23 juli 2010

Grindar på plats

Tack för alla era snälla kommentarer om vår uteplats. Ni ska få se mer när uteköket tar form, vi är på god väg med det också, men idag visar jag grindarna som också kommit på plats. Det är lite pinsamt att erkänna, men jag grundade dem för 5 år sedan... och sedan har de inte kommit upp och blivit färdigmålade förrän nu. Ibland tar saker och ting otroligt lång tid! Eller rättare sagt, man prioriterar annat...
.
Grindarna är nytillverkade exakta kopior av de grindar som tidigare hade suttit här. De är gjorda helt utan spikar, de har trätappar istället (det syns på detaljbilden). Originalgrindarna var helt uppruttnade så de gick inte att använda och därför bad vi en lokal snickare att hjälpa oss att göra nya. På de nya grindarna satte vi de gamla beslagen, som vi först hade sandblästrat för att få bort den gamla färgen och sedan förzinkat för att slippa rostangrepp. Det enda vi inte använde från originalet var låstappen, vi valde att ha en (gammal) hasp i smide istället. Nu hänger grindarna här, snygga och vita!
.


.
Där fick ni se den grusade gårdsplanen också... har nog inte visat den tidigare... Trippelgarage till vänster som vi byggde 2001 och det gamla stallet från 1912 i bakgrunden. Vi har som en inramad gårdsmiljö med hus på fyra håll. Till höger utanför bilden finns ett uthus och bostadshuset utgör alltså den fjärde byggnaden. Det är otroligt skönt med en inramad plats såhär! Vi är jättelyckliga över att inte bo precis vid stora vägen utan en bit därifrån, så att man inte behöver vara rädd för att barnen springer ut i trafiken eller så.
.
Ha nu en skön helg, vi fortsätter med vårt trädgårdsfix!

8 kommentarer:

Madame Petite sa...

Åh det är så fint, som en dröm! Precis en sån gård jag drömt om sen barnsben!

Så vackert med grinden... och den söta söta äppelkransen!

Tack för en stunds total njutning!

StrandviksVillan sa...

Och vilka tjusiga grindar sen! Den som väntar på nåt gott... ;)
Ser jättemysigt ut hos er. Farstun ser ut som den på vår gamla stuga här på gården, den som vi snart ska riva, tyvärr... Men först ska "fyndas" en hel massa i den :)
Vi bor också en bit ifrån stora vägen, verkligen skönt med tanke på barnen.
Trevlig helg!

Marita sa...

Vilken vacker grind!! Jättefint!! Er gård ser verkligen fin ut!
kram, Marita

Kamomilla sa...

Det finns väl tröst öför oss då- våra grindar har stått i ett förråd i 7 år och väntat på oss... men en vacker dag en vacker dag... ;)

Jättefint och det är mysigt med den helhet ni har, något som vi också går och väntar på att bli klara med. Men det kommer att ta länge för i början av hösten ska gubben opereras i foten och då blir det inget gjort på flera månader. man får väl ha tålamod nu bara. åtminstone föröker han få garagestommen upp före det.

Härlig uteplats får ni också! Jag gillar!

♥ Fyra årstider sa...

Himmel vad fint!! Älskar er hus...så vackert.
Ha det så bra på resan.
Kram Lotta

♥ Fyra årstider sa...

Himmel vad fint!! Älskar er hus...så vackert.
Ha det så bra på resan.
Kram Lotta

♥ Fyra årstider sa...

Himmel vad fint!! Älskar er hus...så vackert.
Ha det så bra på resan.
Kram Lotta

Magnolia sa...

Ååå vilken härlig Bullerbykänsla man får =)

Catta