07 april 2008

Vardagsförändring

Idag är första dagen som S jobbar på sitt nya jobb, och J därmed är på dagis (en av tre dagar på sina 15 h-veckor), så det är bara jag och lilla M hemma. Det känns nästan skönt, även om det har varit jättebra att få vara hemma allihopa hela familjen i ett antal (närmare bestämt 7) veckor så är det som om det är först nu som vi kan sätta lite vardagsrutiner. Nu sover M i vagnen och jag håller på att röja bland gamla kläder. Det finns inget bättre än att rensa och strukturera och få ordning på saker och ting. Håller på att sortera kläder som ska slängas, skänkas bort eller säljas. Helt plötsligt får man plats i garderoberna igen - hurra!

Vädret känns inte så inbjudande idag, grått och blött. Smilla, den dräktiga hästen, ser lite konstig ut idag så jag funderar på om fölningen är nära. Går och håller koll på henne genom fönstret mest hela tiden, det vore ju inte jättelyckat om fölungen föddes i en lerpöl.

Under helgen har S isolerat snedtaket på övervåningen i vår tillbyggnad, nu ser man mycket mer hur barnrummen kommer att bli. Vi har även hittat några smarta lösningar för att få ut optimalt av den ringa golvytan i rummen genom att skapa en inbyggd bokhyllenisch och ett förvaringsutrymme under snedtaket, det gäller ju att inte bygga bort något i onödan! Fortfarande är det ju jättemycket jobb kvar, men det är kul att det går (lite) framåt.

Jag har målat de två äppletstolarna som följde med på köpet när jag köpte linneskåpet. De blev vita (så klart) och sitsarna klädde jag med samma linnetyg som stolarna i köket har. Då har vi sex äppletstolar, även om de två sista inte kommer stå runt bordet för jämnan. Är det förresten någon som vet om det finns en "äkta" äppelmodell? Våra stolar är nämligen av tre olika, men snarlika, modeller. Det är lite charmigt, tycker jag. Man märker det inte vid första anblicken i och med att de är i samma färg och med samma stolstyg.

Helgens fynd består av ett nätt skrivbord som J ska ha på sitt rum. Det blev vårt för 250 kr på Blocket. Det var lite komiskt, på lördagseftermiddagen så pratade jag och S om att vi skulle försöka hitta ett litet skrivbord som passar in i J:s blivande rum. Jag tog en snabbkoll på Blocket direkt efter det (det gäller ju att smida medan järnet är varmt!) och upptäckte annonsen för bordet. Frågade S om han skulle bli tokig om jag köpte ytterligare en möbel som vi inte i dagsläget har plats för, men han tyckte absolut vi skulle köpa det så igår var jag och hämtade det. J var genast tvungen att prova det och blev jätteglad. Passande nog var bordet vitt, vilket utlöste följande, lite uppgivna, kommentar från J:

- Mamma, jag visste att det skulle bli vitt när det var du som köpte det.

Ja, han känner ju sin mamma, kan man ju lugnt påstå. Jag tröstade honom med att vi nog kan fixa fram en röd stol eller stol med röd dyna på som han kan ha till. Han älskar ju rött och skulle helst vilja ha rött tak och golv och väggar på sitt rum... Det vill mamma helst undvika. Vi kompromissar därför om att det är okej med röda detaljer.

Här ser ni skrivbordet på en högst tillfällig placering (framför kakelugnen!) med en av de nymålada äppletstolarna, och så J i färd med att provrita en huvudfoting vid sitt nya bord...



Ha en bra vecka allihopa och tack för de snälla kommentarerna om trädgårdsbilderna. Det verkar vara många som vill ha dörrstoppen. V köpte vår på Qvarnarps byggnadsvårdsbutik utanför Eksjö och jag såg att de har kvar den i sitt sortiment fortfarande (gå in på kategorin "Övrigt" så hittar ni den). Pris 32o kr.

13 kommentarer:

Anna sa...

Hej Kristin!

Så mysigt det låter allt! Att gå hemma med ett litet barn, se hästarna ute i hagen genom fönstret och fölningen!

Härligt också att rensa ut gamla kläder:)

Både skrivbordet och stolen är kanonfina!

Jag skickar affischen till dig på onsdag denna vecka!

Ha en härlig dag!

Kram
:)Anna

Anonym sa...

Hej igen!
Nu blev jag ju jättenyfiken på vem din mamma är!
Jag är 77:a så vi gick ju inte samtidigt då.

Vilket fint skrivbord du fick tag i! Har letat länge på blocket utan resultat.

/K

Kamomilla sa...

Vad spännande med hästen! Bara den inte sätter igång och föder just när du ammar eller nåt...

Det var ju rena fyndet det där skrivbordet. För det priset var det minsann värt att slå till!
Jag skulle också vilja röja i skåp, men jag ska vänta tills vår bastukammare är färdigrenoverad. Dit ska nämligen byggas ett skåp som slukar alla säsongkläder och skor och sånt. DET ser jag framemot!

Gårdsromantik sa...

Vackert bord och stol!
Vad härligt att få rå om varandra i 7 veckor!

Kram Maud

Unknown sa...

Du verkar bo så härligt!! Jag är gammal hästtjej så för mig känns det så kul att ha hittat din blogg.

Va fint ni har det. Jag kommer gärna tillbaka!

Kram Pia

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!
Måste fråga om hon fölat än?
Hoppas allt är bra med er! Det är ganska skönt när man får in lite rutiner med dom små och nu är hon ju lite större och då ordnar sånt till sig. Min lillkille har varit hopplös med att äta, eller rättare sagt har småätit mest hela tiden. Jag har ammat och ammat, det är skönt nu när han är större faktiskt.

Vi har varit på en liten minisemester till Dalarna, det har varit så härligt. Idag när vi skulle åka hem har det varit snöoväder dock, fick köra jätte sakta men nu är vi hemma.
Här är det så vackert med alla vårlökar som blommar. Längtar efter att pyssla utomhus.

Äppletstolarna verkar finnas i päronstolar och som mina bara eklöv på ryggen. Dom har jag aldrig sett någon annanstans, skulle gärna ha fler men det är ju bara att blanda som ni gjort.

Ha nu en fortsatt skön vecka!
Många kramar till er alla,
Karin

Marie sa...

Hej Kristin!

Jag älskar också att rensa och röja! Just nu har jag en massa olika högar med saker, en del ska säljas på blocket, en del tradera och så ska jag lämna in en hel del barnkläder till bytesmarknaden om några veckor. Det är såååå skönt att bli av med lite saker!

Vilket fint skrivbord du har hittat till J. Jag letar efter något liknande till Elsa, än har jag dock inte hittat något. Hihi, jag får liknande kommentarer av Elsa när det gäller den vita färgen!
-Måste allt vara vitt och vitt och vitt, sa hon häromdagen när jag skulle måla något.

Har det blivit något föl än?

Ha en bra dag!
Kram Marie

Lilla Blanka sa...

Hej Kristin!

Tack för dina hälsningar!

Vad mysigt det låter...hoppas du får lite tid för dig själv också så du hinner njuta lite av livet.

Skrivbordet är så vackert..jättefint!

Kram
Mia

Himmelbit/Njut en smula sa...

Hej!

Vad roligt med en "granne"!! Jag bor i Tranås så jag är inte jätteofta i Nässjö och handlar längre. Efter gymnasiet pluggade jag ett år där, så då blev det mkt shopping. Nu för tiden är det glest mellan resorna men det händer att jag åker till Textilhuset - det värt att åka en bit för att handla och inspireras där ju.

Ha en toppendag!

Himmelbit/Njut en smula sa...

Glömde ju skriva....

Vilken fynd du gjort med skrivbordet! Ett sådant skulle jag också vilja ha till min lille son. Hur fint som helst!!

Kram

Anonym sa...

Tack för besöket och snälla rader... Välkommen tillbaks! Ha en fortsatt mysig kväll! Kram Karin

Emma Clara sa...

härliga krussiduller...vill ibbland oxå vara stilren....men det kommer alltid hem krussiduller och mönster i mitt hus...konstigt!!!

AGENT 77 sa...

riktigt snyggt skrivbord!!!vackra bilder du tagit i nyaste inlägget..trevlig helg!!kram E