27 mars 2009

Hur i all världen???

Alltså, hur i all världen ska det gå till att bli vår när snön bara vräker ner? Jag är riktigt less på det hela nu. Jag hade tänkt utnyttja min näst sista mammalediga fredag till att åka till Tranås och gå i alla mysiga inredningsaffärer med lilla M, men det lockar inte ett skvatt när det snöar på tvären och redan ligger 15 cm snö på backen. Istället är vi inne, eldar i vedspisen, äter kakor (mest mamman) och surar för att våren vägrar infinna sig.Mina små träd växer i alla fall så det knakar. Såhär ser fikonträdet ut nu, det har fått jättestora blad och växt minst en decimeter i alla riktningar - riktig djungelvarning! Det var ju ganska nyss det såg ut såhär. Även olivträdet och min uppstammade myrten skjuter nya skott. Såjord är inhandlad och fröna ligger i hyllan, nu saknar jag alltså bara RIKTIG VÅR för att komma igång! Rent statistiskt så borde den ju vara här nu.

Ha en bra helg på er allesammans, med eller utan snö!

14 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Ja, det kan man verkligen fråga sig, detta väder alltså!!!Just precis nu kommer lite solstrålar igenom målntäcket här, men det lär ju inte hålla isig.
Vet inte om du sett frågan jag ställde i ditt förra inlägg, då detta inlägg måste ha gjorts minutrar efter att jag skrev kommentaren.
Kram Anna

Em sa...

Ja nu vill man verkligen ha VÅR! Nu får det vara nog. Mera sol och varmare grader - NU!
Det är härligt att grönskan frodas inomhus åtminstone...
Ha en trevlig helg med din familj..

Kram Em

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja hjälp var är våren?
Idag snöar det här 7 mil utanför Umeå. Vi har hur mycket snö som helst.Fortsätter det här kan vi väl aldrig kratta förren i juli :o

Så härligt att dina växter trotsar snön och iallafall vill spira :)

Kram Viveka

anne sa...

Man blir verkligen tokig på detta väder!
Jag står ockås i startgroparna med frön och allt annat som beövs, nu saknas bara själva våren!
Men ditt fikonträd verkar ju trivas (jag gillar verkligen ordet Fikon, vet inte varför, jag är väl bara lite knäpp :))

Tack för tispen om var jag kan hanlda kviltar!!! nu ska jag spana in La redoute och ellos!

Hoppas du får en fin helg,
Kram Anne

rosenskära sa...

Ett fikonträd står högt upp på önskelistan, kan jag avslöja. Bladens form är så böljande vacker. Jag har faktiskt ganska bra väder idag, några plusgrader och så har vi fått regn inatt.

Jag har målat en stund nu och ska köra ut på min fredagsrunda. Är gräsänka i helgen så det blir säkert något "tjejigt" ikväll!

Håller tummarna för att ni slipper mer snö!

Lena

LenaS sa...

ja nu borde det väl räcka, även här i Närke snöar det och blåser en kall, hemsk nordanvind, vill verkligen ha vår nu ju.....
Kramis/LenaS

Fröken Fräken sa...

Utmaningen är antagen! Vilket man kan se på dagens inlägg!

Åh, fikonträd..! Jag vill också ha. Jag börjar istället vara bekymrad över mitt olivträd som verkar ha bestämt sig för att vara herr Tvärsemot. Det har ju sett fint ut hela vintern, och nu, när solen återvänder, har det satt igång att tappa blad, och många av bladen som sitter kvar rullar ihop sig och ser ut som om de funderar på att släppa taget också. Var är alla nya skott och blad? Idag ska jag ge mig in på en blomaffär och fråga!

Just nu är det hur soligt som helst här! Men vad hjälper det om det ändå är minusgrader. Då smälter ju ingen snö. Nä, hörru vädret, jag tror att det återigen är dags att ta ett allvarligt snack!

Lilla huset på prärien sa...

Gud så fint det är ditt fikonträd! Är det ett skott du har tagit eller köpte du en planta? Har undrat lite hur det fungerat för syrran har ett stort fikonträd... tänkte jag kanske kunde norpa lite på det *ler*

Ha en skön helg! Hoppas att våren snart kommer till er.

Kram Jenny

Vitt och nött sa...

ja de kan man verkligen undra! vi bor ju i aneby å de har kommit hur mycket snö som helst! :(

hade du tänkt gå till mollys hus? :) å Ljungs trädgård blir man ju helt salig av :) vi kanske skulle ta en shoppingtur nån dag? Haha :)

ha de gott!
kram ellen

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Jag brukar med åka till Tranås ibland och shoppa.
Kram Lotta

Kamomilla sa...

Mmmm. Jag håller SÅ med dig!
Kram

Det vita dårhuset sa...

Då har du fler som håller med!!!!!
Kram Erika

Nettan sa...

Ja suck, här har snön vräkt ner sen igår f.m =0(...inge kul alls !
Ska följa med en kompis som köpt en ny begagnad bil i grannstaden, inge kul i denna snöyra ;0), men vad gör man inte för sina vänner !

Fortsatt trevlig & " snöig " HELG !
Kram Nettan

StrandviksVillan sa...

Samma här... snöar idag igen och igår natt var det -18!! Hur är det möjligt?? Men vi har åtminstone haft jättesoligt och fint på dagarna.

Tack snälla du för gratulationerna på min dag!!