30 mars 2009

Björkris

Nu börjar min sista vecka som mammaledig, och genast börjar jag se allt med nya ögon: varför har jag inte målat färdigt den där karmen? varför har jag inte sytt en ny gardin till köket? varför har vi inte åkt dit och gjort det? 15 månader har gått fort, kan jag konstatera. Men jag längtar faktiskt efter att få åka till mitt nya jobb nästa måndag!

Det är ju snart påsk, insåg jag. Min planering har liksom bara sträckt sig fram till 6 april då jag börjar jobba, men sedan kommer ju faktiskt påsken! Bäst att plocka in lite mer björkris, så det hinner få lagom små söta blad till dess. Det här riset har nog snart sett sina bästa dagar.


.
Vasen är nytillverkad från Rörstrand (eller ja, den har väl tio år på nacken vid det här laget - men det räknas väl som ny?), och det är min all-time-favourite. I den passar allt! Från eleganta snittblommor till ogräs från vägkanten. Jag älskar färgen, formen och materialet. Klockan är också en favorit, varenda gång den dyker upp här i bloggen får jag frågor var den kommer ifrån, och svaret är Me and my home. Schackpjäserna är gamla, jag önskar jag kunde säga att jag var så sofistikerad att jag spelade schack, men då skulle jag ljuga. Det är min man och son som ägnar sig åt detta ibland (dock med mycket flexibla regler då J bara är 5½ år), och jag tycker det gamla träschatullet är så fint så det får ligga framme när det inte används.
.
Nu ska jag försöka ägna mig åt lite småfix, som att måla om en gammal gardinstång som den kommande nya köksgardinen kan hänga på så småningom! Ha en bra vecka, på onsdag blir det skön vårvärme om inte SMHI har fel (igen)!

13 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Tänk att det ofta är så. Att man skjuter på saker framför sig och sen när tex semestern är slut så är det pgjort. Precis så känner jag det nu också. Jag råkade ju ut för en olycka i förra veckan. Och olyckor kan man ju inte förutspå, men det är ändå svårt att se alla sjutusen saker som man önskar var gjorda.

Kram Viveka

annashusidingtuna sa...

Hej!
Igenkänningsfaktorn är väldigt stor, kände precis på samma sätt när min mammaledighet var slut.

Klockan är verkligen superfin och jag förstår att folk vill veta var den kommer ifrån, nu måste jag kolla in den sidan.

Vitsippan är hur söt som helst, sådana plancher är sååååå fina.
Kram Anna

StrandviksVillan sa...

Låter helt bekant det där, samma var det för mig innan jag började jobba förra sommaren. Nu jobbar jag ju deltid så det blir att ta igen hemmasysslorna dom dagarna jag har ledigt.

Verkligen snygg vas, förstår att du är förtjust i den :) och klockan är ju fantastisk också!!

Stressa nu inte ihjäl dig den här sista lediga veckan! Det kommer ju fler dagar och veckor ;)

Våglyckan sa...

*fniss*
Lycka till med att hinna med målningen nu ;-). Men du vet det är ju alltid kul att ha lite att göra, inte sant? Krukan var superfin och klockan är helt underbar. Håller på att sparar och letar febrilt efter dom där byxorna med guldpengarna...
Ha en bra vecka!
Kram från mig
/Maria

becca sa...

Ja tiden bara springer iväg specielt när man är hemma och myser med små barn! Klockan är ju super snygg, skulle passa bra i min hall. Njut av sista veckan. kram

rosenskära sa...

Jag hade inget jobb att gå tillbaka till efter mina föräldraledigheter, vilket gjorde att jag inte riktigt kunde njuta av den magiska tiden med de små, för mycket oro. Hoppas du har kunnat det och njut nu riktigt mycket den sista veckan med ettåringen! Strunt i gardinstången för all del!

Lena

Lisa Andersson sa...

ja den där vasen var UNDERBAR!!

Fröken Fräken sa...

Hm, kommentatorsfältet verkar vara emot mig. Så fort jag har skrivit en lång kommentar så försvinner den! Skumt!

Jag känner igen mig, så fort semestern närmar sig sista veckan så blir man ju nästan panikslagen, vill hinna njuta av allt och bara få ut det bästa. Man vill det så mycket att man knappt kan njuta då..

Jag hoppas att olivträdet klarar sig. jag testar att vattna mer och oftare! Har det nu klarat sig genom hela vintern får det inte dö nu...

Imorgon ska tallrikshyllan upp! Hoppas jag...

Kamomilla sa...

Du är inte ensam ska du veta. Om det så gäller mammaledighet, semester eller vad som helst för ledighet... Man planerar allt möjligt och så får man vara nöjd om man förverkligar ens 25%...

ska säkert bli spännande att börja jobba. jag hoppas du fortfarande hittar tid att blogga sen, för dina inlägg är alltid så fina och inspirerande!

Liten Bod sa...

Så fina bilder! Jag har också ett sådant schatull framme trots att ingen i familjen spelar... :) Det är min mans morfars tror jag. Kram, Tina

anne sa...

Vilken FIN vas! förstår att du fått många frågor om den!

Fina bilder du bjuder på, det är så fint med skirt björkris i en vas...

Kram Anne

Designe sa...

Hej! Tyckte jag nyss varit här och ändå har jag missat ett flertal inlägg!..men då blir det ju desto roligare..att ha fler inlägg att kika på! Vilken fin plansch där i köket!..Ja, det är kanske dags att ta in ris, det har jag glömt! Bra att du påminner mig!
Kram :)

Malin sa...

Underbara, både vasen och klockan! Har själv köpt en favoritklocka från perfect home, snart är den på plats på köksväggen!