29 november 2008

Lördagsgodis

Åååååå, idag kändes det nästan som julaftons morgon när vi vaknade! När vi kom ner till köket så luktade det hyacinter, kanel och nejlikor... igår kväll hade jag hängt upp en liten ljusslinga och pysslat med lite andra julattiraljer. Det var så fint!



Igår kom också mitt paket från Me and my home, äntligen, som jag väntat! Det innehöll Julboken från Jeanne d'Arc Living och en stor och fin klocka, som ni ser på bilden. Framför klockan står en samling nysilverljusstakar, ni kan ju låtsas att det är tennljusstakar, för det hade jag velat ha en samling av, men (än) äger jag inte en enda.

Nu har vi precis fikat med en mjuk pepparkaka, gjord efter recept i Leilas A piece of cake, så det känns verkligen som om julen är i antågande. Jag tror jag ska sätta mig i soffan och bläddra lite till i julboken, det var ju mycket som var sååååååå fint, som jag skulle vilja göra. Om jag inte hinner med allt jag skulle vilja i år, så får det bli till kommande jular!

Ha en bra helg nu!

17 kommentarer:

Vitt och blandat sa...

Hej vännen - så härligt fint det var med alla ljusstakar! Klockan var ljuvlig, fint att bara luta den så där mot väggen!

Vi har ett helt fantastiskt underbart väder - kallt ungefär 15 minus, gnistrande snö som ligger tungt på träden. Det knarrar under skorna och tittar man riktigt noga kan man se små tomtespår i snön tidigt på morgonen =)

Själv sitter jag på jobbet, vi har tokmycket att göra och jag passar på när min son är hos mormor och moffa!

Jag har ju, som den tjuvstartande maran jag är, redan tänt de första ljuset - så nu känns det nästan som att jag vill tända ljus nummer två imorgon!!! =) Nä då, ska bara tända ett. Men Pontus har frågat "varför har du redan tänt första ljuset mamma?" Tja, vad svarar man på det?? Jag sa att jag älskar advent så mycket att jag ville tjuva lite... Hmmm vilka fasoner jag lär mitt barn!!..

Varma varma vinterkramar från mig

PS hoppas att ni slipper både löss å kräk!..

Lilla huset på prärien sa...

Mmm... låter härligt! Det är mer än vad jag kan säga om känslan här hos oss. Julstök kanske jag kan kalla det iofs för jag får se till att skynda, skynda så jag får upp i alla fall lite adventspynt idag!

Vilken fin klocka!! Jättehärlig. Fungerar den eller är den bara till för pynt?

Önskar dig en riktigt härlig helg!

Kram Jenny

Skomakartummen sa...

Mmmm... julen verkar ha hittat hem till er. Vad mysigt. Kul med paket kram sari

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Din ljusstakssamling var hur fin som helst! Passar bra med klockan bakom. Måste bli fint när ljusen är tända!
Vilken mysig stämning ni verkar ha hemma!

Kram!

Kamomilla sa...

Oj ändå så mysigt det låter!! Klockan är superfin! I boken gillar jag mest den där bilden med de gamla skrinnskorna på väggen. Fixade så på min jobbdörr, med ett par gamla fina barnskrinnskor med luddkant. Det blev jättefint! det är härligt att få såna inspirationskickar!
ha en härlig första advent!
Kram, Kamoilla

Fröken Fräken sa...

Och vad din beskrivning låter härlig! Här var det rätt skönt att komma hem efter en lång dag på IKEA (med heltokigt mycket folket som inte visste hur man styrde en vagn!) och känna hyacintdoften som sprider sig i lägenheten.. och bara få sjunka ned i soffan med en kopp thé.. ja, nu blev man ju inte sittandes så länge eftersom man även hade tvättid...

Det låter beprövat och bra det där med hur ni löste bets/vaxning av köksbänkarna. Här har jag laminatskivor, men åtminstone vita, så jag stör mig inte riktigt på det.

Tycker att dina ljusstakar är precis härliga som de är, inte "behövs" det vara tenn inte! Hoppas du har en fortsatt fin lördag!!

Helena sa...

Hej!
Visst blir man glad när paketet man väntat på dimper ned! Super fin klocka, gjorde sig perfekt på listen!
Var så länge sedan jag gjorde inlägg och kikade runt hos alla...
Blir så imponerad av att ni hinner med! Jag vill men har inte tiden...
Men nu har jag tagit mig lite tid och man blir så inspirerad, så kul!
Ha en bra första advent! Helena

Karin Lindström sa...

Hej Kristin min vän!

Tack för dina rara hälsningar, och vad det var roligt att prata med dig. Jag känner mig fortfarande så glad att vi hördes.
Nu har jag kommit hem från marknaden. Puh, vilket slit och kallt. Vi stod ute från åtta till nästan fyra i snålblåsten. Inte sålde jag någon kudde heller! Fast egentligen hade jag inte räknat med det heller. Det var ju bra att vara på plats och göra lite reklam för sig. Jag hade gjort en massa julkakor och julgodis som jag lagt i fina förpackningar och dessa sålde jag i alla fall de flesta av.
Nu skulle jag helst vilja basta, fy jag fryser fortfarande.

Vilken underbar bild! Inte gör det något att de inte är av tenn (fast det är min dröm också och inte äger jag en enda heller)!
Jag blev lika besviken på Vakre, men glad när du sa att lantliv var fin. Min har legat oöppnad i två dar nu. Ska nog ta och sätta mig under en filt med en kopp te och läsa och mysa!

Ha nu en riktigt mysig advent och lycka till med lussebaket!

Varmaste kramarna!

Karin

Vitt och nött sa...

å va mysigt det lät!!

men guud vilken snygg klocka!! kan du va vänlig å skicka den hem till mej? hihi!
underbar! å va fint det va me ljusstakarna!

ha en härlig första advent!
kram!

Kamomilla sa...

Hej!
Jag kikade på dina köksbilder och det blev ju jättefint!!! Med spisen till så skulle det bli perfekt! Det var en verkligt läcker spis.
Här pyntar jag på för fullt och det är så härligt!! Förutom att det regnar därute och det är inte så kul att hämta granris och enris till pynt...

Annika sa...

Hoppas ni klarade er undan de heskheter de varnade för på skolan... aldrig kul när såna lappar kommer upp inte.... o vad kul att få paket.... med så fiiint innehåll..... Kram Annika

Anonym sa...

Hej Kristin!
Länge sedan jag kikade in hos dig, hösten var varit sååå full.
Vilken vacker bild, med klockan och alla ljusstakar! vad tyckte du om Julboken?
Hoppas ni klarade er undan bådelöss och magsjuka! Själv har jag varit dålig inatt. Men mår redan bättre.
Må så gott!
Kram

Marie sa...

Hej Kristin!
Vad mysigt du beskriver lördagsmorgonens känsla, jag kan känna den ända hit. Vilken vacker bild, så fint med klockan och alla ljusstakarna framför.
Visst är julboken vacker, man kan drömma sig bort i den en lååång stund!

Ha en fortsatt bra vecka!
Kramar Marie

Leamarlené sa...

Hej Kristina..

Vilken härlig blogg...att jag har missat den i över ett år, som jag själv har kikat mycket på bloggar. Här kommer jag att kika in ofta, för här trivs jag.

Kram, Marlene

Ett hem på landet sa...

Viist är det härligt med julens alla lukter och smaker!!!
Kika in hos mig så får du se något roligt!

KRAM KRAM

Helena Dovier sa...

Hej Kristin!
Vilken härlig samling ljusstakar och vilken vacker klocka! Kul att "få" paket lite så där innan julafton :-).
Tråkigt att Vakre Hjem blev som en enda lång repris... Jag har bara köpt den tidningen en gång (tidigare i höstas) och jag gör aldrig om det, för jag blev också besviken. Men det var journalisten i mig som slog bakut på grund av att det var helt omöjligt att se skilnad på redaktionellt material och annonser. Och så får det definitivt inte vara. När det ändå är så sjunker mitt förtroende för tidningen ner i botten direkt, och sedan köper jag aldrig den tidningen mer.
Hur som helst, hoppas att ni har det bra allihop hemma hos er! :-)
Stor kram från Helena, och blöta slafsar från Justus

Karin Krut sa...

Jag ser att du har samma smak som mig ;) jag har också beställt den klockan men inte fått upp den på väggen än :) Bilden är jättefin! och visst önskar man att adventstiden är lite längre.. nästa år ska jag nog börja redan i november ;)
Ha en skön vecka
Kram karin