05 juni 2012

Prinsessan på ärten


Numera sover jag som en prinsessa sedan jag har köpt Tempurs huvudkudde ”Sonata”. Efter att ha vaknat i flera veckor och haft ont i nacke och axlar, med huvudvärk som ett brev på posten senare under dagen, var jag tvungen att göra något radikalt. Jag köpte den dyraste kudde jag någonsin har köpt, prydnadskuddar inkluderade… Nu sover jag på den här njurformade, tunga kudden och vaknar ”rak i nacken” utan huvudvärk! Jag fick införskaffa en likadan till S också och han är lika nöjd som jag. De är värda varenda krona… och jag kan säga att det är stor skillnad mot Ikeas ergonomiska kuddar (det hade jag tidigare) mot en ”äkta” från Tempur.
(Bild från Tempurs hemsida.)

Nu skulle jag behöva ha in lite åsikter om madrasser och sängar av er. Vi är nämligen på gång att byta ut våra sängar.  I dagsläget har vi det som för tio år sedan var Ikeas dyraste resårbotten (2 st 90x200) + en bäddmadrass med latexkärna på 7 cm (180x200). Nu när vi har skaffat Tempurkuddarna undrar man ju hur det skulle vara att ha en Tempurmadrass, men den är ju minst sagt dyr om man ska ha dubbelsängsvarianten. Vad har ni för något, och är ni nöjda med det? Hur står sig andra tryckavlastande madrasser sig mot Tempur, jag vet att det finns ett antal olika ”märkeskopior"?

Uppdatering 2012-06-08: Sabina, du som undrade om man kan ha armen under kudden... svaret är nog att man inte kan det, men jag har också haft (o)vanan att sova med armen under kudden tidigare och jag har lyckats vänja mig av med det med hjälp av den här kudden!

5 kommentarer:

Victoria@MY HAPPY HOME sa...

Vi köpte två tempurmadrasser och varsin tempurkudde när vi flyttade in i vårt hus för 8 år sedan! Bästa köpet och värt varje krona! Det tar ett tag att ställa om sig men man sover sååå bra! Den är ju hård och mjuk samtidigt!

Sabina sa...

Ja, vi har problemet med för mjuk säng. Maken har flyttat ut på vardagsrumssoffan snart för gott. Han bäddar den varje kväll. För ryggens skull... Och jag märker nog av att sängen är för mjuk jag med. Måste göra något åt situationen! ;-) Kan man sova på sidan med kudden OCH ha armen under? Så sover jag alltid och alla "specialkuddar" har resulterat i att det blir FÖR högt och klumpigt så. (testar att ha armen annanstans med vaknar med den under ändå!) Lycka till med sökandet! Viktigt hur man sover!

Madame Petite sa...

Carpe Diem sängen, ja tyvärr den dyraste modellen... är det absolut underbaraste jag någonsin provat! Sviiiiin dyrt... men gud vad jag önska mig en sån!

Jag har enorma problem med både nacke och rygg och tempur är rena döden för mig, funkar inte alls tyvärr :( Väldigt irriterande när den är så fantastisk enligt så många andra... surt sa räven...

Söker du på nätet efter tester på sängar så kan jag också meddela att IKEAS betyg är "köpta"... De fick dåliga betyg och köpte en uppgradering av testpanelen då de samtidigt som testerna kom ut hade en sängkampanj, så veckan efter publiserades ett nytt test med tiptop betyg... finns massa info om det också om du vill fördjupa dig i test träsket...

Kramar och lycka till och skööööönt att kudden blev en hit! Önskar jag kunde hitta något för min nacke också...

Liten Bod sa...

Det kanske vore värt att prova en sådan! Vi har Hästens Marquis som vi köpte för 14 år sedan ungefär. Den har varit bra för min dåliga rygg i alla fall. Kram Tina

Anonym sa...

Hej!
Har ingen aning om vad tempurmadrasser kostar idag, men jämförelsevis med att köpa helt nya bra sängar kanske det går på ett ut, för då behåller ni ju nuvarande säng och byter bara madrass. Där jag jobbar, har vi haft rea på utställningssängar och med 50% gick en bra dubbelsäng på
10500:-. Utst.ex är iofs nästan alltid en mjuk och en fast säng och vill båda ha fast blir det ett problem - det hänger ju på kroppsvikt vad man "ska" ta, medans en tempur formar sig efter kroppen.
Sen är ju tempurmadrassen ganska tung.. gissningsvis väger en dubbel bly, så varför inte, om ni nu köper det, ta varsin 90cm?! (Blir ju lättare om man nån gång ska flytta madrass vid städning.)
Min mamma har tempurmadrass och man sover väldigt gott i den när man väl vant sig efter 2-3 dar..
Lycka till!
/Christine