06 februari 2010

Vardagsrum

Idag var det så fint ljus ute så jag hann med att fotografera lite i vardagsrummet. Här får ni se det lilla grå soffbordet som jag satte här istället för i lekrummet på ovanvåningen. Det var mitt allra första soffbord, det har hängt med mig både när jag pluggade i Linköping och bodde i Stockholm. Det har varit utlånat till en av mina systrar ett tag och efter det stått ute på logen, men sedan ett tag har det fått komma in i värmen igen. Det är litet och nätt och jag kände att det behövdes i vardagsrummet.
.

.
Här trivs jag verkligen! Rummet känns väldigt ljust och avkopplande. I skåpet ryms TV:n. Skåpet har hjul så det kan rullas fram och tillbaka. Det var precis ett år sedan vi skaffade det, och här kan du läsa hur vi gjorde... Sofforna är Ikeas Ektorp med klädsel Redeby beige, golvlamporna är också från Ikea, klockan kommer från Me and my home. I övrigt är allt annat gamla möbler och prylar som antingen köpts på Blocket eller som vi fått via min pappas antikaffär.
.



.
Här ser ni vardagsrummet sett från hallen. Hrm, skrynkliga sofföverdrag eftersom jag aldrig strök dem efter senaste tvätten... *ler*
.

.
Här ser man den andra soffan och så mitt älsklingsskåp med rundat krön. De här H&M Home-kuddarna (som nästan "alla" har) är ju så fina, jag tycker jättemycket om dem trots att de är så vanliga.
.

.
Samma soffa, men vy åt andra hållet där den ommålade byrån står. På tavellisten har jag samlat svartvita förstoringar på våra barn, jag tycker de mörka ramarna bryter fint mot allt det ljusa.
.

.
Kan nog aldrig få nog av silverglans och klarglas... Just nu är det dessa godingar som står på soffbordet.
.
Ha nu en fortsatt bra helg!

14 kommentarer:

Våglyckan sa...

Hej!
Ser superfint ut. Klockan är helt underbar. Ja, de där kuddfodralen är jättefina. Synd att de inte finns kvar längre. Jag hade inte råd, trots bra pris, att köpa dom medans dom fanns att köpa. Gjorde dock reklam för dom på bloggen så alltid något ;-). Så kan det vara. Kanske det kommer en liknande modell igen. Det är bara att hålla utkik. Hoppas att du får en skön helg.
kram från mig
/maria

Made in Persbo...Carina sa...

Hej gumman!

Längesen jag hörde av mig nu, men jag ville bara titta in och säga hej! Jag lever men det har varit väldigt körigt ett tag.

Hoppas du har det bra!
Kram på dig så hörs vi snart igen :)

Carina

Kamomilla sa...

Det första jag tänker är harmoni. Det andra jag tänker är ljus. Det tredje jag tänker är balans.

Du kan du. Perfekt. vackert. Samlat.
Kram

Kamomilla sa...

Dessutom är det fint med de ostrykta sofföverdragen!

Jes/Vita villa vila sa...

Heeej Kristin,

Å vad det var allt för länge sedan jag var hos dig nu. Tiden räcker inte alltid till längre för "bloggrundor"! Härligt att få chans att ta igen alla fina inlägg nu! Jättefina bilder av ert vackra hem!

Vad roligt att du jobbar med reportage nu också! Stort lycka till - det kommer bli hur bra som helst jag är säker, med din fina känsla!

Önskar dig en fin söndag!
Kram/Jes ♥

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad fint du har! Ja de HM kuddarna är riktigt underbara, de var slut första gångerna jag skulle beställa dem men så kunde man beställa dem igen ett tag i slutet av sommaren men jag tror inte jag fick mina förrän i november men de var värda att vänta på ;o)
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

StrandviksVillan sa...

Fantastiskt vackert rum!!
Så ljust och fräscht och "lätt".
Rogivande tycker jag också.

Visst är dom snygga kuddarna från HM, det gör väl inget att många har dom då.

Du tar så vackra stämningsfulla bilder också, så dina reportage kommer bli så lyckade :)

Ja, nu bombarderar jag dig med komplimanger, men dom är du så väl värd!

Ha en fin söndag!
kram, Ann-Christine

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära du!

Vad fint du har det! Det ser så städat och vackert ut. Här ligger det jeans och strumpor i vardagsrummet, böcker och andra leksaker ligger utspritt. Lillan har ritat med blyerts (thank god!) på våra skåp... suck. Ändå dammsög jag här i går.

Stor kram Jenny

annashusidingtuna sa...

Så fint vardagsrum ni har! Gillar också H&M kuddöverdrag det gör inget att de är vanliga tycker jag det är kanske därför som de är överallt för att så måmga tycker om dem.
Kram Anna

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Hej Kristin. Hvor er det smukt - et dejligt rum!

Knus fra Heidi (som nu endelig har egen blog...)

C. Tvillingmamma sa...

Så vackert skåp!

Per sa...

Gillar byrån..

Karish sa...

Lovely space ! Thanks for sharing. I like your living room !