21 juni 2009

Fått och ärvt

Idag blir det några bilder från matsalen. Den är just nu matsal igen, efter att ha agerat målningsutrymme ett tag åt golvlisterna till barnrummen. Nu ska jag snart måla taklisterna dit istället, så det gällde att passa på att knäppa några bilder nu innan ordningen försvinner igen.

.
Glittret och glamouren har hittat även till oss, vi har fått upp den fina kristallkronan som vi fick i julklapp av mamma och pappa.
.
.
På bordet har jag en gammal linneduk, monogrammärkt med NP. Jag kommer inte ihåg om den är fådd eller ärvd, men gammal är den i alla fall. Skrynklig är den också, då jag faktiskt tycker det är helt okej att ha ostrukna linnedukar på bordet (vilket inte min mamma tycker).
.
.
Silver och vitt är ett tema som jag tycker passar året om. Jag tycker det är lika snyggt på vintern som på sommaren! Blommorna är plockade av min son, därav olika längder och sorter...
.

.
Tenntallrikarna är riktiga släktklenoder, ärvda från min mans mormor och morfar. De har vapensköldarna för deras respektive familjer ditlödda. När jag precis träffat min man, så undrade jag om de föreställde "en blomma mellan två svärd". Jag förstår nu att jag uttryckte mig väldigt vanvördigt då det är en ros mellan två hillebarder. Det gör ju hela skillnaden! *ler* Egentligen tror jag tenntallrikarna är tänkta att hålla maten varm, men vi brukar använda dem (kalla) att ha som underlägg till mattallrikar.
Besticken är också ärvda, liksom servettringen, och servetterna är i linne men nytillverkade.
.
Hoppas er midsommar var fin. Hos oss var den hyffsad, vi fick rusa hem mitt i en hagelskur men bortsett från det så klarade vi oss bra. Ha nu en bra vecka, och tack förresten för alla era kommentarer om J:s rum!!!

8 kommentarer:

Kamomilla sa...

Hejsan!
Underbar kristallkrona!!! Och allt det andra du visar... vad härligt att ha såna skatter i sitt hem. Och underbart att ni faktiskt använder dem!

Grabbrummet i förra inlägget blev jättefint!!! En sån stämning vill jag gärna få till i äldsta sonens rum som i höst ska inredas till gästrum. Fräscht, klassiskt och vackert!!

LenaS sa...

Åh vilken fin kristallkrona! det andra var också fint, mysigt med tenntallrikar som har en historia!
ha en fin kväll!
Kramis/LenaS

lottens vita och gröna sa...

hallå där! vilke underbart fin krona! och vad härligt att vara gärst hos er, vilken dukning mmm! måste in på din barnblogg, har inte sett det förrut!

varmkram lotten

Karin Lindström sa...

Hej kära Kristin!

Vilken kristallkrona ni fått! Den ser underbar ut. Skönt att få tillbaka rummet nu och fixa klart i det. Jag skulle också väldigt gärna ha några tenntallrikar, det är så snyggt tycker jag. Dina bilder ser så inbjudande ut, kommer gärna över och slår mig ned :)

Ha nu en bra vecka. Vädret ska visst bli bättre, vi får hålla tummarna.

Många kramar

Karin

Lilla huset på prärien sa...

Hej Kristin!!

Vad fin det ser ut!! Jag är faktiskt väldigt förtjust i tenn och tittar gärna efter riktigt gamla tallrikar etc i det. Och de där servettringarna skulle jag gäääärna ha! Sååå fina! Precis sådana vill jag ha - nu ska jag titta efter det ;)

Här var det en helt underbar och kravlös midsommar med lek och massa god mat - perfekt.

Kram Jenny

la petite perle sa...

Hej hopp!
Vilka fina bilder du delar med dig av! Kommer snart att kika in igen!

Kram kram //la petite perle

anne sa...

Hej!
Oj vad du har hunnit uppdatera när jag varit "frånvarande" :)

Kristallkronan är ju bara helt fantastisk! otroligt vacker.
De andra släktklenoderna var mycket vackra de med, det rä roligt att ha kvar sådant som gått i arv i flera generationer.

Kram Anne

Anonym sa...

Hej Kristin

Vilka fina bilder på tenn.
Hittade liknande servettringar i en fabriksbutik i Mölndal. De finns tydligen på nätet oxå.
harrydatenn.se

Kram Sandra