09 februari 2010

Inköp och narcisser

Nu ska jag visa några fina saker jag har köpt på sistone. Det finns verkligen några pärlor till nätbutiker och jag vill slå ett slag för två av dem.


.
Igår hämtade jag mitt paket från Madame Petite. Jag hade köpt en gammal fransk pajform i bleckplåt och en ärgad mässingsljusstake, och så härliga franska lertvålar. Mmmmm, så fint allt var!
.
Tidigare i januari köpte jag dessa härliga latte-/frukostskålar från Julias vita drömmar. Jag har länge haft udda skålar och skålar som har varit alldeles för stora, men de här var helt enkelt perfekta. Nu står 8 st likadana i mitt skåp och de används varje dag!
.
På båda bilderna ser ni en kruka med härliga narcisslökar som jag hittade på Ikea för endast 35 kr. Med ett grönprickigt band så blev det riktigt vårigt, tycker jag!
.

.
Boken på bilden, som man kan drömma sig bort med såhär års, är "Drömmen om ett orangeri", som jag fick i julklapp för ett år sedan av mina systrar. Jag längtar efter det späda gröna nu... men ute är det fortfarande bara vitt, vitt, vitt och när jag tittar på tiodygnsprognosen på bästa vädersiten yr.no så är det inte en endaste ynka plusgrad i sikte!
.
PS: Vill ni ha riktigt bra butikstips, så titta i kanten till höger här på bloggen. Där listar jag mina favoritbutiker. Jag har rensat i listan och bara tagit med dem jag själv har handlat i och som jag tycker står för hög kvalitet, intressanta produkter och trevlig service!

12 kommentarer:

milla-andante sa...

Så ljuvligt!!! Liksom karamelltygerna... ojojoj...
GRATTIS til dina tre år!!
Kram

Spirande grönt sa...

Håller med, vårigt och fint. Ett riktigt IKEA-fynd!

Har följt din fina blogg länge och gillar den skarpt:)

Rebecca

LenaS sa...

Åh vilka fina saker du köpt! Jadu våren är långt bort om man tittar på termometern men tur att man kan köpa lite vårblommor i alla fall ;o)
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Huset utanför stan sa...

Å vilken underbar ljusstake! Har varit på jakt efter en liknande ett tag nu men inte hittat någon till en vettig peng. Tack för tipset om Madame Petit! Tyvärr har hon inga fler av just den ljusstaken... men mycket annat fin!

Ska även kolla in dina andra tips! Sköt om dig, kram

C. Tvillingmamma sa...

Härliga tips,längtar efter nytt jag med...men mer än något,de små gröna spirorna ur jorden...

Fröken Grön sa...

Så fina saker, och så fin krukan blev när du knöt ett band runt! - Det jag älskar mest med andras bloggar är alla fiffiga idéer man kan sno, hehe!
Längtar också efter lite grönska nu. Vinter i all ära, men våren spelar i en helt egen division!

Marie sa...

Hej Kristin!

Ja, ute är det vitt så långt ögat kan se, tur att man åtminstone kan göra det lite vårigt inomhus. Måste erkänna att jag är lite trött på all snö. Till och med barnen på jobbet har ledsnat på snön tror jag, inte alls lika populärt längre att åka i pulkabacken t.ex.

Så fina saker du har köpt!!!!

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Marie

Kamomilla sa...

tack för tipset! jag ska kolla listan! :)

Katharina sa...

Your blog is great. You have so many lovely ideas.

Have a nice evening.
Katharina

Nettan sa...

Å vilken fin blogg du har! Hittade hit via en sväng till "danmark";-) Vet du var jag kan hitta boken du har? Vem har skrivit den?? Här är nämlign ett orangeri på planeringsstadiet och jag vill gärna ha lite inspiration!

Underbara tyger från Nyblom.. får värsta vårkänslorna!!

Kram Nettan

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Hej,
riktigt fina kap du gjort. Och tack för butiks tpsen. Det behöver jag då jag börjat tröttna på att springa in i de gamla vanliga.
Ha det gott, Nina

Karin Krut sa...

Hej Kristin! Vilken ljuvlig liten ljusstake!! :) Den gröna färgen på ärg är så himla fin.. guud vi måste ju låta som verkliga skrotnördar hahaha :D Det är tur att man är bland likasinnade här på bloggarna :) Visst är det härligt vad bloggandet har gett, jag brukar också känna mig lite förlägen över mina gamla inlägg hahaha.. men jag tänker som du, man ser i alla fall utvecklingen :)
Ha en skön dag
Kram Karin