29 september 2008

Städning och nytillskott

I helgen skulle vi plocka in utemöblerna, för en gång skull i tid innan de fått vara med om första frosten (vi är alltid så sena annars). Det borde väl ta en timme ungefär, tyckte jag, så det hann vi väl med innan lunch? Men jag hade inte tänkt på att vi inte har plats i förråden, så vi fick börja med att röja ut ett av dem, där det ändå stod massvis med bråte som vi inte orkat slänga tidigare. Jag hittade en massa saker som jag helt glömt bort att jag hade, bland annat flera gamla konserveringsburkar och patentflaskor i glas och en massa bestick i den gammalsvenska (spets)modellen som jag tycker är så enkel och snygg. Flera gamla gardinstänger stod i en spånkorg - precis en sådan modell jag letat efter... tänk att jag redan hade en sådan! Gardinstängerna ska jag använda till matsalen sedan, det är svarta, sirliga stänger i empirstil från 1800-talet så det kommer bli så snyggt!

Till det mer udda vi hittade var ett par regnbyxor (ja, det kan ju alltid komma till pass såhär på hösten) och en gammal ytterdörr, som kan bli jättefin på något hus vi bygger någon gång... All städning resulterade till slut i en jättehög med skräp på gårdsplanen men utemöblerna kom i alla fall in i förrådet. Och hur lång tid det tog? Givetvis gick hela dagen åt detta... var det verkligen någon som hade trott något annat, när man kan ska försöka sysselsätta en 5-åring och en 7 månaders bebis samtidigt som man försöker städa?Det blev väldigt kalt på uteplatsen, trots att vi lämnade båda symaskinsborden ute och två bryggeristolar. Jag hann inte fixa något igår, det går ju höja mysighetsgraden (minst sagt)...Mina växter ser inte så roliga ut, jag ska köpa nya idag när jag ändå ska till Jönköping, tänkte jag... Annars passar rostigt och zink året om! Prydnadskål gillar jag så det brukar jag ha på hösten...Min syster har nu blivit mamma till en liten pojke, han föddes i lördags. Därmed är jag moster och barnen har fått en kusin på min sida - jättekul!!! Eftersom hans föräldrar inte varit så meddelsamma har vi inte fått veta de kritiska måtten eller hans namn än, men det kommer nog... Så det blev en pojke istället för farfar som lämnade oss. Man kan inte låta bli att tänka, som S uttryckte det, om det var farfar som bara var uppe och vände? Jag blir lite glad av den tanken i alla fall.

Jag hoppas alla får en bra vecka!

7 kommentarer:

Karin sa...

Hej Kristin!

Grattis moster, vad roligt. Nu är du väl nyfiken på den lille pojken. Jag tycker alltid att dom är så små, kan inte förstå att mina barn varit så.

Så fint ert hus är. Er veranda är jättefin, och vad mysigt att ha uteplatsen där.

Jag önskar dig en riktigt bra vecka!
Många kramar
karin

Ps, jättehärlig tanke tycker jag!

Hannis sa...

Grattis till den nya familjemedlemen!
Blev lite tårögd av tanken,ett vackert sätt att se på det.

Hihi,i bland ska man börja med att kolla gömmorna innan man shoppar nytt,det lät ju som rena skattgömman=))
Tycker inte alls att det ser kalt ut!

Kram Hannis

Hem och Lycka sa...

Beklagar verkligen saknaden efter farfar. Grattis till pojken, det var en fin tanke att farfar bara var uppe och vände..

kram!

Kamomilla sa...

Grattis moster!
ja det där med att städa förråd... Suck ändå. Gubben min förde just iväg ett helt flak med skrot till avstjälpningsplatsen... Så mycket man samlar på sig.

Vitt och blandat sa...

Åååå grattis till den nya lilla människan - jo du, det är nog PRECIS så som din man säger...

Vad underbart å hitta alla di där fina skerna - vilken tur =) Hoppas vi får se lite bilder senare! Ha de bra vännen, varm kram/Anneli

Vitudden sa...

Hejsan!

Mitt första besök på din fina sida och jag måste komma tillbaka och spana runt lite mer när jag har tid.

Ha en bra dag!
Ulrika

Leva som jag sa...

Kom hit via romantiska hem. tänk att jag inte upptäckt din vackra blogg tidigare!! Så mycket fint du visar! Ha en fin höstig tisdag
kramar M