25 januari 2010

Långt till vår

Här hos oss är det långt till våren kommer. Mycket snö, kallt och eländigt, tycker jag det är och har varit en lång tid nu. Jag brukar alltid kasta mig in i vårlängtan direkt efter nyår, men i år är det så himla hopplöst läge så jag har inte ens börjat smyghoppas på vår. Jag ska istället handla på mig mer stearinljus och fortsätta med min vintriga inredning med vitt och brunt eller grått, men en och annan tulpanbukett unnar jag mig då och då. Idag bjuder jag på lite soffmysbilder från matsalens gamla utdragssoffa...
.

.
Min all-time-high-favorit bland ljusstakarna, en vit i emalj. Den använder jag jämt! Här står den på sofflocket på ett av gårdens egenproducerade grå fårskinn.
.

.
Den fina runda kudden har jag köpt av Karin Lindström. Örngotten har vackra monogram och är hittade på loppis, efter en tvätt med klorin så blev de vackra och vita!
.

.
Det lilla ovala bordet har jag haft i evigheter, det fick ny vit färg i höstas. På det står ännu en riktig favorit, gjutjärnsfatet! Glaskupa och pilbollar är från Mio.
.
Jag önskar er en trevlig vecka!

15 kommentarer:

Unknown sa...

Visst känns de som långt till vår, men tänk när den väl kommer går det nog undan:) hoppas vi...
ha det så bra du med
Kram Anna

lottens vita och gröna sa...

vackert vackert kristin, vilka bilder! varmkram lotten

Ett Vitare Hem sa...

Visst känns våren långt bort försöker ändå intala mig att den snart är här för att "överleva"
Ha en fin eftermiddag!
Kramis/LenaS

annashusidingtuna sa...

Men våren kommer...jag kan bara inte lova när...längtar också det är så himla kalt och fryser hela tiden känns det som.
Fin ljusstake!
Kram Anna

Casa Loda sa...

Ja i dag känns det väldigt långt till vår, i stället är det en ny köldknäpp ....
Fina bilder du visar. Ha det så bra!
Annika

C. Tvillingmamma sa...

Så mysigt...man bara längtar till att få komma igång med att inreda ett nytt hem här. Tack för inspirationen!

Louise sa...

Egenproducerade fårskinn!!! Lyxigt!!! Du visar igen härligt charmiga bilder. ha en skön vecka!

Ljuva Drömmar sa...

Vilka fina bilder du har tagit. Mysigt at ha skinn från egna gården, det hoppas jag kunna ha i framtiden oxå.
Visst vore det skönt med vår men det är ju tur att det är snö och inte regn...

Kram Maria!

Lilla huset på prärien sa...

Herregud Kristin!! Vad jag har missat här inne hos dig!! Jag har haft fullt upp med arbete nu ett tag och inte haft tid att blogga eller läsa bloggar på ett tag. Förra veckan var jag i Sälen också och jag har fortfarande inte kommit ifatt med tvätt etc ännu. Har du gjort inredningsreportage!?? Kul! Vad roligt - jag önskar dig allra mesta lycka man bara kan :)

Håller helt med dig vad gäller våren. Det är inte ens lönt att börja längta förrän i slutet av februari. Dessutom gillar jag vintern när det är ordentligt kallt och vitt. Längtar mest efter våren när det är dyngigt och slaskigt!

Stor kram från Jenny

Kamomilla sa...

Det är ju så långt till våren så det är onödigt att plåga sig själv. Vad vi däremot kan se fram emot är ljuset!!! Jag har märkt nu, att det är ljusare på morgonen och kvällen när jag pendlar mellan jobbet och hemmet. Snart säger jag hej då till långljusen på eftermiddagen!

♥ Fyra årstider sa...

Å nu ser jag att du skriver om reportage på din sida...hi,hi..snart ska vi ut på turne. Jag längtar!! Ska höra av mig någon dag, måste bara kolla så jag har kvar ditt telenummer annars skickar jag mail.
KRam Lotta

Liten Bod sa...

Jag håller med, det är långt till våren :) Än så länge går det bra att mysa tycker jag! Nackdelen är att jag inte kan stå ute och göra någonting, så min stackars bod är totalt belamrad med saker "på gång". Kom på att jag också har en sådan ljusstake, men vart sjutton har den hamnat :) Ha det bra, Tina

Karin Lindström sa...

Hej Kristin min rara vän!

Så fina bilder, helt underbara! Vad roligt att se kuddarna och hur fint du har det bland dem:) Jag har inte heller vårkänslor än, det är bara att gilla läget. Nu ska det ju också komma mer snö så det blir till att vintermysa ännu mer. Jag har fulla ljuslager och skidorna framme:)


Ha det nu så bra!

Många varma kramar
Karin

Karin Lindström sa...

Ps. Glömde ju att säga att din kammarljustake är så fin. Ha precis en likadan som står brevid mig just nu. Den flyttas också med när vi förflyttar oss i våra salar *skrattar*.
Kramelikram

millandante sa...

Ja det är nog så att vi får mysa och kura ett tag till och gilla läget... men drömma går ju...:)
Den där soffan verkar som gjord för drömmar..!
Ha det mysigt!
Kram