18 februari 2009

Fynd från förr

De senaste dagarna har jag ägnat mig åt att leta fram saker införskaffade för ett bra tag sedan, här är del ett av miniserien. Den här tallrikshyllan kom fram från under sängen, jag köpte den på Tradera förra våren. När jag hade köpt den tyckte jag att det var så praktiskt att den redan var vit. Nu när jag började granska den lite mer noggrant så visade den sig vara rätt gul och ful - jag gillar inte alls gulnad vit färg - så jag var tvungen att stryka om den med min vanliga vita färg (s k "Stockholmsvit").

Egentligen tycker jag äldre tallrikshyllor med raka sidstycken och raka lister framtill är absolut snyggast och skulle passa bättre hemma hos oss som har ett gammalt hus med lite allmogekänsla, men någon sådan har inte korsat min väg än, så det får duga med den här inte så gamla varianten (1970-tal kanske?). Hur som helst så var det väldigt kul att få ställa upp några av mina loppisfyndade uppläggningsfat i olika nyanser av vitt och gräddfärgat.


.
.
Idag hämtade jag också ut ett nytt objektiv till kameran som jag hade beställt, ett ljuskänsligt sådant (50/1,8). De här bilderna är de första med det objektivet. Jag håller på att lär mig det, är inte van vid fasta objektiv och jag får inte till de manuella inställningarna som jag vill heller, men det kommer väl... Är det inte typiskt att när jag behöver kamerans instruktionsbok så är den puts väck, fast jag vet att den legat och drällt här på skrivbordet jättelänge! Eller kallas sådant bara röra och oordning? *ler*

8 kommentarer:

Miss Marple sa...

Hei!
Skulle ønske jeg også kunne finne en slik tallerkenhylle under vår seng... Veldig fin!
Kjenner altfor godt til at saker og ting "forsvinner"...

annashusidingtuna sa...

kan nog vara så att tallrikshyllan är 80-tal. Har en som ser nästan likadan ut och den är från 80 talet.
Har missat så många fina inlägg hos dig, du är verkligen duktig på att fotografera!
Kram Anna

Lilla huset på prärien sa...

Din tallrikshylla och alla faten är jättefina Kristin! Vad skönt att äntligen få upp den på väggen. Jag har också en som ska hängas upp men innan dess måste vi köpa en ny slagborrmaskin... (betongväggar). Ser att vi har några fat samma och det vita fatet på andra våningen har jag ett par stycken tallrikar i samma serie :)

Hoppas allt är bra med er!

Kram Jenny

Det vita dårhuset sa...

Känner igen det där *fniss*
Det man behöver brukar ha en tendens att försvinna fast man sett det dagen innan =)

Och jag älskar din tallrikshylla!
Kram erika

Fröken Fräken sa...

God kväll i stugan!

Här har man sovmorgon imorgon och kan stanna uppe längre, men allt jag vill är att gå och lägga mig... gäsp!!

Jag tycker att hyllan passade bra med lite svängda kanter, särskilt till lite tallrikar med vågiga kanter! De enda tallrikshyllor som har kommit min väg är tyvärr sådana som har liksom kantiga sidostycken, inte alls snygga :-(

Ja visst är det lite härlig vårkänsla med skolplanschen! Nu ikväll har jag också sytt en ny gardin till sovrummet. Från en vit till en annan vit. Men med ett heeeeelt annat mönster ju! ;-)

Marie - Gula Villan i Vallen sa...

Det är ju så att de har en förmåga att försvinna de där instruktionsböckerna. Men vet du att de finns att ladda ner på nätet. Följ länken här får du se:

http://diplodocs.se/

Jag hittade instruktionsboken till min kamera där, så sannolikheten att den till din också finns är ju rätt stor! Pussa lilla födelsedagsbarnet från mig när det är den stora dagen.

Kram

annashusidingtuna sa...

Så du har reumatism? Inte kul! Funkar sprutorna bra tycker du?
Hur yttrar reumatismen sig för dig?
Måste nog öva lite mer först innan jag vågar ge sådan medicin, kommer nog att få öva på insulin.
Kram Anna

Karin sa...

Hej Kristin!

Äntligen har jag lite bloggtid, vi har ju sportlov och det är så mycket med barnen då. Sen är sällan datorn ledig heller, A vill ha den hela tiden.

Den blev ju jättefin där, och visst är det trevligt att få upp sakerna på väggen. Du är verkligen i målartagen!

Så spännande med nytt objektiv, dina bilder är ju alltid så fina. Jag har bestämmt mig för att inte vara så kinkig med mina. Bilderna på barnen är lite suddiga för jag hade fel inställning tror jag, men det såg ju så härliga ut där de satt båda brevid varann. Den lilla gör som den stora *ler*

Ha en fortsatt skön vintervecka!

Varmaste kramarna
Karin