18 maj 2014

Det bidde inget...

Nej, det bidde inget orangeri i år. Jag hade haft en önskan om att vi skulle ha kunnat börja gräva för och bygga på ett orangeri/växthus på tomten i år. Eftersom jag fyller det hemska talet f-y-r-t-i-o i höst så hade jag vaga planer på att ha en mingelfest i orangeriet, trivsamt uppvärmt av en kamin, och så kunde man plocka till sig lite fingermat från en härlig buffé, förslagsvis uppdukad på ett gammalt slagbord längs ena långsidan, och sedan sätta sig på en bänk med fårskinn... Det blir det inte. Vi kommer inte hinna eller orka att börja bygga på orangeriet i år (heller). Fultalet får väl firas in på något annat sätt (eller inte alls, vilket kanske vore det bästa). För istället för ett orangeri så har vi gått och blivit med gästhus, eller lillstuga, på tomten.

På påskafton dök annonsen upp på Blocket, en 21 kvm stor (eller liten) stuga fanns till salu bara en mil härifrån. Tack vare stora maskiner kunde den åka och lyftas hem till oss, och nu står den på plats i östra delen av trädgården. Vi som har byggt allting själva här på gården (trippelgarage, utbyggnaden på boningshuset, fårhus, ensilagehus och traktorgarage) tyckte det var underbart att få huset levererat fixt färdigt.


Här kommer lillstugan...
Ett sving med mobilkranen in över hagen...
Sving från andra hållet...
Sving över hundgården, låt det inte landa där, please!
Ja, då börjar det blir dags att sluta svinga och istället börja med precisionsteknik.

Så var stugan på plats!

Nu ska vi fixa till lite runt huset, främst på framsidan, och så småningom kommer vi bygga en stentrappa framför dörren och plantera några trevliga perenner längs långsidan. I huset, som idag består av ett enda rum, kommer vi bygga upp några väggar så vi får en stor klädkammare, ett sovrum och ett litet minipentry. Eftersom det fortfarande är helt tomt känns det inte som någon idé att visa insidan. Eftersom huset är modernt/nybyggt och inte ser ut som vårt gamla torp, så kommer vi inte inreda det i äldre stil. Det blir lite mer modernt, "slätt och nytt", färg- och mönstermässigt lite åt New England-hållet tänker jag mig. Sedan är det fritt fram för gäster eller barn att husera här!

(Bilderna i det här inlägget är mobilbilder tagna en gråmulen dag, så jag ber att ni har överseende med den dåliga bildkvaliteten.)

Inga kommentarer: