02 april 2009

Ät upp din pelargon!

Det börjar ordna upp sig här hemma. Snön är borta, solen är framme och kvicksilvret stiger! Min ettårshingst är ingen hingst längre och jag har dammsugit hela huset. Vi har liksom kommit på rätt köl igen. Imorgon ska jag åka till Tranås och bl a besöka de härliga affärerna Mollys hus och Moster Malla, och ikväll är jag värdinna för bokcirkeln så det blir mycket skratt, prat och god mat med andra ord. Vi ska ha Leilas brownie cupcakes som efterrätt och de var väldigt goda (var ju tvungen att provsmaka en)! Recpetet tog jag ur Leilas Country Living, om ni vill prova.

Har man inga cupcakes att äta så kan du äta din pelargon! I alla fall om man, som jag, har köpt doftpelargoner. Mina hittade jag på Blomsterlandet. Du hittar några tips på hur man använder pelargoner i matlagning/bakning här.Jag blir så rörd av era snälla ord om mina fotografier! Det värmer så otroligt mycket och jag är så tacksam!!!

Ut i solen med er och njuuuuuuuuuut!

11 kommentarer:

Karin sa...

Hej Kristin!

N är jag hemma efter en tripp till Sälen. Där var det flera meter snö, och här hemma har vi nio plusgrader och vårlökarna börjar titta fram, så underbart det är!
Nu har jag läst dina härliga inlägg och tittat på dina underbara bilder. Fotogalleriet är fantastiskt tycker jag. Det kan ju vara ett bra sätt för sig själv att spara och se sina bilder oxå. Det är nog väldigt utvecklande.

Jag har bakat en sockerkaka med pelargoner i en gång, fast jag tyckte inte det smakade så mycket. Jag ska verkligen kika in på dina tips. Vad tyckte du om Leilas tidning? Jag tyckte den var jättehärlig. Det är så skönt att se lite galna blandningar med olika mönster och färger även om jag inte vill ha så hemma!

Börjar du jobba på Måndag? I så fall får du ha en riktigt skön weekend innan allvaret börjar *ler*

Många kramar från Sörmaland!

Karin

Fröken Fräken sa...

O ja, skulle gärna ge mig ut (även om det verkar vara misstänksamt molningt här just nu) men man måste visst arbeta..! Tänka sig!

Så effektiv och flitig du är. Jag har haft stora rensar- och städplaner varenda kväll den här veckan, men jag skyller fortfarande på tidsomställningen och är så himla trött att jag inte orkar göra något. Iaf inga tråkiga saker!

Och en fotoblogg dessutom! Ja jag säger då det! Mycket stiligt!

Lilla huset på prärien sa...

Hej Kristin!

Så skönt det låter. Rätt köl är viktigt... jag hade några grannar som nog ville välta mig till fel köl... om du läser mitt inlägg.

Dina bilder är superfina - jättekul att ha en egen blogg för dem. Och vilket bra sätt att spara sina bilder och ta fram o kika på dem! Nu sätter man ju inte in i album på samma sätt som man gjorde förr :)

Pelargoner... ja, de är vackra. Äta dem? Nja... jag vet inte det *ler*

Kram Jenny

Em sa...

Ja blir en i mängden nu när jag vill tala om att dina bilder är jättefina och att du verkligen är jätteduktig på att fota. Men vad spelar det för roll :D
Du har en förmåga att kunna fånga det stora i det lilla - det i sig är en konst! Dina bilder ger mycket njutning!

Kram Em

Mirry sa...

Söt blogg du har! Anmäl den gärna till Veckans Blogg!

Designe sa...

Tack för tipset! Häftigt att du är värdinna för bokcirkel! Låter gott med cupcakes, blir säkert uppskattat! :) Kram

Kamomilla sa...

Åh, det smälter med fart här! Det är så underbart! Har just gett ny jord åt min enda överlevande pellis och sått lite påskgräs. Vårkänsla ända ner i tårna...

milly Garden sa...

Hej Kristin,

Vilken underbar bild på pelargonen!
Jo...nog är ens hus ett livsprojekt! Vi köpte vårt bamse hus för tio år sen och har uinte gjort annat en att renovera och renovera! bytt alla stammmar renovera i sort sett hela huset invändigt..bytt tak och delar av fasad och nu ska tomten och bro byggas...efter det är det daggs att börja om innomhus!!! Ettekkorhjul som alldrig slutar snurra! Men som tur är, är vi fortfarande positiva och har dragit ner på takten för att orka... Det ser vi som ett måste!
För vi vill ju hinna med och njuta också inte bara jobba hela tiden!

Kram Marina

Himmelbit/Njut en smula sa...

Hej på dig!

Ursäkta att jag inte svarat tidigare men jag är väldigt off från bloggvärlden just nu känner jag. Synd men kanske välbehövligt?! Fortsätter solen att visa sig så får jag nog snart en maaassa energi ;-) :-D.

Ditt förslag låter jättebra!! Jag vet en liten herre som skulle bli överförtjust om han fick träffa era små lamm!! Nu när det är ljust så länge så kanske man till och med kan ta det en vardag? Eller hur dags slutar du på dagarna?

Ha det toppen!
Kramar

Gnistrande snö sa...

Hej,

av alla ställen på jorden så råkade jag vara i Tranås i går :-)
Synd att jag inte kände till de där affärerna då hade jag besökt dem, nu blev det mer bara en blixtvist, på genomresa liksom...

Har kikat in i ditt fotogalleri, du tar jättefina bilder. Kul att vi fick kika in där:-)

anne sa...

Spännande med ätliga pelargoner, det har jag aldrig provat, Leilas brownies däremot har jag provat och de är kalasgoda!

Jag ska baka kladdkaka med cocostosca om det hinns med, men just nu kokar jag köttgryta i longkok det är också kalasgott (tycker jag i alla fall)

Roligt att du har nära till fina inredningsbutiker man sett på nätet, själv ska jag åka till Himlas outlet i Uppsala imorrn, det är inte fy skam det heller :)

Ha det så härligt i helgen!
Kram Anne