nu.


.
Handdukshängaren vid handfatet är handsmidd och kommer från Qvarnarps byggnadsvård. Handdukarna är nya - det enda förutom färgen som jag köpt nytt - och kostade 100 kr för 3 st på Jysk. Hör och häpna är kvaliteten jättebra, tjock och stadig, rekommenderas!Det är inget märkvärdigt med vår toalett egentligen, men skillnaden är enorm! Jag som tyckte vi hade en ljus toalett förut... Jag funderar just nu på hur det skulle bli att måla om köksluckorna och panelen i köket - som jag också upplever som ljust - och se vad det skulle göra för skillnad... fast det är ett större projekt som jag inte ror i land över en helg.

15 kommentarer:

Karin sa...

Hej Kristin!
Såg att du laddat batteriet!

Jag hinner inte kika så noga nu, smet hit lite men kommer tillbaka!
Ser jättefint ut.

Kram på dig!
Karin

Ett hem på landet sa...

Va mysigt det ser ut!!!
Kan inte jag få din toalett *fniss*
Verkligen jättefin var den.

När jag ser sådana bilder önskar jag mer än någonsin att vi hade ett eget hus och göra som vi vil med istället för att hyra som vi gör nu. Men jakten fortsätter!
KRAM

Hem och Lycka sa...

Vad fin väggfärg, blev riktigt snyggt! kram

Anonym sa...

Så jätte fint du har gjort på lilla toaletten. Jag gillar det vita och kontrasterna till det svarta detaljerna. Mycket mycket fint !

Kram Kram

♥Min Eden♥ sa...

Hejsan! Har du lust att vara med i en liten utmaning inne hos mig :)? Leta under ruriken "Den första snön".
Kram Nina

Ingrid sa...

Alltså, jag fattar inte hur du HINNER??????? Och hur du har ORK att genomföra alla dessa projekt???
(Och hur bär du dig åt för att få S att stå ut med en fru som är full med idéer som innebär sådana förändringar? O är mycket skeptisk till allt sånt...)

Bra blev det i alla fall!!

Du, jag har problem med de där virkade blommorna, det är ju hur pilligt som helst. Måste nog krypa till korset och kolla in den där virkskolan...

Kram!

Liten Bod sa...

Så fint det blev på toaletten! Visst är det kul med förändringar? Snö har vi inte ännu, men varje år blir jag lika häpen över att jag inte hunnit ta in saker som nu frusit fast :) Idag är det varmare igen, men jag orkar inte snubbla runt i mörkret i trädgården... Kram, Tina

Kamomilla sa...

Ja men det där blev ju bara såå snyggt!!! visst kan skillnaden bli enorm när man svingar en pensel!

Jag gillade förra inlägget också, vackra underbara bilder!

Marie sa...

Vad fint det blev. Vi har ingen snö kvar, utan regn istället. Visst har du varit in och laddat ner "hemlisen"!?

Fröken Fräken sa...

Åh så fint! Nu blev jag inspirerad av dina bilder, undras om det går att sätta upp en liten hylla även i mitt yttepyttebadrum?!

Annika sa...

Blev ju kanonbra.... snyggt på tos vill man ju ha... Kram Annika

Karin sa...

Hej igen Kristin!

Nu hade jag lite mer tid på mig! Det ser så mysigt ut, med många fina detaljer!
Fint med pärlsponten. Vi har ju pärlspont i vårt badrum, och där lyser också kvistarna igenom. Jag har länge sneglat på dem och borde ta tag i lite målning där också!

kram på dig!

Karin
Ps idag kommer nog kuddarna!

Helena sa...

Superfint blev det! Visst blir man lycklig när man känner att det blev lyckat!
Ha det gott/ kram Helena

Tulipa sa...

Hej!
Vad snyggt det blev!
Tänk vad kul det är när man kan förvandla med färg och bli så nöjd!
Jag går också och funderar över målarpenseln, men smider mina planer i hemlighet...
När katten är borta ...
Kram Tulipa
(PS Jag väntar på att katten ska åka iväg...DS)

Berit sa...

Hei.
Fant din blogg via Sköna Hem og ville bare legge igjen en liten hilsen. Mye fint her inne hos deg.