30 september 2011

Fylla skafferierna #2

Okej då, ved går inte att äta, men det är ändå ett förråd som är fyllt inför vintern och därför får det vara med i min "miniserie" om fyllda skafferier. Nu har vi så mycket klyvd björkved att det inte får plats mer, och den är dessutom fint och prydligt staplad av min käre man. Skönt att ha nu när eldningssäsongen börjar i vedspis och kakelugn. Det finns inte bättre, mjukare värme än den från en eldstad. Vi eldar nästan varje dag under vinterhalvåret, så det går åt ett antal kubikmeter.
Lite kan man nog ana hur det kändes förr i tiden, när vedbon var full, höet låg på skullen och mat och sylt stod i jordkällaren. Idag behöver vi ju inte förlita oss på det - mataffärerna ligger aldrig långt bort och elen kan man alltid skruva upp om man fryser, men jag får en rikedomskänsla när jag ser hur förråden fylls inför vintern med det ena och det andra.

4 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Kristin
Olalala........vilket förråd :)

å missa inte.....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

Kamomilla sa...

Vi har det där framför oss i veckan... Och vi kan inte skruva upp elen, för vi har ingen :) Du har rätt, det känns tryggt och bra och rikt- basen i livet..värme föda och kärlek..

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Att veden är påfylld i skafferiet är SKÖNT! Till vinterns kalla grader! Vår ved har tyvärr inte kommit lika långt! Ha en bra dag!

Kia sa...

Snyggt! Vedbod har vi ingen än men veden ligger snyggt travat med ett skärmtak över sig. Vi eldar också hela vintern och det är både mys och värme. Går åt en hel del gör det.
Ha en skön söndag!
Kram Kia