10 februari 2009

Plocka in våren

Hos oss är hela världen vit igen, och mer snö väntas de närmaste dagarna. So much for vårkänslorna i helgen, när det töade, droppade från taken och fåglarna sjöng. Nu är det vinter som gäller igen, och för oss säkert också strömavbrott, jag tror vi bor längs Smålands mest osäkra elledning.

Ja, jag får väl njuta av vårkänslorna inomhus istället. Jag har, som många andra, plockat in äppelkvistar och väntar på att de ska slå ut. De står i ett gammalt blåvitt krus från Rörstrand, som jag fått av min mormor.8 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

*fniss* Jag kan riktigt se dig där med snö upp till knäna och fårskinnsmössan på huvudet :) Här spirar våren idag har solen varit framme. Jag njuter fast att jag sitter fast med influensan. Tänkte gå ut och fota lite i trädgården sen. Men så sa mannen att värsta snöstormen är på väg hit från Frankrike... och vi älskar ju allt som kommer från Frankrike eller...? Nej, inte snöstorm.

Ha det bäst kära du!

Kram Jenny

Ett hem på landet sa...

Jag vill inte ha mera snö nu, det räcker och blir över nu tycker jag. Har sådan längtan efter våren så det är inte klokt. Men ska man se krast på det hela så kan det ju dröja ett par månader till innan våren är här på allvar. Undertiden så får man njuta av kvistar man plockar in i vaser!

Måste bara berömma dig för de fina skyltarna. Vad använder du för något när du trycker bokstäverna?

KRAM

Anne sa...

Hej!
Vilket fint gammalt krus som du ställt äppelkvistarna i!
Jag väntar spänt på flytten till vårat hus den 13 mars... då ska jag klippa några äppelkvistar bums och sätta in i huset... men just nu får jag bara längta...
Hälsningar Anne

Lisa Andersson sa...

fina bilder :)

Kamomilla sa...

*önskar jag hade ett äppelträd*

Fröken Fräken sa...

Det är allt lite roligt. När det snöar i Skåne och Småland så är det alltid SNÖSTORM, varningar kors och tvärs. När det snöar över en halvmeter här uppe så kallas det på sin höjd för ymningt snöfall - nästan så att det låter lite mysigt... Du får odla våren inomhus med kvistarna!!

Ja, särskrivningar är vedervärdiga (samt kan framkalla en del skratt när väldigt roliga meningar uppkommer) Jag tror att det är engelskans fel att det blir allt vanligare med särskrivning...

Jag nu känner man sig frisk igen, och kanske lite matt fortfarande, men småpysslandet har börjat. Har målat en bordsskiva sedan jag kom hem och funderar nu på att byta gardiner i vardagsrummet igen. Herreminje, vad jag har mycket pyssel att ta igen!

Tulipa sa...

Våren tog ett litet break när snön kom...men snart tar den över!!!

Så mycket fint pyssel du hunnit med!
Bakelser och skyltar och så din målning...tror inte att du ligger på latsidan!

Bakade ett bröd du hade recept på för ett litet tag sen med fil...
Gott!
Och så hållbart. Perfekt om man gillar lite grövre mastigare bröd!

Kram Mariette

Det vita dårhuset sa...

Den enes lycka (barnens), någons annans .....
Jag lääääängtar till sooooomaren!!!

Kramen Erika