03 december 2008

Det här med syslöjd

Jag kan bara säga en sak: jag är glad att jag inte betygssätts på min syslöjd. Hur jag kunde få en fyra i syslöjd på högstadiet övergår mitt förstånd, jag är långt ifrån vän med min symaskin. Jag är inte ens en glad amatör, för när jag syr, så håller jag på att muttra, svära och sucka om vartannat... (om man bara kunde ha sluppit undertråd och allt som följer med det, så tror jag att jag hade varit gladare).

Igår muttrade jag ihop två julstrumpor, en till storebror och en till lillasyster i familjen. De tål inte någon närmare granskning, men de kommer duga till att lägga julklappar i, som får öppnas på julaftons morgon. Ni känner ju mig vid det här laget, skrikiga färger är inget jag gillar, och jag gör inget undantag för julen. Till strumporna hade jag hittat två tyger som gick en lite "dammig" och dov färgskala (oblekt och rödrandigt), och kompletterade dem med en grå virkad spets.
..
Betydligt smidigare än strumporna var det här pysslet, långa kanelstänger ihopbundna med två sorters band. Stängerna fick ligga framför silverljusstakarna, jag tyckte det blev fint med de grå banden mot silverglansen.
.
Jag ber om ursäkt för att jag just nu är jättedålig på att lämna kommentarer hos er bloggvänner. Det är mycket att stå i nu, och lilla M har precis lärt sig krypa vilket betyder att jag har kopplat in mina ögon i nacken igen, men trots det så har jag ont om bloggtid! Jag hoppas ni har överseende med mig...

9 kommentarer:

Annika sa...

Hihi då behöver du ju inte dammsuga nu när lillan kryper....:) vilket fint pyssel du gjort..... tror nog att den fyran var befogad....Kram Annika

Hannis sa...

Dom är ju fiiina!!
Ser då välsydda ut i mina ögon!
Fin färg på ränderna.
Satt också och sydde strumpor härom dagen,jag är glad att ingen hör mig när jag syr kan jag säga!!

Ojoj,då är det racerfart i erat hem kan jag tänka mig!
På med rullskridskorna=))

Kram Hannis

Inredningsgalen sa...

Villken vacker kakelugn!!
Julstrumporna passar perfekt här!

annashusidingtuna sa...

Hej!
Jag muttrar också de få gånger som jag syr....
Anna

Fröken Fräken sa...

Tycker ju att de där strumporna ser finfina ut! Jag kan sy det mesta i inredningsväg, men börjar jag försöka sy kläder så då åker vres-fröken fram och inget blir bra. Så jag håller mig till mina kära gardiner och kuddar!!


Här har det kommit ännu mer snö nu, så det är verkligen juligt ute. Jag har redan hunnit få mig en gran t.o.m men den får bo ute på balkongen ett tag till..

Marie - Gula Villan i Vallen sa...

Ja urs ja, symaksinseländet! Jag hade dessutom en femma.... Kan inte heller förstå det. Jag är rätt kreativ, men sen går det som det går när jag väl sätter igång. Minns du inte att vi var hejare på att brodera en gång i tiden?! Kanske vi ska ta upp det som hobby såhär på gamla dar. Jag menar, det är ju onödigt att vi lär våra barn ALLA svordomar vi kan...

Kram MarieJo

Vitt och nött sa...

dom va ju jättefina!! tycker du verkar va kompis med din symaskin :)
va fint du har gjort med kanelstängerna!

kram

Anna Drott sa...

Skulle det där vara dålig syslöjd? Då skulle du se mig. Strumporna skulle se ut som snögubbar i formen...:)

Kram1

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Ville bara kika in och önska dig en skön helg ♥. Julstrumporna är helt perfekta.
Kram Lotta