27 maj 2008

New England-inspiration

I förra veckan var jag och handlade tyger som jag ska sy kuddar av till J:s rum. Efter mycket tänkande så blev det tyg med stjärnor på i rött, vitt och blått. Jag har velat fram och tillbaka hur vi skulle göra, men nu blir det såhär, jag hoppas det blir bra...!Satt och funderade och kom på att en galvaniserad Tolix-stol skulle göra sig fint som skrivbordsstol... men ooops, den kostade 2495 kr på Posh Living. Typ en tusenlapp mer än jag hade trott. Så en sådan blir det INTE.(Bilden är lånad från danska Bolig & Stil.)

Nu funderar jag på att gå ut och titta på pinnstolarna i ljusblått som ligger i en bod och skräpar (vilket ju inte kostar något = utmärkt!), kanske passar de till skrivbordet. Tyvärr har jag ett svagt minne av att de var ganska låga.

Jag har letat efter lite inspirationsbilder med rum i New England-stil och här kommer ett urval...Bilderna ovan är hämtade från Ocean House och den nedan är från Par courrier.Exempel på några bloggar som mer eller mindre skriver om New England-stil är:


En definition eller beskrivning av stilen hittade jag här...

"Stilen är hämtad från områdena kring Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire och Rhode Island. Här i Sverige så förknippar vi stilen med fyrar, mässing, signalflaggor, sjömärken och stjärnor och ränder som kommer från amerikanska flaggan. Lite likt vår egen skärgårdsstil. Ljusa färger på väggar och textilier, liksom mörka träslag. Det ska dofta tjärade fartyg och föra tankarna till ett strandhus på Cape Cod. Stilen är avskalad och enkel, med renhet och en påminnelse om Amerikas historia."

... och här...

"När vi tänker på new England stil så förknippar vi den nog mest med fyrar, signalflaggor, mässing, gamla skeppstillbehör och ”stars and stripes” alltså stjärnor och ränder som kommer från den amerikanska flaggan. Det får vi säga är den Svenska definitionen av New England stil. Stilen präglas också av ljusa färger på väggar och textilier och gärna mörkare träslag på möblerna som för tankarna till tjärade skepp. Vi har med all säkerhet tagit den till oss då den är lätt att kombinera med vår egen skärgårdsstil. Amerikanerna skulle nog dela upp New England stilen i fler delar och kalla vår definition för ”Nautical Theme” alltså nautiskt tema."

Jag kan hoppa över tjäran och de mörka träslagen (det kommer göra J:s rum pyttelitet). Annars köper jag rubbet!

2 kommentarer:

Elskade hem sa...

Hej!
Det kommer bli såå fint i det lilla rummet. Det är jag helt övertygad om! Mysiga tyger. Fick själv hem textilkatalogen från stoff & Stil igår så jag sitter och drömmer om vad jag ska inhandla. Det är mycket man vill ha *suck* :)
Hoppas allt är bra med er och hur går det med pållen?
Kram Kimmie

Kamomilla sa...

det är sååå fräscht! Om jag inte hade inredning i sån här stil som nu så skulle nog alternativet definitivt vara new England! Men det fick jag ju släppa loss i batukammaren och det lugnade ju ner min iver lite i alla fall!
Jag måste nog kolla in de där bloggarna..