03 januari 2009

Vintervitt

Tack för alla era nyårshälsningar i förra inlägget! Ni är toppen!!!

Nu när granen lämnat huset och två skåp flyttats över till matrummet, så är vardagsrummet nästan lite för tomt i mina ögon. Vi har tillfälligt ställt halvmånebordet här (en fåtölj är på ingång så småningom). På bordet ställde jag lite björkris, jag ignorerade att snöflingorna föll när jag var ute och knipsade av det. Även om det inte är vår än på länge så vill jag ha lite ljus och vårig känsla inne i alla fall!


.
.
Bordet, ljusstaken och silvervasen är från pappas antikaffär och tre riktiga favoriter hos mig. Jag gillar bordets underrede där den gråvita färgen flagnar. Bordsskivan är trären och full av mörka fläckar och det vet jag inte hur jag ska göra med. Jag vill inte gärna måla över originalfärgen på benen, men jag tror inte jag kan måla skivan så att den passar ihop med underredet? Någon som har tips eller idéer?

Det är många som gillar min stora, vita klocka som jag har ovanför bordet. För er jag inte hunnit svara, så är den köpt på Me and my home. Jag tycker den är ett kap för 299 kr!
.
.
Det lilla älsklingsfatet med pärlkant, med runda gotlandsstenar i = loppisfynd respektive strandfynd.
.


Marmeladglas från Betty's med svart sammetsband från Klockaregårdens trädgårdsbutik. Nedan ett underbart järnkors med härlig, rostig patina. Jag önskar bara det hade varit sådär 40 cm högt istället för ca 15-16 cm som det är.





Idag snöar det som sagt, och det känns som en utmärkt dag att äta våfflor på - jag tror minsann det får bli det i eftermiddag!

15 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Så, inget avfrostande idag heller då?! ;-) Ja, inte var det roligt, men det känns skönt att ha det överstökat! Nu är det så prydligt därinne i frysen att jag skulle kunna börja med guidade visningar. Vem som nu skulle vilja se en insida av en frys?! Jag upptäckte också att jag har väldigt mycket broccoli...

Ja, tar jag mig bara igenom den här oredan som mitt nya skåp och ommöblering har orsakat så ska det minsann bli både nya blommor och björkris. Vet hur det blir när man börjar flytta möbler, fast här känns det som att det är lite för mycket möbler istället just nu.

Vilken fin kandelaber! Tycker att de flesta ljusstakar i den där stilen tyvärr är i guldfärgat (förmodligen någon form av mässing?!) och det är ju inte riktigt min stil. Så silverfärgat, yej!

Nä, nu får man fortsätta att släpa grejer, och komma på var sjutton man ska klämma in sex stora lådor?!

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

Har du fått sova mer inatt? Vi har haft samma problem med lilla R. När han varit sjuk så har han också fått flera tänder. De har det inte lätt de små, och inta är det så lätt för oss stora heller. Här i huset sover alla till minst nio nu! Barnen har helt vänt på dygnet och kan inte somna på kvällarna! Men det är ju lov än så länge så det får gå. Vill inte tänka på hur det ska bli på Torsdag när A börjas skolan igen.

Så underbart vackert ditt bord är. Jag skulle låta det vara, kanske prova att hälla på såpa som får ligga en stund och sen skura. Lite lut kan man väl kanske ha också. Vad säger din pappa? Jag har flera bord som har mörka fläckar och jag tycker inte det gör något alls.
Bilderna är helt ljuvliga. Har kollat i galleriet och det är en jättebra ide tycker jag. Dina bilder är så fina.
Skickar ett mejl också!

Ha en fortsatt skön helg!

Varmaste kramarna
Karin

Hem och Lycka sa...

Å så snyggt du fångat våren på bilder.. Förstår att du är glad i dina saker, urfina allesammans, min favorit var nog ändå bordet.. Har tyvärr inget tips att ge dig angående färgen dock.

kram

Lilla huset på prärien sa...

Har din pappa en antikaffär!!? Vilken lyllos du är - du kan du ju plocka godbitarna före ALLA andra! Förstår att du är där för jämnan eller? Det hade definitivt jag varit kan jag tala om... :)

Vilket vackert bord! Låt det vara för guds skull - det är ju hur fint som helst som det är!

Kram Jenny

♥ Fyra årstider sa...

Vilka härliga krispiga bilder..mannen i huset ska måla två halvmånebord till oss som ska vara som matbord till övervåningen..tror det kommer bli toppen.
Kram Lotta

Hannis sa...

Så vackert!!
Bordet ser ju helt fantastiskt ut som det är!
Kanske kan du vaxa skivan för att få en jämnare färg men jag är inte säker.

Vet du,dina rader hos mig gjorde mig så glad!

Kram Hannis

Ps.Har provat flera av dina tips när det gällde fotograferingen.
Provade att manuellt ställa in vitbalansen när jag knäppte porträtt på min brorsdotter.
Det blev kanon.Vilken skillnad!

Vackrare vardag sa...

God fortsättning på det nya året!

Ja, nu verkar det som vi alla har tröttnat på julen och mörkret och vill ha in mera ljus. Härliga bilder du visar, med vackert ljus i. Och vilken lycka med en pappa som har antikhandel:)

Ha det gott!

Ett hem på landet sa...

Tack, tack!!!

Ser fram emot bilder på får/lammskinnen!
KRAM

Designe sa...

Så enkelt och fint och vackra bilder! Härligt att titta på och inspireras av! Kram :)

Lärarbostaden i grönskan sa...

Hejsan! Ni har jag "råkat" hamna på dein blogg flera gånger via andra bloggar. måste säga att jag älskar den! Jättefina bilder och ett jättefint hem har du.

Kram amanda

Karin Krut sa...

Åååh en antikhandel.. blir jag mycket avis på ;) Bordet är jättefint jag kanske skulle ha det kvar som det är men det är svårt att säga enligt Lasse skulle jag inte ALLS hålla vantarna borta ;)
Klockan är jättefin.. jag har en likadan från samma butik :)
Ha en skön vecka
Kram Karin

Kamomilla sa...

Det känns nog lite tomt när man börjar röja undan julen...
Vilka fina bilder du visar igen! Klockan din är härlig, jag undrar inte alls att folk frågar om den. Jag får förresten regelbundet förfrågningar om vår sovrumstapet... Det är kul att det finns ett sånt stort intresse för inredning.
Ha en skön dag, månne det inte blev vofflor då? Låter helmums!

Emma Clara sa...

vilka fina blder du visar...här är julen kvar men i morgon åker den ut!!!! Då ska jag oxå ha björkris och tulpaner och krokus och.......

Anonym sa...

Vilken fin blogg du har:)och god fortsättning på det nya året!

Mjuka sa...

Åh vilka fina bilder du visar i dag!
kram Malin