10 april 2010

Här bor en liten prinsessa

Här bor lilla M i sitt rosa rum. Jag försöker att göra det inte alltför pluttenuttigt... Alla håller nog inte med om att jag lyckats, men jag själv tycker att det kunde "ha varit värre"! Det faktiskt vansinnigt roligt att leta prylar som passar in här, i rött, rosa och äppelgrönt, med rutor, ränder eller prickar.
.

.
Söta Molly Mus får sova i den antika docksängen som M fått i doppresent. Docksängen har gått i min mans släkt sedan 1855, då den tillverkades av en sjökapten till sin dotter. Läs mer här om sängen. Filten med rött band har jag virkat själv, kudden och täcket till sängen har jag också sytt, av ett gammalt örngott som jag stoppade ett lager fibervadd i för att göra det lite mer "pösigt". Trasmattan som skymtar på golvet är vävd av min farfars mor Hilma. Tänk vad många år som gått både sedan sängen och trasmattan kom till! Själva Molly Mus är köpt på Ikea.
..
.
Utdragssängen som M sover i köpte vi på Blocket. Då var den avlutad, men jag målade den vit. Sängen är bäddad med rödrandigt påslakan från Nyblom o Kollén, den prickiga kudden har jag sytt själv. Kängurun "Kängan Bengan" är nästan lika stor som M själv...
.

.
I den ommålade tallrikshyllan från Ikea (har utgått i sortimentet för länge sedan) rymmer några böcker och kort och på krokarna under hänger fina saker. Vimplar av prickigt tyg i rött, rosa och äppelgrönt har jag sytt själv.
.
.
Den lilla skolbänken har M fått av sin morfar. Härligt nött, och väldigt liten! Den är perfekt i storlek nu till M, jag undrar vilka små skolbarn som satt här en gång i tiden?
.
.
Att rita är jättekul, har M upptäckt. Tack och lov har hon hållit sig på pappret än så länge!
.

.
Det är verkligen ett litet rum, men vi har ändå lyckats klämma in en inbyggd bokhylla på kortväggen. Än så länge har inte M så många böcker, men desto fler "fina saker"! Sött litet papphus gjort av min vän Marie, grönprickiga pappaskar från Anna-K:s heminredning i Jönköping. Rosa och vit koffert i plåt är en present från moster Å (hon är verkligen expert på att hitta de vackraste presenterna!), rödprickig koffert från Julias vita drömmar, den röda kofferten hade jag själv som liten. Röd postlåda från Bruka (syns inte så väl då den är ställd på sidan). Den gamla träklockan är ett fynd från förra sommarens loppisrundor och den röda spårvagnen är från Ellis Corner.
.
.
Här är lilla M:s caféhörna! Här får vi ofta sitta och bli serverade både ett och annat. Små stolar från min pappas antikaffär, bord från Liten Bod. Rödrutig Green Gate-kökshandduk tjänstgör som bordsduk. Den rosarutiga burken (med jätteläckra cupcakes på locket, det syns tyvärr inte så bra på bilden) är en julklapp och de virkade kakorna har jag knåpat ihop själv.
.

.
Här är fönstret i det lilla flickrummet. Vit lampfot och rödrutig lampskärm från Åhléns. Leksakshästarna är gamla. Köksskylten är en julklapp från snälla moster Å (den ska upp på väggen vid caf'éhörnan!). Pigtittaren i gräddvitt har jag köpt av Anna på hennes bloggloppis, den är precis sådär liten och nätt så den passar perfekt till en liten tjej!
.
Det bästa av allt är att lilla M älskar sitt rum. Hon sover gott i sängen hela nätterna och älskar att leka med allting där uppe på dagarna. Just dessa bilder är tagna då det var städat - vanligtvis är det inte det, utan en salig röra av allting!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket drömrum för en liten tjej. :) /Sofia

Huset utanför stan sa...

Å så gulligt! Jag förstår att lilltjejen gillar sitt rum! Inreder min lilla Nathalies rum i liknande stil, prickar, rutor, rosa, rött, blå/grönt.. ja du vet;-) Visst är det roligt att få leva ut den sidan också;-) Kram

Kamomilla sa...

Just passligt och inte alls för pluttenuttigt!! Jättefint har hon det.
Vimplarna är fräscha. Nu kom jag igåg att mina ligger i skänken än, måste ta fram dem och få den rätta vårkänslan på glasverandan! :)

Ha en skön heög!
Kamomilla

Louise sa...

Nej, nej inte alls för puttenuttigt! Jättefräscht rum och sängen som musen sover i är alldeles bedårande liksom många nadra detaljer! :O)

Katinka sa...

Her bor der en super sød lille pige, det ser man straks! Med guldhår og prinsessekrøller - SÅ perfekt! Kristin - hvor er det også fine billeder, du! Kompliment :-)

Kh Katinka

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Hallå där,
Så härligt med vitt och rosa till små tjejerna. Ser verkligen jätte mysigt ut. Jag speciellt gillar skolbänken och bilden med rit pennorna. Hoppas du har det gott i helgen :))
Kram, Nina

Unknown sa...

Hej! Du ved jo at jeg synes din piges værelse er skønt - og de her billeder var nydelige! Dejligt at hun godt kan lide sit værelse - kan jeg i grunden godt forstå:) Ha' en fortsat god helg, Kristin! Knus; Heidi

Ett Vitare Hem sa...

Ett helt underbart rum!
Ha en finfin söndag!
Kramis/LenaS

Annika sa...

Kan förstå att lilla damen trivs i sitt rum... det är ju så sött... o kul är det att inreda till små damer... nu är min "lilla" dam 13 o största drömmen tapeter i svart-vitt..:) Kram Annika

Bricole et casserole sa...

Hello beautiful blog !

of course you can put me on your favorite blog, i will be so happy !

thanks you for youy visit !

Bricole et casserole

Bricole et casserole sa...

I see a lot of frensh writing or words in your picture. In france we love holland word, in Holland we love Frensh word, peharps we could change our adress and sent somme peace of newspaper or magazine for our création ?
It's a good idee ? no ?

see you soon

Bricole et casserole

Kia sa...

Jättefint och mysigt! Hätligt samspel av alla saker.

Fröken Grön sa...

Vilken liten tjej hade inte velat ha ett sådant rum? - Själv är jag 38 och ett halvt, och skulle kunna flytta in idag! Gillar hur du kombinerat rött/rosa med äpplegrönt, - det ser verkligen fräscht ut!

/Anna-Karin

Monica, blogg Betongkrukan sa...

Hej!
I det rummet trivs nog alla prinsessor! Så ljuvligt.

Hälsningar Monica

Molly Betsy @ Star Cottage sa...

What a gorgeous little girls room ;) Love all the red and the little mouse.
Many Blessings,
Molly