19 september 2011

Besök i norr

Nu har jag varit iväg på en lång resa, men oj vad det gav mycket!!! Lotta och jag har precis kommit hem från vår reportageresa till Norrland, närmare bestämt hos Eija och hennes familj som har bloggen Norrfrid. Vi har aldrig tidigare åkt så långt bort för att göra reportage, så det var en upplevelse i sig. I tre dagar blev vi omhändertagna av Eija med mat, logi och däremellan en massa trevligt prat och inte minst skratt. Vi är så tacksamma för att vi fick komma!

Eijas stora hus var magiskt och jag förstår verkligen familjens kärlek till det. Med varsamma händer återställer de nu huset till hur det ursprungligen såg ut och tar hand om det på bästa sätt, befriar det från plastmattor, masonitskivor och moderna tapeter. Det går åt en massa kärlek, tid och pengar för att göra detta och jag är djupt imponerad. Mer tänkte jag just inte avslöja, för det kommer i reportagetexten. Den som vill veta mer redan nu, kan förstås läsa Eijas egna ord på hennes blogg!

Som vanligt gör vi reportage på frilansbasis så än kan jag inte säga var eller när det dyker upp i någon tidning, men det kommer ni få veta när jag vet mer! Jag har inte öppnat datorn sedan jag kom hem i natt så därför visar jag en bild från matsalen jag har lånat av Eija. Rummet doftade ljuvligt av linoljefärg varje gång man gick igenom det (jag gick många gånger och sniffade varje gång!). Eija hade precis målat bordets skiva mörk… hur snyggt som helst. Hon kan hon, den självlärda och kreativa Eija som inte räds något!

Foto lånat från bloggen Norrfrid


6 kommentarer:

Coolaannna sa...

Håller med...känner nästan hur gott det luktar!

Tänk vad spännande att få resa runt och "titta" in hos andra :)

Ha en fin dag!

Norrfrids Eija sa...

Tack själv Kristin, den här minnesvärda helgen kommer vi att leva på länge! Sååå kul att se hur ni jobbar! Och så fick ni se Bollstabruk också :) Nu får jag börja spara ihop till ett bättre objektiv, så känns det!
Ha det fint nu, vännen!
Eija

Kris sa...

Ser alldeles underbart ut!
Förstår att ni hade det fint tillsammans!

Johanna Stålros sa...

Det har jag minsann läst om på hennes blogg;) Kommer att bli toppenfint. Kram Johanna

Kamomilla sa...

Härligt! kan tro att Eija fick en hel del fina fototips av er tjejer också? :)


Låter som en häftig resa!! Min längsta i juni var nästan 700km, det blev lite ensamt i bilen nog, så jag sjöng högt för mig själv ;)

Ett Vitare Hem sa...

Eija är en fantastisk människa har ju haft förmånen att fått träffa henne och jag kan tänka mig att det var en underbar upplevelse att få komma tuill Norrfrid.....
Ha en finfin dag!
Kram/Lena