20 juli 2012

Tvättstugan tar form

För jag-vågar-inte-tänka-på-hur-länge-sedan-det-var började vi med uppfräschning av tvättstugan. Då hade jag önskat det i ungefär två år. Vi kom en bit, sedan var det andra saker som kändes mer nödvändiga att göra, och projektet hamnade i malpåse igen. I förra veckan, när allt regn gjorde att man ändå inte kunde fixa något ute, gjorde vi ett nytt ryck med tvättstugan. Vi blev inte klara nu heller, men det tog ett rejält kliv framåt i alla fall.

Visar hur det blev, och en före-bild för att ni ska kunna jämföra. Det fattas ännu taklist runt inbyggnaden av pärlspont i hörnet. Det vi gjorde var att bygga in hydroforen. Jag har gått och stört mig på att denna mackapär har varit såväl fullt och fult synlig. Vare sig man vill eller inte, blir det en avställningsyta där det samlas skräp och damm och sådana "döda" utrymmen hatar jag! Jag är nog världens största fan av kan-man-bygga-in-det-så-gör-vi-det.

För att kunna komma åt vattenpump och resetknapp och andra avläsningsinstrument som finns för hydroforen gjorde vi två "serviceluckor". De syns på bilden, upptill till vänster respektive i stövelskaftshöjd nertill. Bakom den översta luckan blev det rätt så mycket förvaringsutrymme, så dit flyttade jag alla flaskor med fönsterputs, såpa, tvättmedel och annat. Jag köpte nytillverkade, förnicklade beslag i byggnadsvårdsbutiken Qvarnarp som vi använde, jag tyckte silverfärgen passade bra till hatthyllans tvinnade krokar i samma material. Alla väggar målades sedan i vitt, det känns skönt då tvättstugan har norrläge och det blir mörkt här inne. Tvättstugan känns genast mycket större, trots att vi egentligen gjort den mindre med inbyggnaden, men färgen lättar upp enormt.

Nu återstår det sista hörnet, det som skymtar i förgrunden till vänster. Torktumlaren ska flyttas ned och ställas på golvet,  vilket betyder att ett av de två skåpen får rationaliseras bort. Över tvättmaskin, torktumlare och skåp ska vi sedan lägga en ny bänkskiva. Jag tänker mig någon fin hylla eller litet skåp på väggen, får se vad det blir. Tvätthon och kranen behåller vi, jag hade gärna sett en porslinsvask från Ikea här, men det sa S stopp för. 

NU:
Inbyggd hydrofor med och vitt, vitt, vitt!

DÅ:
Öppet, rörigt, stökigt och så den där beiga färgen jag börjat hata...


7 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Gud vad fint det blev vännen! Njut av sommaren så hörs vi.

Kram Lotta

bakom berget sa...

Vilken förvandling! Verkligen fint.
Ha en finhelg!
Kram Åsa.

jennie sa...

Det blev ju hur fint som helst! Jag fick samma svar hemma när jag ville ha porslinvasken.. att de ska va så envisa (eller realistiska kanske är det rätta ordet).. Hoppas ni har det bra.

Norrfrids Eija sa...

Ja dessa män vi har är sannerligen inga drömmare. Nej listig som en räv måste man vara för att hitta startknappen på dem. Oftast börjar jag snickra själv o så tar mannen över efter ett tag då han vet att det då går mycket fortare!
Fräsch omvandling ni fick till där i tvättstugan! Fast beige tycker jag är fint också...men inga vattenberedare eller värmepumpar vill man se juh!

Lövbacka sa...

Så fint! Riktigt mysigt att vara i en fin tvättstuga! Ha det gott! Pernilla

Fröken Fräken sa...

Det är så charmant! Och tänk nu på stackars mig som delar en gemensam tvättstuga med en mängd pensionärer som av någon anledning tycker att de måste spola vatten över hela tvättstugan...?!?

Och kommer du på hur man får till den där veckningen bakom glasfönstren, så tala om för mig.. jag använda väldigt tunt tyg, men jag tyckte ändå att det blev för stora veck.. tänkte inte på att det kan bero på kanalen?!

mariasvitabo sa...

Vilken fin blogg du har!! Tvättstugan blev så snygg med vit färg! Ska också köpa ett badkar på tassar, bra med lite inspiration!

Kram Maria