07 maj 2009

Barnrumsbyggandet

Idag visar jag riktiga hardcore-bilder från vårt (evighets)bygge. Barnrummen är nu intäckta i spånskivor, taken är uppsatta och ska målas i helgen. Man kan inte beskylla bilderna för att vara vackra, men såhär illa ser det ut hemma hos oss på ovanvåningen just nu. Snart kan vi be målarfirman komma hit och tapetsera!!!
Kilsågade gamla takbrädor, vi skurade av den gamla limfärgen i vintras när det knappt var över nollan... väldigt isande kallt, vill jag lova. Med matt, vit färg blir det i alla fall kanonsnyggt!

Såhär ser barnrumsdörrarna ut, det är trespeglade dörrar med en romb på mittenspegeln. Vi har bara sådana här gamla dörrar i huset, kanske är dessa en aningens för snygga för att sitta i ett torp, men det är inte lätt att 1) hitta gamla dörrar med rätt mått eller 2) två likadana, eftersom dörrarna sitter jämte varandra.Färgen verkar i alla fall lättskrapad... och låsen är redan renoverade så de är i fint skick. Gissa om jag längtar till rummen är klara, när tapeten är uppsatt och det är målat överallt... det har jag drömt om länge, när man är mitt i ett byggande så får man klamra sig fast vid visionerna för att orka. En sak som jag har upptäckt, är att det är viktigt att dokumentera processen. För även om man inte tycker det går framåt, så märker man vad man har åstadkommit när man tittar på bilder.

9 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Fantastiskt!! Vad härligt med nya barnrum. Skulle också behöva fler rum här. Men ack... det kostar så mycket pengar. Jag vill också ha gamla dörrar men det är ju så svårt att hitta rätt mått. Hur gör ni? Bygger ni sen egna karmar eller köper ni med karmar också då eller? Jag tycker ni är JÄTTEDUKTIGA!!

Kram Jenny

Em sa...

Det är kul att du väljer att visa råa bilder. För allt är ju inte vitt och romantiskt. Vardagen är ju faktist livet...

Ddröm vidare coh kämpa på - det blir så fint!
Kram Em

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

Så fint det blir, vilka tak ni hittat. De breda brädorna är underbara. Vi har såna i några av rummen. Och jag tycker dörrarna passar utmärkt. De är ju till prinsessan och prinsen och de måste väl ha det bästa!!

Snart så är det bara det roliga kvar!
Ha en jätteskön helg!

Många kramar
Karin

Våglyckan sa...

Kommer att bli jättefint!
kram från mig
/maria

Kamomilla sa...

Hej vännen! Vilka fina dörrar!! Dem gillar jag!
Visst kan det kännas som att ro i tjära, men man ska ju vara snäll med sig själv och hinna leva också. och förhållandet och familjelivet ska vårdas också. Det finns inget byggprojekt som går före det... Under våra 5 år tog vi många pauser just bara för att koppla av och rå om varann eller bara sköta annat viktigt. Vardagen trycker på med allehanda saker att sköta... Tids nog blir det färdigt! och efteråt så tycker man konstigt nog att det gick helt bra!
Det kommer att bli kanonfint det där, så fortsätt med dina fina visioner. Med din goda smak kan det bara inte bli fel heller!

Kram, Kamomilla

Fröken Fräken sa...

Med de häftiga taket och de dörrarna så tycker jag att rummet är så gott som klart! Vad kan tänkas behövas mer i utsmyckning? (nu hoppar jag över sådana där "nödvändigheter" som sängar..)

Bra idé det där med att fota och bevara så att man faktiskt vet vad man gjort. Själv sparar jag foton från perioden då jag hade 70-talsstil här hemma.. något som var färgglatt men aldrig riktigt jag...

Kicki sa...

Jag tycker dessa dörrar var fantiastiskt vackra.
Kul att besöka Din blogg.
Jag kommer säkert tillbaka
Kramar
Kicki
Och lycka till med renoveringen

Vitt och nött sa...

det kommer bli så bra! vilket underbart tak å vilka fantastiska dörrar! ska vi byta hus :)

ha en skön fredag!
ps. du ska väl till tranås på lördag? du vet, jätteloppisen på hela storgatan.
kram!

Villa Lantliv sa...

Va roligt att få se skymtar från de blivande barnrummen!!! Dörrarna är ju helt enkelt underbara.

Tack snälla du för brevet jag fick med posten! Så glad jag blev. Det var verkligen inspiration på hög nivå. TACK, TACK, TACK!!!

KRAM Anna