11 april 2008

Vapenvila?

Jag skulle behöva lite tips från er när det gäller att förvara en riddarutrustning. Alltså en i modell mindre, i plast, som på bilden! J är galen i riddarsaker och har ett antal svärd och sköldar. Jag har inte hittat på någon bra förvaring för dem, så de skramlar mest omkring vilket är otroligt irriterande. Nu tänkte jag göra en knopplist eller bräda med hängare, så han kan hänga upp manteln och sköldarna där. Men svärden...! Hur ska man förvara dem?



Helst skulle jag vilja ha ett gammalt paraplyställ, men jag har inte hittat något under tusenlappen, och det tycker jag är alldeles för mycket att lägga ut på för förvaring av plastsvärd. Smal, rund korg eller dito hink skulle funka, men jag har inte hittat något som passar. Det måste vara lite höjd på korgen/hinken, så att svärden står upp. Dessutom skulle det ju helst vara lite tyngd, så det inte välter (detta kan man ju i och för sig fixa med att lägga i någon tyngd i värsta fall). Har ni tips på köpställen, eller andra lösningar? Jag skulle bli jätteglad!

Ha en skön helg allihopa!

12 kommentarer:

Millygarden sa...

Hej Kristin!

Känner du någon svetsare! dom brukar förvara svetstråd i papperacylindrar..kan kanske vara något för era svärd!!

Trevlig Helg
Kram Marina

Kamomilla sa...

oj vilken svår fråga. Måste erkänna att jag inte just nu kommer på något...
Ha en skön helg!
Kamomilla

ColonialEast sa...

Kikade in här! Ha en trevlig helg!!!

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen!
Hoppas du & dina trollungar har det bra! Så mysigt - jag har missat flera inlägg (efter en lång & sen arbetsvecka utan tid över till bloggisarna hi hi).

Underbara bilder och vad härligt att göra ett eget ställe för svärd & rustningar :)

Ser fram emot att se vad du hittar på!

Kram Jes

Anonym sa...

fin blogg!

Malin - I min trädgård sa...

Men kan du inte bara göra en knoppbräda även till den? Med typ två knoppar nära varandra för varje svärd - förstår du hur jag menar? Jag är dålig på att förklara...

Hoppas helgen varit bra!

PS. Liten utlottning på min sida!

Solsjö - Under en vind sa...

Tycker att det du tänkt låter toppen, det gäller bara att hitta det du vill ha! Tyvärr vet jag inte var.....

Ha en skön kväll, kram!

I ett litet hus sa...

Hoppas du hittar det du söker, tyvärr kan jag inte hjälpa dig, men ska da dig i åtanke om jag snubbla på något!

Ha det gott!

Marie sa...

Jag kommer inte på en enda bra idé just nu, hoppas någon annan har något bra förslag!
Hoppas att allt är bra med er!

Ha en bra vecka Kristin!
Kram Marie

Anonym sa...

Ett paraplyställ är nog inte helt fel till svärden. Du skulle annars kunna leta en hög och smal blomkruka (tex i zink eller plåt) som du fyller med grus i botten. Gruset köper du bäst på akvariebutiken. De har både bra pris och mycket att välja på. Hoppas att Ni har det bra annars. Som ett hån till mina nyköpta Ranunkel lökar fick jag skotta snö i 30 min innan jag kom ut med bilen i morse. Ingen bäbis i sikte ännu - måste nog skotta lite mer (det funkade förra gången).//Marie Jo

Lantliga drömmar sa...

Tack för din långa och utförliga kommenatar om äpplet-möbler! Jag var in till en antikaffär häromdagen, och kvinnan där berättade samma sak som du, att det inte är någon fara att måla, om det är det jag vill, då möblerna gjorts i stor upplaga.
Vad jag dock fått höra är att det ska vara väldigt svårt att få färgen att fastna, då ek liksom "skjuter ifrån sig" färgen... Hur upplevde du det då du målade? Har tvättat med målartvätt, och håller på och slipar ytan nu, sen blir det grundfärg och mål, och blir det inte till något då så skickar jag iväg bordet till min släkting som har bilmålerifirma! Bilmål om något borde väl fästa åtminstone... :-)

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig mycket med förvaringstips, då jag själv inte har barn, så jag har inte behövt (eller rättare sagt fått) fundera på det...

Ha en bra vecka!

På min gatan i stan sa...

Hej!

Vilka fina krusiduller du hade i ditt förra inlägg. Det gillar jag! :-)

Kram och ha en fin dag!