04 mars 2009

Mera köksbilder


.
Nu har jag inte ens startat datorn på två dagar... det har varit ganska mycket annat så jag har haft fullt upp. Målningen är i alla fall klar, sånär som på vitrinluckorna som vi måste hitta en lösning för, glaset är nämligen ditsatt med silikon som vägrar släppa greppet, så vi får inte loss glaset... det är därför vitrinskåpet inte har några dörrar, som ni ser på bilderna nedan.
.

.

.

.
Gissa om jag längtar efter en ny spis. Vi hade ju tänkt köpa en ny i julklapp till oss själva, men det har inte blivit av. Jag längtar också efter vita tak, men efter att ha fått en skräckoffert från målargubben så blir det vi själva som får ta oss an taken, och därmed blir det inte heller gjort precis nu. Det var verkligen en besvikelse att målningen skulle kosta så mycket (men jag är mycket skeptisk till denna målare, han verkar inte vara särskilt bevandrad i det här med matte och lämnar väldigt konstiga uppgifter som vare sig är konsekventa eller logiska).
.
Om ni är observanta har ni sett att golvsockeln fortfarande är gul... ja, det ska dit en golvlist där så småningom (helst omgående) och då ska jag fixa till den "detaljen". Så helt klart är ju inte köket...

Nu ska jag ta det lugnt ihop med familjen den här eftermiddagen och pusta lite efter veckans bravader hittills. Hoppas ni alla har det bra - visst är det härligt att det äntligen är lite vårväder?

15 kommentarer:

Hjärtefröjd sa...

åh så fint de blir! tänt va lite vit färg kan göra!!! har oxå precis blivit klar med vitmålning, av köksmöbler......

nu skiner solen här!! :D jippi
ha de underbart nu o njut!!!
kram linnea

Vitbalansen - Helena sa...

Ja, det blev verkligen supersnyggt! Bra jobbat med målningen! Du/ni måste ju ha målat som galningar :-). Njut nu ordentligt av det fina resultatet och av vårvädret!

Kram från Helena

StrandviksVillan sa...

Älskar den översta bilden, ljuvlig!!
Ditt (eh... ert förstås) kök har blivit så jättevackert!

bagateller.se sa...

Så fint ni gjort det! Skoj att få se! Lycka till med vitrinluckorna, hoppas det löser sig! Kram Terese

Kamomilla sa...

Vilket stort projekt! Då förstår man nog att du inte har tid med bloggvärlden på ett tag. Men det blir fint, otroligt fint!

Florist-javisst sa...

Det blir ju riktigt bra! Verkligen snyggt!! Ja, det ska bli skönt med vår. Längtar så....
Ha det bra!
Kram Maria

Marie - Gula Villan i Vallen sa...

Tips för att få bort silikonet. Häll på lacknafta och låt det "dra" in. Det funkade när jag skulle ta bort ditsilikonade glasrutor i mitt växthus. Vårtecken? Skulle issofall vara all snö som kom idag då... Det är i alla fall ljusare ute nu. Alltid något.

Det vita dårhuset sa...

Wonderful!!!!!!
Kramis

Hanna & Hugo sa...

Superfint!!!
Jag målade våra köksluckor & måste säga att det är det bästa jag gjort, de var ek tidigare så murrigt, det var tidigare ägaren som valt det.
Vi hade trätak tidigare i hela huset (185kvm)
Men jag har målat allt vitt, otroligt jobbigt men sååå nöjd.
Lycka till det är verkligen värt allt jobb när det är klart.
Ha det bra kramar Maria

LenaS sa...

Åh så himla fint det vart!
Kramis/LenaS

anne sa...

Hej!
Vad fint det blir i köket, vad duktig du är!

Jag blev störtförälskad i ljuskronan du hade över bordet... vill du tipsa om vart den finns att köpa?

Hoppas du har en fin dag,
Hälsningar Anne

Fröken Fräken sa...

Så stiligt det blir!! Fast oturligt med silikonen, men jag som gillar öppna hyllor skulle aldrig ha gissat att det fattades dörrar utan trott att det skulle vara öppet om du inte sagt något.

Ja, det är ju inte roligt att måla tak, men oftast inte så svårt, så det är bara att hoppas att ni drabbas av värsta energikicken och kan måla själva när det nu var så dyrt att leja bort det.

Anonym sa...

Kontakta en annan målare o tänk på rot-avdraget. Ni får tillbaka hälften av arbetskostnaden. Annars är det faktiskt inte så jobbigt som man tror att göra det själv.

Jag vet att detta är en inredningsblogg men kan man få önska lite bilder på stall o hästar?

Chatarina sa...

Nu hittade jag länken till er hemsida. Jättefina hästar!! Sephyr var en riktig snygging.

Knittebo sa...

Vilket otroligt fint kök du har!