13 juni 2007

Sovrum igen

Det känns som om jag har skrivit några inlägg om sovrum, här kommer ett till. Bilden är från Det gamle baghus (länk hittar ni till höger). Inser nu, när jag tittar på den igen, att jag aldrig kommer få ett sådant sovrum för 1) min man gillar inte järnsängar och 2) han tycker våra grågröna tapeter som vi har nu ska vara kvar. Det är inte ofta han höjer rösten just när det gäller inredning så jag har lite svårt att övertyga honom om att det skulle vara fint med vitt, vitt, vitt i sovrummet.I England har man en viss förkärlek för "duck egg blue" i sovrum. Eftersom jag redan skrivit om turkos längtan så ligger den här nyansen av blått mig nära hjärtat. Dessutom är den ju inte så mycket färg - för även om jag inte känner mig "helvit" så är jag absolut ingen som kan tåla starka färger eller mönster, utan jag är en "färgfegis" som gillar bleka, vattniga nyanser. Kanske man skulle kunna få igenom ett förslag på duck egg blue fondvägg och sedan andra väggar i brutet vitt/ljust beige. Precis som den här bilden på äggen... vacker ihop, tycker jag. Och håll med om att det inte är helt vitt ;-)Nåja, det dröjer innan vi kommer dit. Det blir en utbyggnad senare och så måste jag också fundera på om jag ska orka måla om sängen, sängborden och byråerna inne i sovrummet - som nu går i antikbetsad furu, jag vet, inte vad som känns hetast just nu - till vita tingestar.

Tror jag sover på saken!

8 kommentarer:

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Härlig blogg du har! Och ja, visst är det typiskt att maken inte vill samma sak när det är något man själv drömmar om att genomföra i inredningsväg, allra helst NU direkt..:-)

Marie sa...

Funderar också på om jag ska måla sovrumsmöblerna vita.

Ha en bra kväll.
Kram Marie

Mia sa...

Sån där snygg säng hade jag gärna haft i trädgården..

Marie sa...

Godmorgon Kristin!

Tapeten heter Wilma och kommer från Sandbergs tapeter. Jag tycker jättemycket om den.

Ha en bra dag.
Kram Marie

Kristin sa...

HEj Marie, oj, var du också vaken och framför datorn! Tack för tapetnamnet, Sandbergs gör så fina tapeter, kul att det var en av deras. Den får det bli!
Kram och ha en skön helg
/Kristin

anna.a sa...

Har precis hittat till din blogg..ville bara säga att den verkar underbar..nu ska jag med spänning läsa vidare bland gamla inlägg!!
/anna.a. dromhem.blogg.se

Kristin sa...

Hej Anna,
vad kul att du hittade min blogg och tyckte om den! Tack!
Jag var inne och tittade på din blogg och du verkar vara otroligt kreativ och duktig!!!! Jag hoppas du finner dig väl tillrätta i nya lägenheten!
Kram Kristin

Anonym sa...

Vilken skillnad det skulle bli om du målade sovrumsmöblerna vita (och skavde av kanterna)!!!

Tänk, vad hela sverige har älskat den antikbetsade furun...

Våga måla!

Fondvägg - gärna nån gammaldags, enkel tapet - i duckegg, skulle vara väldigt vackert, med övriga väggar varmvita, typ 'Stockholmsvit'.

Eller behåll den befintliga gröna på en vägg och måla de andra vita. Mannen måste ju också trivas...

Kram
Pinglan :)