09 juni 2009

Inramat

Jag har äntligen tagit tag i att rama in gamla dokument och kartor. Eller jag och jag, rättare sagt är det Gallerix som fixat det hela. Bilden nedan visar de två gamla dokumenten. Det ena är ett brev från 1692 till min mans anfader, som var överste, från kung Carl XI. Det handlar om kompanier hit och dit, vi har inte riktigt lyckats tyda allt. Det hittade jag på Tradera faktiskt! Hur stor sannolikhet är det??? Det andra dokumentet är från 1896 och det hittade mina föräldrar i vårt hus. Det har överskriften "Hvad hvarje husmoder bör hveta" och ger handfasta tips på hur man får segt kött mört och hur man tar bort fläckar.

Det gör så mycket när en bild eller dokument hamnar i en riktig ram med snygg passepartout - det blir verkligen ett riktigt konstverk då! Jag är lite allergisk mot bilder man ramar in utan att sätta en passepartout runt om. Nu jobbar Gallerixtjejen på att rama in våra nytryck av gamla kartor över vår gård (beställda från Lantmäteriet som jag tipsat om förut). Sedan ska alla tavlor sättas upp på en vägg i matsalen, som en "historievägg". Fast det blir först när vi vågar spika i vårt nytapetserade rum... *fniss*Ha en fortsatt bra vecka!

15 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Hej...åååh va snyggt!! Jag börjde också fundera vad man kunde rama in:) Hoppas du tog kopia av "Hvad hvarje husmoder bör hveta"...du kunde ju faktiskt sälja kopior av orginalet :)
Ha det gött!

Em sa...

Riktigt riktigt snyggt! Det där gillar jag!Själv har jag ramat in gamla ransoneringsuponger från min mormor. Dessa gamla dokument besitter en alldeles särskild känslas som jag gärna omger mig med..
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Em

Hem och Lycka sa...

Shit vad coolt och så snyggt!

kram Mia

Lilla huset på prärien sa...

Men vilken otrolig tur du hade som hittade det där första dokumentet på Tradera!! Som var från er gamla släkting o allt!!?? Det känns nästan som en saga!

De blev jättefina inramade. Snyggt med svarta ramar!

Kram Jenny

Made in Persbo...Carina sa...

Ursnyggt! Jag älskar gamla dokument men har tyvärr inga själv...bara köpta kopior, men visst är det något särskilt med orginaldokument.
Kram, Carina

StrandviksVillan sa...

Nu måste jag nog ta och leta fram "Amerika-breven" som vi har hittat i gamla stugan vår! Vi har också dokument över tomten.
Tack för att du visade och tipsade!
Kram A-C

Casa Loda sa...

Oj vad snyggt det blev! Och vilken tur att hitta det på Tradera!
Ha det bra!
Annika

rosenskära sa...

Mmmm, riktigt smakfullt.

Får nog kolla i de gamla gömmorna, tack för tipset. Och du har helt rätt, passepartout är ett måste!

Lena

Kamomilla sa...

Du har så rätt, det är passepartouet som gör det!!! Indeed!
Bara så snyggt! Du har ett så säkert öga att det inte är klokt...

Jag älskar din stil!!!

LenaS sa...

Åh vad snyggt det vart!
ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Våglyckan sa...

Blev jättefint. Är själv på jakt efter en gammal karta och har lagt fram lite fint till far (som är gammal orienterare) att det är något som står högt på min önskelista ;-)... Dina texter är superläckra.
Ha det så bra!
kram från mig
/maria

Anci sa...

Åh, vad fint det blev. Jättesnyggt med de svarta ramarna.
Ännu roligare blir det ju om det finns en anknytning till brevet, dokumentet eller vad det nu är :)

Kram

Karin Krut sa...

Det blev verkligen jättesnyggt och särskilt med dom svarta ramarna :) Jag har också en tavel.. eller snarare fotovägg på gång men den har svårt att komma till skott :)
Ha en skön dag
Kram karin

Vit poesi sa...

Riktigt snyggt!! Har massor av rullar som aldrig blir inramade, men när jag ser dina så borde man ju faktiskt :-)
kram MaLIN

Lilla huset på prärien sa...

Bordellkänsla!!? Nej det tycker jag inte - de är helt ljuvliga! Snarare lite marockansk känsla tycker jag. Skulle vilja ha en sådan i varenda rum! :)

Hälsa honom det!

Kram Jenny