11 mars 2010

Kaos och badrum

Nu äntligen har vi kommit igång med att fixa till badrummet. Det är det sista av utbyggnaden som ska göras klart, vi har vilat oss länge för att orka med utmaningen. Egentligen ska vi inte själva göra så mycket, vi får hjälp av en byggfirma, så nu har vi hantverkare som går in och ut här hemma igen. Allt som vi hade hunnit proppa in i utrymmena som nu ska bli färdiga har vi fått städa ut och det finns nu diverse konstiga saker på udda platser här hemma... till exempel ligger badkaret - upp och ned - framför Karl Johan-soffan i matsalen. Barnen undrar när de får bada, jag tror att de tror att det kommer bli ett badkar i matsalen *ler*.
.
Jag är hemma med lilla M som har en förfärlig hosta, och det bidrar ju inte mindre till hela den kaosartade tillvaron. Men nu ska vi ha löst frågan med kakel, klinker och beställt alla varor vi behöver. Badkar på tassar (modell Victoria) från Westerbergs har vi redan, fyndat på Blocket för under halva priset mot nytt (och skicket är precis som nytt).
.

(Bild lånad från Westerbergs hemsida.)
.
Igår bestämde vi oss för klinker och kakel också. Det blir ganska enkla, italienska plattor. Vita och lite "buckliga" i 20 x 20 cm till väggarna och samma storlek i lite gråröd terrakottafärg till golvet. Jag vill ha tidlösa och klassiska färger och format, vi har ju inte tänkt oss att göra om badrummet på länge efter denna insats!
.
Från Nacka byggnadsvård har vi beställt gammaldags blandare till handfat och badkar (de skickar över hela landet för oss som inte bor på "hämtavstånd"). Serien heter Princeton och kommer från Badex.

.

(Bilder från Nacka byggnadsvårds hemsida.)
.
Toalett och tvättställ är beställt, här har vi faktiskt valt "moderna" varianter från Ifö. Att handla på nätet jämfört med i butik eller via VVS-installatören gjorde affären åtskilliga tusenlappar billigare... ett tips till er som är i samma sits!
.
Det här ska sedan kombineras ihop med pärlspont som ska vitmålas på väggarna och ett platsbyggt hörnskåp, också i pärlspont, till förvaring, men där är vi ju inte än. Sedan ska det upp lite hyllor och knopplister, är det tänkt. Det blir nog bra till slut!

8 kommentarer:

Kia sa...

Kul med förnyelser! Vi ska också göra nytt badrum och 4 sovrum och tvhörna och datahörna. Har att göra denna sommar!
Jag kände igen kranen du valt till badkaret. Vi har en sån som nu kommer åka ut under ombyggnaden. Jag har inte sett den nån annanstans förut så det var lite kul. Lycka till!
Kia

Spirande grönt - sa...

Verkar bli ett väldigt vackert badrum!

Blocket är bra:) Ett sådant badkar står högt upp på min önskelista, hoppas jag också kan göra ett likadant fynd när det blir dags.

Ha en fin torsdag i hantverksröran:)

Rebecca

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Hallå där,
Härligt!!! det kommer bli så bra tror jag och ser fram emot bilder på det klara. Grattis till allt det nya :)
Kram, Nina

Hus nr.14 sa...

Du har verkligen att göra framför dig...
Trevlig helg!
Marielle

C. Tvillingmamma sa...

Härligt,nacka har så mycket bra grejer :)

Kamomilla sa...

Ja, när man sett hur säker smak du har så finns det ingen tvekan- det kan bara bli bra! Jag väntar med spänning på att få följa med ert projekt- för du låter väl oss följa med på färden please?

Marie sa...

Spännande med badrummet Kristin, det kommer att bli superfint!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Katinka sa...

Uuuhaaaaaa...vi har præcis samme smag :-)Hvor bliver det HEFTIGT!

Hvornår tror du I bliver klar til at bade??

HUSK at få dimensioneret vandvarmeren så badekarret kan blive fyldt op - det glemte vores håndværkere, til ungernes store fortrydelse :-)Så sad de der i karret og vandet nåede ikke engang op over lårene - hahaha. Det er fixet nu - og det er fantastisk. Elsker elsker elsker badekar på løvefødder.

Forresten - kommer til påske!

Kh Katinka