20 mars 2009

Körsbärsblom och fröpåsar

Oj, det blev en liten ofrivillig bloggpaus här på nästan en vecka. Jag har inte tyckt att det, inredningsmässigt, har hänt så mycket här. Jag har vare sig fyndat något på loppis eller målat om någon annan pryl jag har haft liggande. Imorgon ska vi i alla fall åka och hämta en gammal, antik utdragssäng som lillfian ska få till sitt rum så småningom. Ett Blocketfynd, så klart. Det känns som om jag handlar 90% av alla våra möbler på Blocket (och resterande 10% på Ikea) - fniss!

Igår sken solens sista strålar så fint på kvisten med körsbärsblom. Vad jag längtar till det blommar på riktigt utomhus!!! Vi har så mycket äppel- och körsbärsträd runt vårt hus så det känns alltid som om vi bor i Nangijalas Körsbärsdalen när det är vår.
.
.
Jag ska inte så särskilt mycket i vår, men en grön tomatsort, en gammaldags luktärt och en vit rosenböna kommer jag peta ner frön av i alla fall. Vilken respons jag fick på mitt inlägg om min trädgård. Ni har ju helt rätt, trädgård blir aldrig kul om man gör det för att man "måste". För min del känner jag att det mycket hänger på att jag måste hitta rätt nivå så att jag vare sig ledsnar eller känner mig uppgiven. Men det ska nog gå vägen, bara bygget blir klart så vi inte behöver ha en massa olika sorts maskiner körande i trädgården. En stor fördel med mitt nya jobb är att jag kommer åka förbi både Plantagen och Blomsterlandet varje dag, så jag kan i alla fall handla fina växter om och när jag vill det!

7 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära du!

Ja ibland får det bli lite paus sådär hipp som happ, det är ganska skönt tycker jag. Ibland spirar inspirationen och det händer mycket, ibland ingenting alls.

Mitt hjärta nästan stannade när jag såg dina körsbärsblom - så fina!! Längtar också tills det blommar ute på trädet :)

Kram Jenny

Karin sa...

Hej Kristin!

Jag har inte heller bloggat för lilla R har varit jättesjuk igen. Jag försöker i alla fall göra några inlägg, bäst att smida medans järnet är varmt (Lantliv).

Åh, visst har du också underbara körsbärsblomm hos dig. Det ser nästan ut som det är ute du tagit bilderna. Vad spännande med sängen, får ni åka långt? Du verkar ju ha tur att hitta saker i närheten. Allt jag hittat finns i Norrland eller Skåne och fraktenrna blir ju så dyra så det är ingen ide.

Ha nu en rikitgt skön helg. Hos oss kan man verkligen inte sätta ut några penseer. Vi hade sju minus minst i natt! Och jag förstår precis vad du menar med trädgården. Jag har inte så stora krav på den och mig själv. Jag har ju alltid jobbat som mest om sommrarna, men jag älskar att vara ute i den och njuta av det som vi har.

Kram på dig!

Karin

Lilla Fröken Bråttom sa...

Det kliar i mina fingrar att få börja påta på min lilla plätt. Lycklia du som har så mycket fruktträd! Jag får tigga till mej av vänner och bekanta...Din kösbärskvist var så vacker.
Ha en härlig helg.
Kram A-S

Fröken Fräken sa...

Ååååh.. att ha så många fruktträd!
Det är ju inte precis läget här, jag har helt enkelt inga körsbärs-, äppel- eller andra träd som jag kan kapa några kvistar av. Skulle något stackars fruktträd lyckas överleva här, kan man ju bara inte sätta igång att kapa kvistar på det.

Jorå, nog har vi snö än. Fast om bara alla uppskottade snöhögar försvann från gårdar och gathörn, så är det inte så farligt faktiskt. Ser du, jag försöker mig på positivt tänkande här!

Jag känner att jag också skulle vilja ha någon ny möbel i hemmet. Jag behöver en ny leksak helt enkelt! Var den skulle få plats är jag inte säker på, men det löser sig säkert! Nu gör jag ju aldrig några Blocket-fynd så det kanske inte är så mycket att bekymra sig över..

Ha nu en riktigt trevlig helg!

Kamomilla sa...

Härligt att du fyndar så mycket på blocket! Här är det lätt hänt att nätauktionernas priser blir så höga att man inte har en chans..

Fransk inredning sa...

Vilken härlig blogg du har! Kram Susanne

LenaS sa...

varken blocket eller Ikea är fy skam det heller ;o)
Kramis/LenaS