21 oktober 2007

Nu ska det bli grått i sovrummet

Efter en del velande så har jag bestämt mig för att köra på grått i sovrummet. Den uppmärksamme bloggläsaren vet att jag målade om våra antikbehandlade furumöbler (byråar och sängbord) i vitt i somras. Eftersom tapeten är grågrön och det inbyggda garderobskåpet är gustavianskt grått så ska jag ta in lite mer grå inslag. La Redoute erbjöd 40% på en vara och jag slog till på ett överkast i grått sammet.



Byrå Leksvik från Ikea som jag har målat vit och gnuggat bort lite färg på i hörnen och på kanterna, så att den ska få en lite mer "shabby look". Vi bytte knopparna också, även dem är från Ikea.



Några vita vaser i former som jag gillar, ovanpå byrån. Här syns tapeten också. I verkligheten är den lite ljusare än vad bilden visar. Jag hade gärna kunnat måla över den i någon äggskalsblå (en nyans jag verkligen tycker är fin och passar bra i sovrum), men min man vill behålla tapeten och något ska väl han också få vara med och bestämma. ;-)



Här syns garderoben som är gustavianskt grå. Här syns också att vi ännu inte har målat vare sig tak eller lister eller den lilla dörren in till klädkammaren till vänster... Men det kommer bli vitt med tiden!



Tofsar från Ikea, som ingår i årets julkollektion och som egentligen är julgranspynt, men som jag tyckte passade bra att hänga på nycklarna!



Ett fårskinn från gårdens egna får, som vi säljer. Skinnen är otroligt mjuka och fina och går att tvätta i 40 grader när de blivit lite tuffsiga och fläckiga, borstar man med en borste medan de ännu inte är torkade så blir skinnet som nytt igen! De är beredda av Tranås skinnberederi. Kvaliteten på dessa skinn går inte att jämföra med Ikeas "Ludde"-fårskinn, det är milsvid skillnad i hur mjuka och följsamma och snälla mot huden dessa skinn är. Passar att lägga över sängen, på golvet eller över en fåtölj. Har inte bestämt riktigt var detta ska hamna.




Här är överkastet jag beställde från La Redoute. Bilden är alltså inte från vårt sovrum utan hämtad från deras hemsida och hittas här. Det roliga med bilden är att det är såpskurat gammalt golv, precis som hos oss.

Jag funderar på att skaffa ett koskinn som går i vitt och grått (tänk fjällko-mönstrat så är ni inne på samma spår som jag) och lägga på golvet mellan garderoben och sängen. Vi får se om jag kan hitta ett sådant via min hemliga kontakt...

7 kommentarer:

Randi sa...

Det blir säkert mer vilsamt med grått i sovrummet än med helvitt som kan bli skarpt. Du har verkligen lyckats kombinera vackra nyanser. Hoppas du hittar skinnet du vill ha på golvet. Låter ursnyggt!

Dorthe ♥ sa...

Tack för din gulliga kommentar hos mig! jag bor i Jönköping...så vi bor ju inte alls långt ifrån varandra :o)
Kram
Dorthe

Marie sa...

Hej Kristin!
Vad kul att du är tillbaka i bloggvärlden! Erat sovrum ser ut att bli toppensnyggt, gillar verkligen överkastet.

Kram Marie

Åsa sa...

tjo syster! kul att du skrivit lite igen... nu ska jag också städa. martin påpekade sist han var här att det var väldigt mycket damm...nåja, även den lilla lägenheten samlar på sig damm emellanåt. kram kram

Anonym sa...

Hej!

Mailade dig igår men kom på ett tips i efterhand... i närheten av där jag bor finns det mest fantastiska stället för avkoppling; Tjarn. Inredningen påminner mycket om din Kristin, men där finns ingen el. Kolla in stället på www.tjarn.se//Marie

Kristin sa...

Hej alla, tack för era kommentarer.

Marie - jag fick inget mail? Men jag ska kolla in Tjarn... Tack för tipset!

/Kristin

Anjo sa...

Hej såg att du har målat om din ikea byrå, vi har en likadan...har du bara målat vitt på den som den var eller hade du nåt under det vita? Har funderat länge på att måla om vår men inte vetat riktigt hur den blir...men nu vet jag hur den kommer att bli i så fall....

mvh Anna