12 april 2011

Trädgårdsfix

Vilket underbart väder det var i helgen, jag tror alla jag känner tillbringade den utomhus ;-) Så gjorde vi också och vi fick mycket gjort. Storstädning i våra olika förråd och även lite trädgårdsfix som att köra bort gamla lövhögar som vi aldrig hann innan snön kom så tidigt i höstas. Jag tillhör nog minoriteten i Sverige som inte utbrister "det ska bli sååååå kul att jobba i trädgården" så fort tjälen gått ur jorden. Jag är jättenöjd med mig själv efter att jag har jobbat och fixat med trädgården, men jag tycker aldrig det är särskilt kul att hålla på och kratta, rensa, gräva eller vad det nu är. Vad tror ni, är jag ett hopplöst fall? Dessutom har jag inte heller förlikat mig med det faktum att allt tar sådan tid med trädgård. Inredning är bättre - målar man en vägg så ser man resultat direkt, ställer man dit en ny möbel så får det effekt på en gång osv. Men trädgård... ja, planterar man en buske så får man väl i bästa fall se den i full storlek om sådär tio år? Det är väl det alla trädgårdstokiga tycker är så ljuvligt, men för mig är det bara ett frustrationsmoment.Som några gissade innan så är det så klart en hundvalp som flyttat hem till oss. Det är en liten svart jaktlabradortik som heter Jaspis, nu tio veckor, som kommer från Kennel Gravel's. Hon charmar alla och är så underbar, även om tänderna är sylvassa! Det är riktigt kul att se vår gamla labradortik Speja (tio år i år) och lilla Jaspis jämte varandra. Jaspis är aldrig still så jag fick inte någon sådan fin bild, men här är en annan (sämre) istället.

6 kommentarer:

Kamomilla sa...

Skönt att man har en medsyster! jag har liksom aldrig fattat grejen med att orka påta i jorden och böka hit o dit med blommor som jag glömmer namnen på, växter som jag glömmer vattna och ogräs som jag inte orkar rycka upp...
Jag ger mig hellre ut o fotograferar- tex grannens trädgård...

Härlig hundvalp! oj så go...

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken sötis!
Ha en finfin kväll!
Kram/Lena

Charmigt lantligt sa...

Hejsan!

En sån liten sötis valp =)

Ha det fint
Kram

Hildas hem sa...

Jag är lite som du. Jag vill gärna ha det fint i trädgården men jag skulle inte benämna mig trädgårdsmänniska. Jag kan uppskatta att gå ut och greja det första vårdagen och elda och plocka lite men sedan tröttnar jag. Därför har vi inte ett enda blomsterland här. Drivbänkar, krukor och lådor att odla grönskaer i min melodi :)

Söt hundvalp :)

Jag önskar dig en fin onsdag!
Kram Sofia

Johanna Stålros sa...

Avis på dig som har en hundvalp- vill så gärna ha det men det funkar inte då både jag och min man jobbar hela dagarna. En sorg för mig, så därför blir jag extra glad att se bilder på din sötnos!
Kram

Heidi sa...

Ljuvlig liten valp! Jag borde inte få se sån här bilder, jag får valpfeber!