13 maj 2008

Vila en stund

Fortsätter att visa lite trädgårdsbilder tagna för ett par dagar sedan. Eftersom allt grönt formligen exploderar så ser det mycket grönare ut nu än vad det gjorde när bilderna togs. Det är nästan så man ser hur bladen växer minut för minut.

Eftersom vi bara bor ett par mil från Huskvarna, så har vi ganska många gjutjärnsföremål som kommer från deras tillverkning under början av 1900-talet. Ni har redan sett mitt trädgårdsbord med det gamla symaskinunderredet i förra inlägget. Inomhus har vi en vedspis från Huskvarna, och här visar jag en gammal gjutjärnssoffa därifrån. Soffan är av en vanlig modell som kopierades av nästan alla bruk. För några sommar sedan så hade vi turen att hitta en precis likadan soffa fast från Norrahammars bruk (som f ö också ligger i Jönköpingstrakten) på Blocket (var annars?). Den soffan tillhör nu tyvärr de "skruttiga" möblerna som måste renoveras innan de kan ställas fram igen - jag tror min man satt sönder sittbrädorna som i och för sig var rätt så ruttna.

Vi har ingen syrenberså, men väl en stor och yvig syrenhäck, och bakom den fick soffan stå i år. Härligt att sätta sig på och vila en stund där, och snart blommar ju syrenerna också så då blir det ännu härligare.2 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Men vilken vacker raitet!

Kram Maud

HOME SWEET HOME sa...

Verkligen VACKER och tidlös
och hållbar !!!
Kram på dig /Bitte