18 oktober 2012

Fönster mot hösten

Nu är det riktig höst. Mörkt på kvällar och mornar, löv som faller till marken. Det är gummistövlar på som gäller om man vill vara utomhus här på landet. Det är kallt om händerna, för givetvis sitter inte rutinen med att hitta ett par vantar innan man går ut. Det är nu det börjar gå åt en massa cerat i vårt hem till alla nariga läppar. Nu vill man ha det varmt och skönt inne, elda i kakelugnen och krypa under en filt i soffan. Stearin- och värmeljus går åt som smör i solen. Klara dagar ser man gäss som sträcker söderut, det ger mig alltid ett litet hugg i hjärtat för jag tycker det är så sorgligt, till och med de har gett upp hoppet, liksom... nu är det oåterkalleligen höst.


3 kommentarer:

Photo by Maria sa...

ja nu är hösten här på riktigt.. Både skönt och sorgligt.. men snart är det advent och då ljusnar det, iaf på hemmaplan =)

Kram Mia

Mitt Egnahem sa...

Ja nu är det höst! Innanfönstren är i, har ni kopplade fönster? (vi har både och...)Ser så ut på bilden. Vackert! MVH fr Värmländska Mitt Egnahem

Anonym sa...

Jag tänker mer att hösten är början på nåt spännande, det var ju på hösten man började skola igen och nya människor att lära känna -jag har precis satt mig i den situationen när jag börjat plugga "på gamla dar". Och nu längtar jag efter jul-förberedelser, tidigt, jag vet men... Vad vackra terriner du har förresten, jag försökte nyligen försvara varför jag skulle köpa en tredje terrin...man kan ju inte säga att jag behöver den...men ändå!